Γιατί το αγαπάμε;
H Μαλαγουζιά με το Ασύρτικο είναι πλέον ένας κλασικός συνδυασμός αλλά ο Καπνιστός του Οινοποιείου Δαλαμάρα μόνο κλασικός και αναμενόμενος δεν είναι. Ναι, δημιουργείται από το γνωστό χαρμάνι αλλά με μια τελείως διαφορετική προσέγγιση, λίγο πιο… καπνιστή!
Έχουμε αναφέρει αρκετές φορές πως ο Κωστής Δαλαμάρας, συμπεριλαμβάνεται στις λίστες με τους πιο ελπιδοφόρους νέους οινοπαραγωγούς παγκοσμίως. Στο ιστορικό οινοποιείο της οικόγενειας, με ιστορία από το 1840, ο Κωστής πειραματίζεται και «παίζει» με τις ελληνικές ποικιλίες. Για τον Καπνιστό, το χαρμάνι Μαλαγουζιάς - Ασύρτικου παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Εφαρμόζοντας μία ιδιαίτερη τεχνική ωρίμασης, τα βαρέλια δεν γεμίζονται πλήρως, επιτρέποντας τη μεγαλύτερη επαφή του κρασιού με το οξυγόνο κατά τη 12μηνη παραμονή του εκεί. Όπως μπορείς να φανταστείς η επιλογή του ονόματος κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.
Εμφιαλώθηκε σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και δεν πρέπει να χάσεις την ευκαιρία να μοιραστείς μαζί του ένα καλό τραπέζι.
Δοκιμή
Έχει εντυπωσιακό χρυσαφί χρώμα και πλούσια αρώματα αποξηραμένου ροδάκινου, καραμέλας, βουτύρου, μελιού, καπνού, βανίλιας, μοσχοκάρυδου, πορτοκαλιού, αποξηραμένων λουλουδιών και ξηρών καρπών. Γεμάτο στόμα, μεστό, με τραγανή οξύτητα που ισορροπεί με την κρεμώδη υφή.