ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
47k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κλειδί Μαλαγουζιά 2020 - Κτήμα Μιχαηλίδη
Κτήμα Μιχαηλίδη

ΚΛΕΙΔΙ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

  Ελλάδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια Μαλαγουζιά με ταπεραμέντο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Κλειδί Μαλαγουζιά από το Κτήμα Μιχαηλίδη είναι ένα από τα κρασιά που επιλέχθηκαν για να συνοδεύσουν το επετειακό δείπνο της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο λόγος γι’ αυτό είναι πως αποτελεί ένα πολύ κομψό και τυπικό δείγμα της ποικιλίας και μάλιστα από ένα ανερχόμενο οινοποιείο της Δράμας!

Το οινοποιείο του Ιορδάνη Μιχαηλίδη στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας ασχολείται με γηγενείς και ξένες ποικιλίες, δημιουργώντας κρασιά με χαρακτήρα και ποιότητα. O Ιορδάνης είναι η τρίτη γενιά της οικογένειας που ασχολείται με το κρασί. Όλα ξεκίνησαν όταν ο παππούς του ήρθε σαν πρόσφυγας από τη Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκε στην Κυργιά της Δράμας. Εκεί, έστησε το πρώτο αμπελοτόπι της οικογένειας. Από το 2004 στο τιμόνι του οινοποιείου βρίσκεται ο Ιορδάνης ο οποίος έχει εξελίξει τόσο τα κρασιά όσο και τις δυνατότητες του οινοποιείου.

Το Κλειδί Μαλαγουζιά είναι ένα από αυτά. Μετά την προσεκτική διαλογή το κρασί ωριμάζει ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές με τις λεπτές οινολάσπες του για 4 μήνες ώστε να ενισχυθεί ο λιπαρός χαρακτήρας της ποικιλίας.

Τα αρώματα τροπικών φρούτων, λουλουδιών και ροδάκινου καθιστούν το Κλειδί Μαλαγουζιά από το Κτήμα Μιχαηλίδη απλά απολαυστικό.

ΧΡΩΜΑ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Δοκιμή

Το Κλειδί Μαλαγουζιά από το Κτήμα Μιχαηλίδη έχει απαλό λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα λεμονιού, lime, ροδάκινου, ανανά, γιασεμιού και λεμονανθών. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και διακριτική λιπαρή αίσθηση. Ζουμερό νεκταρίνι, μοσχολέμονο, ανανάς, γκρέιπφρουτ, λευκό τριαντάφυλλο και άνθη πορτοκαλιάς γεμίζουν το στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Δράμα
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Πεπόνι, lime, περγαμόντο, λευκόσαρκο ροδάκινο, μπανάνα, γιασεμί, λεμονανθός, χαμομήλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΛΕΙΔΙ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με μια δροσερή σαλάτα με γαρίδες, φινόκιο και πορτοκάλι, με ένα λεμονάτο κοτόπουλο ή sushi.  

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}