ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
5 + 1 Κουρίτες Λευκό 2019 - Αμπελώνας Καμκούτη
Αμπελώνας Καμκούτη

5 + 1 ΚΟΥΡΙΤΕΣ ΛΕΥΚΟ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

  Ελλάδα / Κοζάνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Οι αρετές δυο ποικιλιών, σε ένα κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Μαλαγουζιά είναι αναμφισβήτητα μια από τις αγαπημένες μας ποικιλίες και από την άλλη το Chardonnay είναι ένας rockstar διεθνούς φήμης που δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο. Γι’ αυτό ακριβώς μας άρεσε πολύ το Κουρίτες Λευκό 2019 από τον αμπελώνα Καμκούτη!

Το αρωματικό blend συνδυάζει τις αρετές των 2 ποικιλιών και το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειο!

Ο αμπελώνας Καμκούτη βρίσκεται στο Βελβεντό Κοζάνης και αν και νέος φαίνεται να έχει λαμπρό δρόμο μπροστά του. Με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και προσεκτικές οινοποιήσεις δημιουργεί κρασιά με φινέτσα και τυπικότητα. Το Κουρίτες Λευκό 2018 σίγουρα μπορεί να εντυπωσιάσει όποιον το δοκιμάσει. Ο φρουτώδης χαρακτήρας της Μαλαγουζιάς με τη δομή και την οξύτητα του Chardonnay δημιουργούν ένα εντυπωσιακό και παράλληλα κομψό κρασί, ικανό να συνοδεύσει αρκετά πιάτα της ελληνικής κουζίνας αλλά και ασιατικά fingerfood!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες.

Μύτη κομψή και αρωματική με το ζουμερό ροδάκινο, το lime και το λεμόνι να κυριαρχούν. Νύξεις από άνθη πορτοκαλιάς, χαμομήλι και βασιλικό συμπληρώνουν το ενδιαφέρον σύνολο.

Στο στόμα έχει ελαφρύ προς μέτριο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα. Αρώματα ροδάκινου, λεμονιού και lime, πλαισιωμένα από βοτανικές αλλά και ανθικές νότες γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Επίγευση διαρκείας που θυμίζει ξύσμα λεμονιού.

 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βελβεντός, Κοζάνη
Ποικιλία Μαλαγουζιά, Chardonnay
Αρώματα ροδάκινο, lime, λεμόνι, άνθη πορτοκαλιάς, χαμομήλι, βασιλικός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

5 + 1 ΚΟΥΡΙΤΕΣ ΛΕΥΚΟ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με δροσερές σαλάτες με κοτόπουλο, θαλασσινά και μικρά, όχι λιπαρά ψάρια ή με πιάτα της Ασιατικής κουζίνας.

Πένες Ολικής Άλεσης με Αβοκάντο και Ανθότυρο

  • 500 γρ. πέννες ολικής άλεσης
  • 350 γρ. ώριμο αβοκάντο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
  • Κόλιανδρος φρέσκος
  • 2 κλωνάρια φρέσκο βασιλικό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι

 

:

Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις πένες, μέχρι να γίνουν al dente.

Ταυτόχρονα σε ένα μπλέντερ βάζουμε το μισό αβοκάντο, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και τον βολβό από τα κρεμμυδάκια, 30 ml. ελαιόλαδο και λίγο νερό από τις πένες & τα πολτοποιούμε. Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Στη συνέχεια, αφού στραγγίσουμε τις πένες ,τις μεταφέρουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το υπόλοιπο αβοκάντο σε μικρά κομματάκια, τη σάλτσα μας, κύμινο και πιπέρι, κι ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.

Στο τέλος προσθέτουμε το ανθότυρο, το τσίλι και τον βασιλικό.

Σερβίρουμε τις πένες ζεστές ή κρύες, ανάλογα με τις προτιμήσεις της παρέας.

Extra Tip!

-Αντί για ανθότυρο, δοκιμάστε το με κρεμώδες τυρί.

- Αν δεν θέλετε καθόλου τυροκομικά, αντικαταστήστε τα με ξύσμα & χυμό λεμονιού.

-Προσθέστε ότι μυρωδικά έχετε ευχαρίστηση κι απολαύστε!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Το πιάτο έχει φυτικά στοιχεία και λιπαρότητα αλλά και φρεσκάδα, οπότε ιδανικό ταίρι θα ήταν ένα λευκό κρασί με ελαφρώς «πράσινο» χαρακτήρα, λεπτά αρώματα φρούτων και λιπαρή αίσθηση. Πρώτο ταίρι θα μπορούσε να είναι μια τυπική ζουμερή Μαλαγουζιά με ισορροπημένη οξύτητα, φυτικά αρώματα δυόσμου και βασιλικού και λιπαρό στόμα όπως η μαλαγουζιά από το Κτήμα Αργυρίου. Σαν δεύτερο ταίρι θα διάλεγα ένα Βιδιανό από τους Αμπελώνες Καραβιτάκη με λεπτά αρώματα πυρηνόκαρπων  και φυτικά στοιχεία χαμομηλιού, μέτρια οξύτητα και ελαιώδη αίσθηση

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}