Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Κλέφτες 2017 - Αμπελώνες Μάρκου
Αμπελώνες Μάρκου

ΚΛΕΦΤΕΣ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

  Ελλάδα / Αττική
€9,90
8.10
€8,10

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα μοναδικό φυσικό λευκό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Μόλις πριν από λίγες μέρες επιλέχθηκε σαν ένα από τα καλύτερα Ελληνικά κρασιά αυτή τη στιγμή από το έγκυρο Independent. Οι κλέφτες συμβολίζουν την ελπίδα, το ονειροπόλημα. Μάλιστα η παράδοση λέει ότι αν σε κάθε σπόρο τους φυσήξεις μια σκέψη, αυτός θα τη μεταφέρει στους ανθρώπους που αγαπάς, όσο μακριά κι αν βρίσκονται. Αυτό είναι το όνομα που επέλεξε ο νεαρός Νίκος Μάρκου για το πρώτο φυσικό Σαββατιανό  από σταφύλια βιολογικής γεωργίας. Και αυτές είναι οι τελευταίες φιάλες!

Το Σαββατιανό έχει βγει για τα καλά από την αφάνεια αποδεικνύοντας κατ’ επανάληψη ότι μπορεί και δίνει μεγάλα λευκά κρασιά, φρέσκα ή και μακράς παλαίωσης. Παρόλο που η “ρετσινιά” της πρότερης κακής ιστορίας του, κάνει αρκετούς να είναι αρνητικά προκατειλημμένοι απέναντί του, τα κατορθώματά του βγάζουν μάτι και δεν μπορείς τελικά παρά να το αγαπήσεις. Ευτυχώς οι νέοι οινοπαραγωγοί γνωρίζουν τις δυνατότητές του και το πιστεύουν ίσως όσο καμιά άλλη ελληνική ποικιλία. Υποψιαζόμαστε ότι κάτι ξέρουν…

Στην πρώτη φυσική, χωρίς θειώδη οινοποίησή του, οι Κλέφτες 2017 των Αμπελώνων Μάρκου αποδεικνύουν ότι η πολυδυναμική ποικιλία μπορεί να τα καταφέρει θαυμάσια ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική κατηγορία των natural wines.

Τέταρτη γενιά της οικογένειας, ο Νίκος Μάρκου έχει αναλάβει τα ηνία του ιστορικού αμπελώνα της Αττικής και πλέον έχει ενσωματώσει τον μοντέρνο και πρωτοποριακό τρόπο σκέψης του, μαζί με τις πλέον σύγχρονες διεθνείς τεχνικές. Τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους και οι Κλέφτες 2016 δείχνουν ότι το Σαββατιανό είναι ανάμεσα στις ελληνικές ποικιλίες που μπορούν να δώσουν φυσικά κρασιά με χαρακτήρα και διάρκεια.

Ακόμη κι αν δεν είσαι φίλος των φυσικών κρασιών, αυτό είναι τόσο καλό που δεν πρέπει να το χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΛΙΓΟ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Λεμονί χρώμα με γκριζωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη, ώριμο ροδάκινο και βερίκοκο συνδυάζονται με γλυκό κυδώνι, λουκούμι τριαντάφυλλο και άχνη ζάχαρη. Βανίλια και αίσθηση κρέμας και μπισκότου ολοκληρώνουν το ιδιαίτερο αρωματικό σύνολο.

Στόμα μεσαίου όγκου, έντονο, ξηρό, με απόλυτα ισορροπημένη οξύτητα. Πιπεριά, ginger και μέντα συμπληρώνουν το κυδώνι, το ροδάκινο και το γκρέιπφρουτ για να καταλήξουν στην καλής διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Σαββατιανό
Αρώματα ροδάκινο, βερίκοκο, γλυκό κυδώνι, λουκούμι τριαντάφυλλο, άχνη ζάχαρη, βανίλια, κρέμα, μπισκότο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΛΕΦΤΕΣ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΜΑΡΚΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μύδια με κουρκουμά, ντομάτες γεμιστές και άλλα λαδερά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Μιρμιζέλι - Η Σαλάτα της Καλύμνου

2 σφιχτές ντομάτες

1 μέτριου μεγέθους αγγούρι

1 μέτρια μεγέθους μελιτζάνα φλάσκα

1 κριθαροκουλούρα

5-6 ελιές

3-4 φιλέτα σαρδέλα παστή ή κολιό

100 gr. τυρί κοπανιστή ή αντίστοιχο τυρί

Ελαιόλαδο

Θρούμπι ή ρίγανη

 

 

Ξεκινάμε κόβοντας τη μελιτζάνα σε χοντρές φέτες. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.

Αφαιρούμε τη φλούδα από τις ντομάτες.

Βρέχουμε ελαφρά το παξιμάδι και το σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα μπωλ κόβουμε σε μέτρια κομμάτια την ντομάτα, τις μελιτζάνες και το αγγούρι.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο κατά βούληση, θρούμπι, την κοπανιστή και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.

Κόβουμε τα φιλέτα του παστού ψαριού στα 2-3 και τα προσθέτουμε στη σαλάτα. Σερβίρουμε την σαλάτα γαρνίροντας με ελιές, μια κουταλιά κοπανιστή και ραντίζοντας με επιπλέον ελαιόλαδο και θρούμπι.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}