ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Ιππόδρομος Βιδιανό 2019 - Κτήμα Λυραράκη
Κτήμα Λυραράκη

ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΒΙΔΙΑΝΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ

  Ελλάδα / Ηράκλειο
15.70
€15,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Το υψόμετρο κάνει τη διαφορά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
O Ιππόδρομος Λυραράκη είναι ένα δυναμικό και κομψό Βιδιανό που μπορεί να σαρώσει τα πάντα στο πέρασμα του σαν άλογο κούρσας. Οι γηγενείς ζύμες και το διακριτικό βαρέλι δίνουν μοναδικό χαρακτήρα σε αυτό το Ηρακλειώτικο Βιδιανό!

Το οινοποιείο Λυραράκη βρίσκεται στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι ένα από τα παλαιότερα του νησιού. Η οικογένεια Λυραράκη ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον τομέα του κρασιού το 1966 και έκτοτε έχουν καταφέρει να διασώσουν αρκετές τοπικές ποικιλίες όπως το Μελισσάκι και το Πλυτό. Ο Ιππόδρομος Βιδιανό προέρχεται από τον ομώνυμο αμπελοτόπι, υψομέτρου 610 μέτρων, στην περιοχή Πανόραμα. Το κρασί ζυμώνει σε γαλλικά βαρέλια, δεύτερης χρήσης με γηγενείς ζύμες. Μετά το τέλος της ζύμωσης, που κρατάει περίπου 1,5 μήνα, το κρασί παραμένει και ωριμάζει στο βαρέλι για ακόμα 2 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι πλούσιο, λιπαρό και πικάντικο.

Ο Ιππόδρομος Λυραράκη είναι το ιδανικό λευκό κρασί για πλούσια κρεμώδη πιάτα και πικάντικα τυριά.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα ώριμου βερίκοκου, περγαμόντου, αχλαδιού, φλούδας λεμονιού, χαμομηλιού, βανίλιας, βουτύρου, φρυγανιάς και μελιού. Πλούσιο στόμα με μέτριο προς γεμάτο σώμα, λιπαρή αίσθηση και ισορροπημένη οξύτητα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα Ώριμο βερίκοκο, περγαμόντο, αχλάδι, φλούδα λεμονιού, χαμομήλι, βανίλια, βούτυρο, φρυγανιά, μέλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 2 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ ΒΙΔΙΑΝΟ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΛΥΡΑΡΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πένες και καπνιστό σολομό σε κρέμα γάλακτος και ξύσμα λεμονιού, φάβα με καπνιστό χέλι ή τηγανιά μανιταριών με κρητικό απάκι.

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}