Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

La Falaise 2017 - Domaine La Negly
Domaine La Negly

LA FALAISE 2017 - DOMAINE LA NEGLY

  Γαλλία
€28,20
24.00
€24,00

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

"Αψεγάδιαστα ισορροπημένο και ευέλικτο σε γευστικούς συνδυασμούς!" Robert Parker

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αρωματικό αλλά και πολύπλοκο, το La Falaise από το ιστορικό Domaine La Negly είναι εδώ για να σε εντυπωσιάσει!

Τα αμπέλια βρίσκονται στην καρδιά του La Clape, στο Languedoc, μέσα στη ζώνη AOP (ΠΟΠ). Λούζονται από γενναίες δόσεις ήλιου και δροσίζονται από τα αεράκια της Μεσογείου μέχρι να φτάσουν στην τέλεια ωρίμαση. Το La Falaise αποτελείται από Marsanne και Roussanne, τα οποία ζυμώνουν σε δρύινο βαρέλι. Ακολουθεί παλαίωση για 10 μήνες στο βαρέλι και του 2 πρώτους μήνες τακτικό batonnage. Το αποτέλεσμα είναι εκφραστικό, λιπαρό και εντυπωσιακά πολύπλοκο.

Κλείνοντας να σου πούμε πως το Domaine La Negly ανήκει στα αγαπημένα οινοποιεία της Jancis Robinson!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Μύτη εντυπωσιακή με αρώματα λουλουδιών όπως άνθη εσπεριδοειδών, τριαντάφυλλο και αγιόκλημα αλλά και φρούτα όπως ροδάκινο, βερίκοκο, λεμόνι, περγαμόντο, γκρέιπφρουτ και μανταρίνι. Διακριτικές νότες βαρελιού που εκφράζονται σαν βανίλια, βούτυρο και φρυγανιά.

Στο στόμα είναι μετρίου σώματος, με ισορροπημένη οξύτητα και αρκετά λιπαρό. Ζαχαρωμένες φλούδες εσπεριδοειδών, ροδάκινο,  αχλάδι, κίτρο και μέλι παλιωμένα από νύξεις γλυκών μπαχαρικών και φουντουκιού. Απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ
Προέλευση Languedoc, Νότια Γαλλία
Ποικιλία Marsanne, Roussanne
Αρώματα Ροδάκινο, βερίκοκο, λεμόνι, περγαμόντο, γκρέιπφρουτ, μανταρίνι, βανίλια, βούτυρο, φρυγανιά.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LA FALAISE 2017 - DOMAINE LA NEGLY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ένα λαβράκι με σάλτσα βουτύρου, μαροκινό κοτόπουλο Ταζίν ή με ζυμαρικά και καπνιστό σολομό.

Κοτόπουλο με κόλιανδρο

  • 75 gr ωμά, ανάλατα κάσιους
  • 4 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 μικρές πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια
  • 25gr φρέσκο κόλιανδρο και λίγο παραπάνω για το σερβίρισμα
  • 1 κουταλάκι σκόνη κόλιανδρου
  • ½ κουταλιού της σούπας κύμινο
  • 6 σπόρους κάρδαμο, κοπανισμένους
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 25g φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, κομμένα σε κομμάτια
  • φέτες lime για το σερβίρισμα



 

  1. Αφήστε τα κάσιους να μουλιάσουν για 20 λεπτά σε 200ml κρύο νερό.
  2. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια με 2 κουταλιές από το λάδι μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Μόλις οι ξηροί καρποί μαλακώσουν, τοποθετήστε τους σε ένα μπλέντερ μαζί με το νερό, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το κόλιανδρο. Αναμίξτε τα σε μέτρια προς ψηλή ταχύτητα έως ότου γίνουν ένα ενιαίο, παχύ μίγμα.
  4. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και τσιγαρίστε ελαφρά το μπαχαρικά, το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά. Προσθέστε το παχύ μίγμα και το κοτόπουλο, ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε μέτρια προς ψηλή φωτιά για λίγα λεπτά.
  5. Προσθέστε 200ml νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 10 έως 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί εσωτερικά. Αφήστε το να ρουφήξει τα υγρά του χωρίς όμως να ξεραθεί. Σερβίρετε με πιλάφι, στίψτε λίγο χυμό lime και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο.

Συνδυασμός με κρασί

Το κόλιανδρο και το τζίντζεςρ είναι τα εντονότερα υλικά της συνταγής και επιβάλονται στα υπόλοιπα. Sauvignon Blanc με φυτικότητα και έντονα βιδιανά θα ανταπεξέλθουν άψογα και θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο την απόλαυση του ήδη νόστιμου πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}