Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Λαούδια 2016 - Κάναβα Χρυσού - Τσέλεπος
94
Κτήμα Τσέλεπου

ΛΑΟΥΔΙΑ 2016 - ΚΑΝΑΒΑ ΧΡΥΣΟΥ - ΤΣΕΛΕΠΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Απόλυτα συλλεκτικό απόκτημα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Η άλλη διάσταση της Σαντορίνης!

Λαούδια λένε στην Σαντορίνη τις τρύπες που φωλιάζουν οι λαγοί. Λαούδια λένε και το καινούργιο εξαιρετικά ελάχιστης παραγωγής κρασί του Γιάννη Τσέλεπου και της Κάναβας Χρυσού, από τη Σαντορίνη. Μιλάμε για Ασύρτικο φυσικά, σε μόλις 1.500 φιάλες αλλά και σε μια τελείως διαφορετική διάσταση!

Τα σταφύλια προέρχονται από ένα μόνο αμπελοτόπι στην περιοχή Λαούδια στον Πύργο, με υπεραιωνόβια κλήματα Ασύρτικου φυτεμένα σε πεζούλες. Ο τρύγος γίνεται μόνο όταν τα σταφύλια έχουν υπερωριμάσει και εννοείται ότι είναι χειρωνακτικός. Εντάξει, αν δεν έχουμε ήδη κεντρίσει την προσοχή σου, τώρα ξεκινάνε τα καλά. Η ζύμωση έγινε σε αμφορείς και το κρασί παρέμεινε εκεί να ωριμάσει με τις λεπτές οινολάσπες για 8 μήνες. Έπειτα εμφιαλώθηκε και έμεινε για περίπου 10 ακόμη μήνες στη φιάλη, για να «ξεκουραστεί» και να φτάσει στο ποτήρι σου σαν ηφαιστειακή έκρηξη (και ευτυχώς όχι σαν super nova που ήταν μόλις εμφιαλώθηκε)! Πολυπλοκότητα και ισορροπία, όπως περιμένεις από έναν πραγματικό maître των πλούσιων και εκφραστικών κρασιών. Ε ναι, ο Γιάννης Τσέλεπος δε θα συμβιβαζόταν με τίποτα λιγότερο από το τέλειο.

Συμπύκνωση που την κόβεις με το μαχαίρι, ηλεκτρική οξύτητα συνδυασμένη με εκρηκτικά αρώματα και βουτυράτο, πλούσιο σώμα, κάνουν το Λαούδια 2016 του Γιάννη Τσέλεπου και της Κάναβας Χρυσού ένα πραγματικά συλλεκτικό απόκτημα.

Αν και λευκό, προτείνουμε να του συμπεριφερθείς όπως θα έκανες σε ένα κόκκινο κρασί. Άνοιξε το μια ώρα νωρίτερα και απόλαυσέ το δροσερό. 

Όσο για την δεκτικότητά του στην παλαίωση; Το Λαούδια 2016 έχει άνετα 8 – 10 χρόνια μεγαλείου μπροστά του.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί χρώμα στο ποτήρι.

Ζουμερή και πολύπλοκη μύτη με έντονα εξελικτική διάθεση. Τα αρώματα εσπεριδοειδών κατακλύζουν το ποτήρι από την πρώτη στιγμή, με το κίτρο, το λεμόνι, το νεράντζι  και το γκρέιπφρουτ να κυριαρχούν. Κάποια γλυκά αρώματα μελιού, βουτύρου και βανίλιας ισορροπούν με πικάντικες νύξεις σαφράν και του τζίντζερ. Καπνιστές νότες μπαρουτιού και τσακμακόπετρας αναμειγνύονται πολύ όμορφα με τα υπόλοιπα αρώματα συμπληρώνοντας τον πολυδιάστατο χαρακτήρα μιας απόλυτα εκφραστικής Σαντορίνης.

Στο στόμα εντυπωσιάζει με την κοφτερή οξύτητα να αποτελεί την ραχοκοκαλιά του πραγματικά γεμάτου και πλούσιου σώματος. Απόλυτη έκφραση ισορροπίας με την βουτυράτη αίσθηση να δένει με την υψηλή αρωματική ένταση και τη λεμονάτη αίσθηση. Πληθωρικά αρώματα λάιμ, πορτοκαλιού, αμύγδαλου, ροδάκινου, κερήθρας, καβουρδισμένου βουτύρου και τοστ. Οι πετρόλ νύξεις δεν λείπουν, χαράσσοντας τον δρόμο για το μέλλον. Η μακράς διάρκειας επίγευση γλύκων εσπεριδοειδών επιμένει για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα κίτρο, λεμόνι, νεράντζι, γκρέιπφρουτ, μέλι, βούτυρο, βανίλια, σαφράν, τζίντζερ, μπαρούτι, τσακμακόπετρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΑΟΥΔΙΑ 2016 - ΚΑΝΑΒΑ ΧΡΥΣΟΥ - ΤΣΕΛΕΠΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό με πορτοκάλι, συναγρίδα στα κάρβουνα, στρείδια με σάλτσα miso.

Σαλάτα ρόκα με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και καβουρδισμένο αμύγδαλο

 

  • 300 γραμ. ρόκα όσο πιο φρέσκια γίνεται
  • 200 γραμ. κσπνιστός σολομός
  • 50 γραμ. αμύχδαλα καβουρδισμένα
  • ένα αβοκάντο χοντροκομμένο καρέ
  • λίγο άνηθο
  • λίγο μάραθο
  • 50 γραμ. λάδι
  • 2 λεμόνια
  • λίγο χυμό πορτοκάλι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • τρία είδη χοντροκομμένου πιπεριού : πράσινο, κόκκινο, μαύρο

 

    • Κόβουμε σε λωρίδες τον σολομό. Μαρινάρουμε για 3 ώρες στο ψυγείο, σε ένα μπολ με το χυμό ενός λεμονιού, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το μάραθο, το  χοντροκομμένο πιπέρι και λίγο λάδι. Ανακατεύουμε με το χέρι για να αναμειχθούν τα υλικά.
    • Ψιλοκόβουμε το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Βάζουμε στο γουδί τους κόκκους από τα πιπέρια και τους σπάμε ελαφρά για να βγει το άρωμά τους.
    • Σε μια μεγάλη σαλατιέρα κόβουμε με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια τη ρόκα, προσθέτουμε το χοντροκομμένο αβοκάντο, ρίχνουμε επάνω τις λωρίδες του σολομού και πασπαλίζουμε με πιπέρι και το καβουρδισμένο αμύγδαλο.
    • Κατά το σερβίρισμα ραντίζουμε με ένα ντρέσιγκ από : λεμόνι, αλάτι, λίγο χυμό πορτοκάλι, ελάχιστο λάδι τα οποία έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά.

 

Συνδυασμός με κρασί
Συνδυάστε τη με ένα λευκό κρασί με αρώματα, οξύτητα και πολυπλοκότητα, πχ το Chardonnay του Κτήματος Κοκοτού ή για τους λάτρεις των πιο βαριών κρασιών με πέρασμα από το βαρέλι, το Μαντείο του Κτήματος Αργυρίου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}