ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Καπνιστός 2022 - Οινοποιείο Δαλαμάρα
Οινοποιείο Δαλαμάρα

ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

  Ελλάδα
€17,00
€14,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Με υπογραφή Δαλαμάρα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
H Μαλαγουζιά με το Ασύρτικο είναι πλέον ένας κλασικός συνδυασμός αλλά ο Καπνιστός του Οινοποιείου Δαλαμάρα μόνο κλασικός και αναμενόμενος δεν είναι. Ναι, δημιουργείται από το γνωστό χαρμάνι αλλά με μια τελείως διαφορετική προσέγγιση, λίγο πιο… καπνιστή!

Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές πως ο Κωστής Δαλαμάρας, συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τους πιο ελπιδοφόρους νέους οινοπαραγωγούς παγκοσμίως. Στο ιστορικό οινοποιείο της οικόγενειας, με ιστορία από το 1840, ο Κωστής πειραματίζεται και «παίζει» με τις ελληνικές ποικιλίες. Για τον Καπνιστό, το χαρμάνι Μαλαγουζιάς - Ασύρτικου παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Εφαρμόζοντας μία ιδιαίτερη τεχνική ωρίμασης, τα βαρέλια δεν γεμίζονται πλήρως, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη επαφή του κρασιού με το οξυγόνο κατά τη 12μηνη παραμονή του εκεί. Όπως μπορείς να φανταστείς η επιλογή του ονόματος κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.

Εμφιαλώθηκε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να μοιραστείς μαζί του ένα καλό τραπέζι.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή
Έχει εντυπωσιακό χρυσαφί χρώμα και πλούσια αρώματα αποξηραμένου ροδάκινου, καραμέλας, βουτύρου, μελιού, καπνού, βανίλιας, μοσχοκάρυδου, πορτοκαλιού, αποξηραμένων λουλουδιών και ξηρών καρπών. Γεμάτο στόμα, μεστό, με τραγανή οξύτητα που ισορροπεί με την κρεμώδη υφή. 
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ασύρτικο, Μαλαγουζιά
Αρώματα Αποξηραμένο ροδάκινο, καραμέλα, βούτυρο, μέλι, καπνός, βανίλια, μοσχοκάρυδο, πορτοκάλι, αποξηραμένα λουλούδια, ξηροί καρποί.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΑΠΝΙΣΤΟΣ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΔΑΛΑΜΑΡΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με καραβίδα ή αστακό, μεγάλα ψάρια στα κάρβουνα ή με πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες.

Ρολό κοτόπουλο με κυδώνια και πατάτες στη γάστρα

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 1 κιλό πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 500 γρ κυδώνι κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κουταλιά της σούπας Κάρυ
  • 1 κουταλιά της σούπας Ρίγανη φρέσκια
  • 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι φρέσκο
  • 1/2 ποτήρι λάδι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 600 ml ζωμό λαχανικών

 

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 250°C. Προσθέτουμε στη γάστρα το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το ρολό κοτόπουλο, το κομμένο κυδώνι και τις πατάτες. 

Χτυπάμε στο multi τα υπόλοιπα υλικά με λίγο από το ζωμό και περιχύνουμε το ρολό και τις πατάτες. Προσθέτουμε ζωμό ώστε το μείγμα να σκεπάζει τις πατάτες.

Σκεπάζουμε τη γάστρα και αφού χαμηλώσουμε το φούρνο στους 150°C, τη βάζουμε στο φούρνο. Κατά διαστήματα ανοίγουμε τη γάστρα και ελέγχουμε μήπως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι.

Μόλις είναι έτοιμο ξεσκεπάζουμε τη γάστρα και ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Το αφήνουμε εκεί έως ότου ξεροψηθεί.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Έντονες γεύσεις, καλομαγειρεμένες, με το κάρυ, τη ρίγανη, το θυμάρι και τη μουστάρδα να πρωτοστατούν. Ένα λευκό με σώμα, ένταση και βοτανικά στοιχεία θα ταιριάξει καλύτερα ενώ το πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}