ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Quincy Le Rimonet 2021 - Joseph Mellot
Joseph Mellot

QUINCY LE RIMONET 2021 - JOSEPH MELLOT

  Γαλλία / Loire
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Εκφραστικότητα και έντονος αρωματικός χαρακτήρας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Από την πρώτη στιγμή που δοκιμάσαμε το Quincy Le Rimonet Joseph Mellot εντυπωσιαστήκαμε από την εκφραστικότητα και τον έντονο αρωματικό του χαρακτήρα. Το στυλ του ακροβατεί ανάμεσα σε παλιό και νέο κόσμο, με τροπικά φρούτα, φυτικότητα και αναζωογονητική οξύτητα. Καλά για την σχέση ποιότητας τιμής δε θα σου πούμε τίποτα, θα σε αφήσουμε να το διαπιστώσεις μόνος σου!

Το οινοποιείο Joseph Mellot είναι ένα οικογενειακό οινοποιείο με ιστορία από το 1513. Βρίσκεται στην καρδιά του Λίγηρα και έχει αμπέλια σε 8 διαφορετικά appellations του Λίγηρα, κάνοντας εκφραστικά κρασιά με βάση το terroir και τις ποικιλίες της κάθε περιοχής. Ένα από αυτά είναι το Quincy Le Rimonet Joseph Mellot, από τη ζώνη του Quincy. Το Quincy είναι από τα πρώτα appellation του Λίγηρα και είναι διάσημο για τα εξαιρετικά value for money κρασιά του. Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με τις φίνες οινολάσπες, του για μερικούς μήνες. Το αποτέλεσμα ξεχειλίζει φρεσκάδα και αρώματα λεμονιού και πιπεριάς.

Δοκίμασε το Quincy Le Rimonet Joseph Mellot τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει απαλό λεμονί χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες και εκρηκτικά αρώματα λεμονιού, ανανά, lime, πιπεριάς, gooseberry, γρασιδιού, λεμονανθών και ροδάκινου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και μέτρια (+) οξύτητα. Πλούσια εσπεριδοειδή και πυρηνόκαρπα φρούτα μπλέκονται με νότες πιπεριάς, ζύμης και λευκών λουλουδιών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Quincy, Λίγηρας
Ποικιλία Sauvignon Blanc
Αρώματα Λεμόνι, ανανά, lime, πιπεριά, gooseberry, γρασίδι, λεμονανθό, ροδάκινο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

QUINCY LE RIMONET 2021 - JOSEPH MELLOT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει με σπανακόπιτα, κολοκυθοκεφτέδες, ζυμαρικά με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμόνι

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}