ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Brise Marine 2018 - Chateau La Negly
Chateau La Negly

LA BRISE MARINE 2018 - CHATEAU LA NEGLY

  Γαλλία / Languedoc - Roussillon
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

92 pts Robert Parker's Wine Advocate!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To La Brise Marine 2018 Chateau La Negly είναι ένα ζουμερό και νόστιμο λευκό κρασί, από το αγαπημένo μας οινοποιείο στο Languedoc. Ό,τι έχουμε δοκιμάσει μέχρι στιγμής, μας έχει ενθουσιάσει και το La Brise Marine δε γινόταν να διαφέρει. Για την ακρίβεια δεν ενθουσίασε μόνο εμάς, αλλά και το Robert Parker που του έδωσε 92pts!

Το Chateau La Negly είναι από τα αγαπημένα οινοποιεία τόσο της Jancis Robinson, όσο και του Robert Parker (όπως διάβασες και παραπάνω), που θεωρούν πως κάνει πολύ νόστιμα κρασιά, με έμφαση στο terroir και με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής. Το οινοποιείο βρίσκεται στην περιοχή, Fleury d’Aude, στους λόφους La Clape, με θέα στη Μεσόγειο. Το ιδανικό κλίμα, με έντονη ηλιοφάνεια, υψηλές θερμοκρασίες αλλά και δροσερά θαλασσινά αεράκια, είναι υπεύθυνο για τα εντυπωσιακά και εκφραστικά κρασιά του οινοποιείου.

Ένα από αυτά είναι και το La Brise Marine 2018 Chateau La Negly. Το χαρμάνι αποτελείται από Roussanne και Bourboulenc από κλήματα ηλικίας άνω των 50 ετών. Το Bourboulenc ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και ωριμάζει για κάποιους μήνες με τις λεπτές οινολάσπες, ενώ το Roussanne οινοποιείται σε δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα συνδυάζει το έντονο τροπικό φρούτο και την ορυκτότητα.

Με κάθε γουλιά έρχεσαι και πιο κοντά στο καλοκαίρι!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

To La Brise Marine 2018 Chateau La Negly έχει μέτριο λεμονί χρώμα και κομψή μύτη γεμάτη αρώματα λεμονιού, ροδάκινου, βερίκοκου, mango, ανανά, lime και λευκών λουλουδιών όπως ζουμπούλι, λεμονανθό και γιασεμί.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ζουμερά τροπικά φρούτα και εσπεριδοειδή μπλέκονται με νότες ζύμης και λουλουδιών σε ένα αλμυρό φόντο ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Languedoc, Γαλλία
Ποικιλία Roussanne, Bourboulenc
Αρώματα Λεμόνι, ροδάκινο, βερίκοκο, mango, ανανάς, lime, λευκά λουλούδια, ζουμπούλι, λεμονανθοί, γιασεμί, ορυκτότητα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA BRISE MARINE 2018 - CHATEAU LA NEGLY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με sushi, φιλέτο γλώσσας σωτέ με λεμόνι, πένες με κοτόπουλο και λαχανικά, σαλάτα πράσινη με κατσικίσιο τυρί και βερίκοκα.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}