Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Karima Grillo 2018 - Musita Winery
Musita Winery

KARIMA GRILLO 2018 - MUSITA WINERY

  Ιταλία
€10,30
8.80
€8,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Με Αέρα από τη Σικελία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ονειρεύεσαι βόλτες στο Παλέρμο κάτω από τον σισιλιάνικο ήλιο; Αν ναι, άνοιξε ένα Karima Grillo 2018 από το οινοποιείο Musita και θα μεταφερθείς καρφί στη Σικελία!

Η Σικελία έχει ηφαιστιογενές έδαφος, δυνατά αεράκια και αρκετή ηλιοφάνεια, γεγονός που αποτυπώνεται και στα κρασιά της. Το οινοποιείο Musita είναι ένα όμορφο, οικογενειακό οινοποιείο στο Σαλέμι της Σικελίας, που δημιουργεί κρασιά με ιταλικό ταπεραμέντο. Το Grillo στα ιταλικά σημαίνει γρύλος αλλά είναι και μια εντυπωσιακή, αρωματική, λευκή ποικιλία. To αρωματικό του προφίλ μοιάζει λίγο με αυτό της Μαλαγουζιάς και τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των Ιταλών. Μετά τον χειρωνακτικό τρύγο και τη ζύμωση το κρασί μένει με τις φίνες οινολάσπες του για 4 μήνες ώστε να κερδίσει επιπλέον πόντους πολυπλοκότητας.

Αξίζει να σου πούμε πως Karima σημαίνει στα αραβικά γενναιόδωρο κορίτσι και ταιριάζει γάντι στο γενναιόδωρο αρωματικά περιεχόμενό του.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες.

Εντυπωσιακή μύτη με αρώματα ροδάκινου, περγαμόντου, αχλαδιού, lime και λευκών λουλουδιών όπως αγιόκλημα και άνθη εσπεριδοειδών.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και διακριτική οξύτητα. Αχλάδι, περγαμόντο, ροδάκινο, μοσχολέμονο, νεράντζι και γκρέιπφρουτ συνθέτουν ένα όμορφο σύνολο. Επίγευση εσπεριδοειδών που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Σικελία, Ιταλία
Ποικιλία Grillo
Αρώματα Αχλάδι, περγαμόντο, ροδάκινο, μοσχολέμονο, νεράντζι περγαμόντου, αγιόκλημα, άνθη εσπεριδοειδών.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

KARIMA GRILLO 2018 - MUSITA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ελαφριές πράσινες σαλάτες, πιάτα της ασιατικής κουζίνας ή λαβράκι στον ατμό με λαχανικά.

Σαλάτα Κινόα με Κοτόπουλο και Λαχανικά

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στα τέσσερα
  • 10 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • Φύλλα μαϊντανού (ανάλογα με τη γεύση)
  • 1,5 φλιτζάνι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού

 

Προθερμαίνουμε αρχικά τον φούρνο στους 180°C.

Σε ένα μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι το σκόρδο μαζί με 3/4 από το κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Χτυπάμε ελαφρά μαζί με το λάδι και 1/4 από το κουταλάκι πιπέρι.

Σε νέο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, τις ελιές και το κρεμμύδι και περιχύνουμε με 2 κουταλιές από το μίγμα του ελαιόλαδου που μόλις παρασκευάσαμε. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό (1,5 φλιτζάνι) και το αφήνουμε να φτάσει σε σημείο βρασμού. Προσθέτουμε την κινόα και αφήνουμε να πάρει βράση. Αμέσως μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.

Σε ένα ταψί, περιχύνουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλάκια του γλυκού από το μίγμα του ελαιόλαδου και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Χτυπάμε το ξύδι με το υπόλοιπο μείγμα λαδιού. Στο μίγμα προσθέτουμε την κινόα και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά και το ψητό κοτόπουλο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
Food and Fashion Blogger
Συνδυασμός με κρασί
Τα έντονα στοιχεία της σαλάτας μας ζητάνε κρασιά έντονα αρωματικά και με οξύτητα. Λευκά ή ροζέ θα κάνουν τη δουλειά μας τέλεια. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}