Στην Κυδωνίτσα του οινοποιείου Oenops Wines, η ποικιλία αφέθηκε ελεύθερη και πλημμύρισε τα ποτήρια μας με λευκά άνθη και αρώματα από φρέσκα ροδάκινα. Η οξύτητα και το σώμα της όμως είναι το κάτι άλλο και είναι 2 από τους 5 λόγους για τους οποίους προβλέπεται να εξαντλείται γρήγορα!
Ο λόγος νούμερο 3 είναι ο Νίκος Καρατζάς και η εμμονή που έχει (ευτυχώς για εμάς) να οργώνει την Ελλάδα και να βρίσκει τα καλύτερα αμπελοτόπια, στα καλύτερα σημεία. Η Κυδωνίτσα Oenops Wines προέρχεται από τα αμπέλια της Δράμας, που τρυγήθηκαν την κατάλληλη περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών, με πολύ επιλεκτική τη διαλογή τους, για να καταλήξει σε ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Αφού πιέστηκαν, τοποθετήθηκαν σε πήλινο αμφορέα και η ζύμωση έγινε με γηγενείς ζύμες. Έπειτα το κρασί ωρίμασε για 6 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του και εμφιαλώθηκε αφιλτράριστο και με μηδαμινές παρεμβάσεις και ενίσχυσε τον κομψό χαρακτήρα της ποικιλίας, με επιπλέον δομή, ζουμερό φρούτο, τραγανή οξύτητα και μια μεταλλικότητα που κάνει τη διαφορά. Χάσαμε το μέτρημα, οι λόγοι τελικά είναι παραπάνω από 5!
Δοκίμασε την Κυδωνίτσα από Oenops Wines τώρα!