ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Κουρίτες Μαλαγουζιά 2019 - Αμπελώνας Καμκούτη
Αμπελώνας Καμκούτη

ΚΟΥΡΙΤΕΣ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

  Ελλάδα / Κοζάνη
€13,10
€11,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Κάθε Τρομερή Μαλαγουζιά, είναι είδηση!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Τροπική και εκρηκτική, η Μαλαγουζιά Κουρίτες 2019 του Αμπελώνα Καμκούτη θα γίνει η αγαπημένη σου από την πρώτη κιόλας γουλιά. Πραγματικά μας εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή με το πλούσιο και καθαρό φρούτο της που όμως συνοδεύεται από τόση οξύτητα όση χρειάζεται για να γίνει άκρως εθιστική.

Ο αμπελώνας Καμκούτη βρίσκεται στο Βελβεντό Κοζάνης και η οικογένεια ασχολείται με τα αμπέλια εδώ και 3 γενεές. Μπορεί να είναι σχετικά νέοι στο χώρο αλλά φαίνεται πως θα έχουν λαμπρό δρόμο μπροστά τους. Ο λόγος; Δεν έχουμε δοκιμάσει ούτε ένα άσχημο κρασί από τα χέρια τους, αντιθέτως μας εκπλήσσουν κάθε φορά όλο και πιο πολύ! Με χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και προσεκτικές οινοποιήσεις δημιουργούν κρασιά με φινέτσα και τυπικότητα. Η Μαλαγουζιά είναι μια από τις αγαπημένες τους ποικιλίες και αυτό αποτυπώνεται στο κρασί. Η Μαλαγουζιά Κουρίτες 2019 είναι ίσως η καλύτερη που έχουν βγάλει ποτέ καθώς συνδυάζει φρούτο, οξύτητα και λιπαρότητα με μαεστρική ισορροπία.

Αν τη δοκιμάσεις θα συμφωνήσεις πως ένα μπουκάλι δεν αρκεί οπότε προνόησε και βάλε 2 (ή και περισσότερες) στο καλάθι σου!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και πληθωρικά αρώματα πεπονιού, lime, περγαμόντου, λευκόσαρκου ροδάκινου, μπανάνας, γιασεμιού, λεμονανθών και χαμομηλιού. Ζουμερό, φρουτώδες στόμα με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και απολαυστική, λιπαρή αίσθηση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12,8%
Προέλευση Βελβεντός, Κοζάνη
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Πεπόνι, lime, περγαμόντο, λευκόσαρκο ροδάκινο, μπανάνα, γιασεμί, λεμονανθός, χαμομήλι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΟΥΡΙΤΕΣ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2019 - ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΚΑΜΚΟΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με μια δροσερή σαλάτα με γαρίδες, φινόκιο και πορτοκάλι, με ένα λεμονάτο κοτόπουλο ή sushi.  

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}