ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Idealista 2020 - Κτήμα Kitrvs
Κτήμα Kitrvs

IDEALISTA 2020 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

  Ελλάδα / Πιερία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Καταδικασμένοι να πετυχαίνουν σε ό,τι κάνουν!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στην οικογένεια Γαρυπίδη αρέσουν πολύ τα πειράματα. Και μέχρι τώρα τα πάνε εξαιρετικά καλά. Μετά το πρώτο επιτυχημένο πείραμα του Lost Hellanico, το Κτήμα Kitrvs έρχεται, με το δοκιμασμένο, μεγάλο δημιούργημα! Τη μεγάλη ιδέα! Το ΜΕΓΑΛΟ κρασί! Μετά από χρόνια δοκιμών φόρεσε τα καλά του, μπήκε σε μια εντυπωσιακή φιάλη και πλέον κυκλοφορεί ανάμεσα μας με το όνομα Idealista.

Το πειραματικό Verdicchio της οικογένειας Γαρυπίδη, δεν είναι πια πειραματικό αλλά πιο έτοιμο από ποτέ!

Το Verdicchio προέρχεται από έναν αμπελώνα 3 χιλιόμετρα μακριά από τη θάλασσα, με το θαλασσινό αεράκι να δροσίζει τα αμπέλια όσο χρειάζεται. Έπειτα, το πολύτιμο νέκταρ μπαίνει σε τσιμεντένιες δεξαμενές και αφήνεται να ζυμώσει εκεί. Το 30% μετά τη ζύμωση μπαίνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για να ωριμάσει ενώ το υπόλοιπο μένει στην τσιμεντένια δεξαμενή με τις φίνες οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα δικαιώνει πλήρως τους δημιουργούς του, με τη φινέτσα και το ταπεραμέντο του!

Μη χάνεις χρόνο, βάλε το Idealista του Κτήματος Kitrvs στο ποτήρι σου και θα καταλάβεις τι εννοούμε!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με πράσινες ανταύγειες.

Αρχικά είναι ντροπαλό στη μύτη αλλά έπειτα από λίγο λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, αχλάδι, χαμομήλι και άνθη αμυγδαλιάς κάνουν την εμφάνιση τους. Φυτικές νότες πράσινου τσαγιού και νύξεις βουτύρου συμπληρώνουν το ιδιαίτερο μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, υψηλή οξύτητα και πλούσια βουτυράτη αίσθηση που ισορροπεί απόλυτα το σύνολο. Ροδάκινο, γκρέιπφρουτ, τσάι, λεμόνι, αχλάδι, μέλι, αγιόκλημα και πικραμύγδαλο σε πλημμυρίζουν σε κάθε γουλιά. Ατελείωτη επίγευση εσπεριδοειδών και βουτύρου που διαρκεί. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Verdicchio
Αρώματα Λεμόνι, γκρέιπφρουτ, ροδάκινο, αχλάδι, χαμομήλι, άνθη αμυγδαλιάς, πράσινο τσάι, βουτύρο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες (30%)
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

IDEALISTA 2020 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pasta θαλασσινών ή κοτόπουλο φιλέτο με λαχανικά.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}