ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κυδωνίτσα 2023  - MikroBio (Κτήμα Κουτσοδήμου)
MikroBio Winery

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2023 - MIKROBIO (ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ)

  Ελλάδα / Ηλεία
€27,80
€24,20
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Γίνεται ανάρπαστο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Αν έχεις δοκιμάσει τα κρασιά του MikroBio Winery, τότε ξέρεις ακριβώς τί να περιμένεις. Η Κυδωνίτσα έρχεται να συμπληρώσει την Fantastic Four ομάδα βιοδυναμικής καλλιέργειας, σε μια «orange» εκδοχή, εξαιρετικής δομής και κομψότητας!
 
Τα αδέρφια Νίκος και ο Δημήτρης Κουτσοδήμος εξειδικεύονται στην παραγωγή κρασιών, στην πιο φυσική μορφή τους. Οι οικογενειακοί αμπελώνες των 60 στρεμμάτων στη Γαστούνη Ηλείας, καλλιεργούνται με την πιστοποίηση Demeter και πιο συγκεκριμένα βάσει πρωτοκόλλου Steiner, που είναι μια ολιστική προσέγγιση στην καλλιέργεια του αμπελιού. Το αποτέλεσμα είναι, οι ποικιλίες Ροδίτης, Chardonnay και Μαυροτράγανο, να έχουν εκφράσει τον πιο εκλεπτυσμένο χαρακτήρα τους, ενώ η νέα τους κυκλοφορία, να συνεχίζει να μας απασχολεί ευχάριστα και ποικιλοτρόπως!
Αρχικά, γιατί η Κυδωνίτσα αυτή, προέρχεται από νεαρά αμπέλια μόλις 5 ετών. Τα σταφύλια μαζεύονται όσο το δυνατόν αργότερα, ώστε να φτάσουν στο κατάλληλο επίπεδο σακχάρων και αρωμάτων. Στη συνέχεια πιέζονται και μένουν για 4 ημέρες σε επαφή με τα στέμφυλα, όπου ο χυμός αποκτά αυτό το ροζ-πορτοκαλί χρώμα. Οι φλούδες αφαιρούνται και ο χυμός ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε υψηλές θερμοκρασίες. Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι πως πριν ολοκληρωθεί η ζύμωση, ένα μέρος του κρασιού μεταφέρεται σε δρύινο βαρέλι για 6 μήνες. Το τελικό αποτέλεσμα προέρχεται από τη μίξη τους και είναι φρουτένιο, με χαρακτηριστικά αρώματα ζύμης και πολύ νόστιμο μαρμελαδένιο φινίρισμα!
 
Αν μπορούσαμε να την παρομοιάσουμε με κάποιον από την «φανταστική ομάδα», αυτή θα ήταν σίγουρα η «Αόρατη Γυναίκα». Τώρα τη βλέπεις…Τώρα δεν τη βλέπεις! Η Κυδωνίτσα MikroBio γίνεται ανάρπαστη για αυτό βιάσου!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι απαλό σομόν με πορτοκαλί ανταύγειες. Κομψά αρώματα γιασεμιού, ροζ γκρέιπφρουτ, και lime , πλαισιωμένα από αρώματα ζαχαρωμένης φλούδας πορτοκαλιού, κυδωνιού, ζύμης μπριος και μπισκότου.
 
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με δροσιστική οξύτητα και απαλές τανίνες. Νεράντζι, περγαμόντο, λευκόσαρκο ροδάκινο, βερίκοκο, γλυκό πορτοκάλι και ζύμη μπριος, δημιουργούν μια ευχάριστο και ζουμερό αποτέλεσμα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Γαστούνη Ηλείας
Ποικιλία Κυδωνίτσα
Αρώματα Γιασεμί, ροζ γκρέιπφρουτ, lime , φλούδα πορτοκαλιού, κυδώνι, ζύμη, μπριος, μπισκότο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2023 - MIKROBIO (ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΥ)

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με πράσινη σαλάτα με κατσικίσιο τυρί chevre και σταφίδες, κοτόπουλο με ρύζι basmati και σάλτσα ανανά με κάρυ, χοιρινό με αποξηραμένα βερίκοκα.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}