ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Best Online Wine Shop 2019 & 2020
38k+ Happy Members
Free Returns
Immediate delivery
More than 1.000.000 bottles delivered
Buy only wines you love
Κυδωνίτσα Barrique 2018 - Κτήμα Λίγας
Κτήμα Λίγας

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ BARRIQUE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
€41,80
35.70
€35,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Μια Κυδωνίτσα που μαγνητίζει τα βλέμματα όσο καμία άλλη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η μεγάλη κυρία του θεάτρου, Κατίνα Παξινού, κοσμεί την ετικέτα της Κυδωνίτσας Barrique 2018 από το Κτήμα Λίγα. Η εσωστρέφεια της μεγάλης ηθοποιού που μεταμορφωνόταν στο σανίδι ταιριάζει απόλυτα με την ντροπαλή Κυδωνίτσα που μπορεί, στα κατάλληλα χέρια να μεγαλουργήσει.

O αεικίνητος και ευρηματικός Ιάσων Λίγας με το μαγικό ραβδί της περμακουλτούρας μεταμορφώνει την ίσως πιο πολλά υποσχόμενη ελληνική ποικιλία, την Κυδωνίτσα. Ο Ιάσων πειραματίζεται συνεχώς σε νέες τεχνικές με βάση την ήπια φυσική οινοποίηση. Η Κυδωνίτσα Barrique 2018 είναι μια Κυδωνίτσα που ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε παλιά, μεγάλα, δρύινα βαρέλια για 8-12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και καθηλωτικό όπως ακριβώς ήταν και η Κατίνα Παξινού.

Ένα τέτοιο διαμάντι δε θα μπορούσε παρά να εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών και από τα 3 κρασιά της σειράς Barrique είναι πάντα το πρώτο που εξαντλείται! Τυχαίο; Καθόλου! 

*Η περμακουλτούρα πήρε το όνομα της από το permanent agriculture και αφορά σε ένα τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ένα κύκλο αειφόρου ζωής. Με απλά λόγια η καλλιέργεια του αμπελιού δεν ανταγωνίζεται τη φύση αλλά συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ λεμονί χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες.

Πολύπλοκο, με αρώματα ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, κίτρου, κυδωνιού, μαρμελάδας ροδάκινου, μελιού, προζυμένιου ψωμιού, πορτοκαλιού, αποξηραμένου βερίκοκου και νεραντζιού.

Το μέτριο προς γεμάτο σώμα, η ισορροπημένη οξύτητα και η μεγάλη συμπύκνωση συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Κυδωνίτσα
Αρώματα ζαχαρωμένη φλούδα λεμονιού, κίτρο, κυδώνι, μαρμελάδα ροδάκινο, μέλι, προζυμένιο ψωμί, πορτοκάλι, αποξηραμένου βερίκοκο, νεράντζι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8-12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C - 12°C
Παλαίωση 5-8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ BARRIQUE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με χοιρινό με κυδώνια, σολομό με σάλτσα πορτοκάλι και γαλοπούλα γεμιστή με αποξηραμένα φρούτα.

 

Σολομός με σάλτσα Dijon στο φούρνο

  • 1/4 φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1/4 φλιτζανιού τρίμα φρυγανιάς
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 4 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 4 φιλέτα σολομού
  • αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, για το γαρνίρισμα

 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέβουμε καλά το βούτυρο, τη μουστάρδα και το μέλι. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέβουμε τη φρυγανιά, τα φιστίκια και το μαϊντανό.
  3. Αλείφουμε κάθε φιλέτο σολομού με το μείγμα μουστάρδας με μέλι και πασπαλίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  4. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει πολύ. Αλατοπιπερώνουμε και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι.

 

Συνδυασμός με κρασί

Αυτό είναι ένα πιάτο φτιαγμένο για chardonnay, ιδανικά με παραμονή σε βαρέλι. Η πολυπλοκότητα των γεύσεων απαιτεί αντίστοιχης πολυπλοκότητας και έντασης κρασί. Η παραμονή στο βαρέλι θα δώσει στο chardonnay το βάθος και τον αέρα παλαίωσης που απαιτείται. Ο σολομός είναι λιπαρό ψάρι. Η αντίστοιχη γεμάτη αίσθηση του chardonnay ταιριάζει με την υφή του ψαριού ενώ η οξύτητα θα σπάσει τη λιπαρότητά του.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ