Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Le Roi des Montagnes Ασύρτικο 2017 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

LE ROI DES MONTAGNES ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
€24,70
19.90
€19,90

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Επιτέλους ο λευκός θρόνος καταλήφθηκε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κυκλοφόρησε η νέα σοδειά του 2017 και είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά νέα. Τα δύο Le Roi des Montagnes απέκτησαν αδερφάκι! Και είναι λευκό!

Καταλαβαίνεις ότι ο Γιάννης Παπαργυρίου δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει ένα κρασί να ανέβει στον θρόνο αν δεν ήταν τουλάχιστον ισάξιο των δύο αδερφών του. Πειραματίστηκε καιρό. Η χρονιά του 2016 του έδωσε αυτό που περίμενε και σήμανε τη λήξη της αναμονής για τον λευκό θρόνο που  κατελήφθη, ενώ η χρονιά του 2017 είναι επάξια ο διάδοχος . Σχεδόν αναμενόμενο, ποικιλία της επιλογής του το Ασύρτικο. Ένα Ασύρτικο, υπερώριμο όπως φαντάζεσαι, τρυγήθηκε αργά, όσο πιο αργά γινόταν. Παρέμεινε σε ένα Γαλλικό βαρέλι Seuguin Moreau 500lt δεύτερης χρήσης για 12 μήνες, με τακτικό batonage, όπως αρέσει στον Γιάννη.

Στο Le Roi des Montagnes Ασύρτικο 2017 του Κτήματος Παπαργυρίου θα ανακαλύψεις τι θα πει συμπυκνωμένο φρούτο, χορταστική οξύτητα και διάρκεια που την παίρνεις σπίτι μαζί σου. Η αλκοόλη όπως συνήθως ξεπερνάει τα όρια (15%) χωρίς όμως να φαίνεται καθόλου ούτε στο στόμα ούτε στη μύτη.

Δεν είναι πολύ. Ίσα ίσα για την όρεξη. 668 φιάλες. Αριθμημένες και κερωμένες με το χέρι αφού λογικά ξέρεις μέχρι τώρα ότι ο Γιάννης δεν τη φοβάται τη δουλειά.

Δεν θα φτάσει ούτε για γιούπι. Εμείς πάντως πήραμε τις δικές μας σπίτι.

Πότε να το πιείς;

Για 5 – 6 χρόνια θα γίνεται όλο και καλύτερο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ λεμονί με χρυσαφί ανταύγειες στο ποτήρι, που προδιαθέτουν ευχάριστα γι’ αυτό που θα ακολουθήσει…

Στη μύτη γίνεται πάρτι αρωμάτων: μέλι, φλούδα πορτοκαλιού, σταφίδα, βερίκοκο, ώριμο ροδάκινο, λεμόνι και περγαμόντο. Το βαρέλι σχεδόν ανεπαίσθητο, χαρίζει νότες βανίλιας και καραμέλας βουτύρου, χωρίς να καλύπτει ούτε στο ελάχιστο στο πληθωρικό φρούτο.

Στόμα πληθωρικό που ακολουθεί τη μύτη, με αισθητές τανίνες (ναι, τανίνες), μέτριο (+) σώμα και κοφτερή οξύτητα. Το φρούτο και εδώ είναι πυκνό, ζουμερό, ώριμο. Πορτοκάλι, νεράτζι, γλυκό του κουταλιού λεμόνι, σταφύλι, βερίκοκο, νεκταρίνι και κουμ κουάτ σε φόντο μελιού, βανίλιας και γλυκού του κουταλιού καρυδάκι. Έντονη αίσθηση λιπαρότητας και απολαυστική μακρά επίγευση εσπεριδοειδών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα μέλι, φλούδα πορτοκαλιού, σταφίδα, βερίκοκο, ώριμο ροδάκινο, λεμόνι, περγαμόντο, βανίλια, καραμέλα βουτύρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE ROI DES MONTAGNES ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνοδεύει χοιρινό κότσι με μπύρα και μέλι, πάπια με πορτοκάλι, γαλοπούλα γεμιστή ή ροφό φρικασέ με σταμναγκάθι.

Χοιρινό με Σελινόριζα Αυγολέμονο

  • 1200 γρ. χοιρινό (σπάλα ή ποντίκι ή μπούτι)
  • 2 σελινόριζες (περίπου 600 γρ.)
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 2 πράσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 600 ml. νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 λεμόνια
  • 2 αβγά

 

Κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια το χοιρινό και το αφήνουμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά. Κόβουμε τα πράσα και τα κοτσάνια του σέλινου σε ροδέλες ενώ τη σελινόριζα σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φύλλα από το σέλινο.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα το κρέας με λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρει κι αυτό χρώμα. Στη συνέχεια ροσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό τον οποίο έχουμε ζεστάνει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Στην πορεία αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ώστε να μην ξεμείνει από ζουμί το φαγητό. Όταν μείνει με το ¼ των υγρών, αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας το χυμό ενός λεμονιού και ελάχιστο ζουμί από το ζεστό φαγητό. Περιχύνουμε το χοιρινό με το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να αναμειχθεί το αυγολέμονο με το υπόλοιπο φαγητό.

Για το σερβίρισμα οπωσδήποτε λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και φρέσκο ψωμί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Το αυγολέμονο θέλει ένα κρασί με οξύτητα, για να σπάσει τον λιπαρό χαρακτήρα. Θέλεις και αρκετό φρούτο για να ισορροπήσει το αυγό ενώ φυτικός χαρακτήρας θα δέσει ωραία με τη σελινόριζα. Ασύρτικο όχι σαντορίνης θα έκανε τη δουλειά, ένα chardonnay με φυτικά στοιχεία ή ένα sauvignon blanc θα στεκόταν επάξια.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}