ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
40k+ Happy Members
Free delivery
Free Returns
More than 1.000.000 bottles delivered
Satisfaction Guaranteed
Ήδυσμα Δρυός Chardonnay 2018 - Κτήμα Τέχνη Οίνου
Κτήμα Τέχνη Οίνου

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ CHARDONNAY 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

  Ελλάδα / Δράμα
€16,30
13.90
€13,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το βαρελάτο Chardonnay με το μεγαλύτερο κοινό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Ήδυσμα Δρυός Chardonnay από το κτήμα Τέχνη Οίνου είναι ένα πλούσιο βαρελάτο Chardonnay από αυτά που λατρεύεις με την πρώτη γουλιά. Πληθωρικό και λιπαρό θα ταιριάξει μοναδικά με καπνιστά και λιπαρά ψάρια όπως η πέστροφα και ο σολομός.

Το Κτήμα Τέχνη Οίνου ξεκίνησε την πορεία του το 1993 από τον Γιάννη Παπαδόπουλο που επένδυσε σε έναν μικρό οικογενειακό αμπελώνα στο Μικροχώρι Δράμας. Δυο χρόνια αργότερα ένωσε τις δυνάμεις του με τον Γιάννη Καλαϊτζίδη και έκτοτε πορεύονται με ένα κοινό όραμα, να δημιουργούν ποιοτικά κρασιά και να αναδείξουν τη δυναμική του τόπου. Το Ήδυσμα Δρυός Chardonnay ήταν το πρώτο της σειράς και γεννήθηκε από μεράκι και σκληρή δουλειά το 1999. Πρόκειται για ένα κλασικό Chardonnay που λόγω κλίματος καταφέρνει και κρατά την τραγανή οξύτητά του και τη συμπύκνωση φρούτου ώστε να μπορεί να υποστηρίξει τον έντονο χαρακτήρα του βαρελιού. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για περίπου 5 μήνες, μαζί με τις φίνες οινολάσπες του. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο και έντονο, φτιαγμένο για τους λάτρεις αυτού του στυλ.

Το Ήδυσμα Δρυός Chardonnay του κτήματος Τέχνη Οίνου θα αρέσει ακόμα και σε εκείνους που προτιμούν τα κόκκινα κρασιά!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα ροδάκινου, ανανά, λεμονιού, περγαμόντου, κίτρου, βανίλιας, μελιού, φρυγανιάς και βουτύρου. Πλούσιο στόμα με γεμάτο σώμα, λιπαρή αίσθηση και δροσιστική οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Ροδάκινο, ανανάς, λεμόνι, περγαμόντο, κίτρο, βανίλια, μέλι, φρυγανιά, βούτυρο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΗΔΥΣΜΑ ΔΡΥΟΣ CHARDONNAY 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά ψάρια στη σχάρα, pasta carbonara ή με κοτόπουλο στο φούρνο.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}