Η μεγάλη κυρία του θεάτρου, Κατίνα Παξινού, κοσμεί την ετικέτα της Κυδωνίτσας Barrique 2018 από το Κτήμα Λίγα. Η εσωστρέφεια της μεγάλης ηθοποιού που μεταμορφωνόταν στο σανίδι ταιριάζει απόλυτα με την ντροπαλή Κυδωνίτσα που μπορεί, στα κατάλληλα χέρια να μεγαλουργήσει.
O αεικίνητος και ευρηματικός Ιάσων Λίγας με το μαγικό ραβδί της περμακουλτούρας μεταμορφώνει την ίσως πιο πολλά υποσχόμενη ελληνική ποικιλία, την Κυδωνίτσα. Ο Ιάσων πειραματίζεται συνεχώς σε νέες τεχνικές με βάση την ήπια φυσική οινοποίηση. Η Κυδωνίτσα Barrique 2018 είναι μια Κυδωνίτσα που ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε παλιά, μεγάλα, δρύινα βαρέλια για 8-12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και το αποτέλεσμα είναι πληθωρικό και καθηλωτικό όπως ακριβώς ήταν και η Κατίνα Παξινού.
Ένα τέτοιο διαμάντι δε θα μπορούσε παρά να εμφιαλώνεται σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό φιαλών και από τα 3 κρασιά της σειράς Barrique είναι πάντα το πρώτο που εξαντλείται! Τυχαίο; Καθόλου!
*Η περμακουλτούρα πήρε το όνομα της από το permanent agriculture και αφορά σε ένα τρόπο καλλιέργειας που εξασφαλίζει ένα κύκλο αειφόρου ζωής. Με απλά λόγια η καλλιέργεια του αμπελιού δεν ανταγωνίζεται τη φύση αλλά συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την βιωσιμότητα και τη σταθερότητα του περιβάλλοντος.