ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Κυδωνίτσα 2022 - Οινοποιείο Ζαχαριά
Οινοποιείο Ζαχαριά

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Αυτό ακριβώς που περιμένεις!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η ντροπαλή έως τώρα ποικιλία της Πελοποννήσου, η Κυδωνιτσα, που θεωρείται το ανερχόμενο αστέρι της, έρχεται από το οινοποιείο Ζαχαριά. Η Κυδωνιτσα 2022 Ζαχαριά είναι αυτό ακριβώς που περιμένεις από το όνομα της. Το κυδώνι και τα υπόλοιπα πυρηνόκαρπα δεν μπορούν να κρυφτούν από τη μύτη σου. Η λιπαρότητα πλημμυρίζει την παλέτα σου. Αν ως τώρα δεν την εχεις εκτιμήσει, σου λέμε ότι στα επόμενα χρόνια θα την βλέπεις παντού.

Η οικογένεια Ζαχαριά έχει μακρά παράδοση στο κρασί και από το 2002 που δημιουργήθηκε το οινοποιείο στη Νεμέα δεν έχει σταματήσει να εξελίσσεται και να εκσυγχρονίζεται σύμφωνα με τις νέες τάσεις της εποχής. Καλλιεργούν διάφορες τοπικές ποικιλίες, φυσικά Αγιωργίτικο και την πιο σπάνια Σκλάβα. Διαθέτουν περίπου 400 στρέμματα να απλώνονται στη Νεμέα και στη Μαντινεία με τον κάθε αμπελώνα να λαμβάνει διαφορετική μεταχείριση. Τα αμπέλια της Κυδωνίτσας απλώνονται γύρω από το χωριό Λεόντιο, το οποίο είναι το χωριό καταγωγής της οικογένειας Ζαχαρία.

Φυσικά δεν άφησαν το ανερχόμενο αστέρι να τους ξεφύγει.

Μην αφήσεις να ξεφύγει ούτε σε σένα λοιπόν!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λεμονί. Στη μύτη θα βρεις τα πυρηνόκαρπα φρούτα να ξεχωριζουν με την πρώτη, όπως το κυδώνι, το ροδάκινο και το βερίκοκο και νότες πράσινων φρούτων όπως το αχλάδι.

Έχει μέτριο λιπαρό στόμα αλλά και δροσερό με ωραία οξύτητα με το λευκοσαρκο ροδάκινο να κυριαρχεί πάλι και κάποια εσπεριδοειδή να εμφανίζονται.

Επίγευση μέτρια και φρουτώδη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Κυδωνίτσα
Αρώματα Κυδώνι, ροδάκινο, βερίκοκο, πράσινα φρούτα, αχλάδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΚΥΔΩΝΙΤΣΑ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με δροσερές σαλάτες, λευκά τυριά και πιάτα κοτόπουλου στο φούρνο.

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}