ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Le Roi des Montagnes Ασύρτικο 2022 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

LE ROI DES MONTAGNES ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
€24,50
€21,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ο λευκός θρόνος καταλήφθηκε!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Οι βασιλιάδες των βουνών, απέκτησαν λευκό αδερφάκι, το Le Roi des Montagnes Ασύρτικο του Κτήματος Παπαργυρίου!

Καταλαβαίνεις ότι ο Γιάννης Παπαργυρίου δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει ένα κρασί να ανέβει στον θρόνο των Le Roi αν δεν ήταν τουλάχιστον ισάξιο των δύο αδερφών του. Πειραματίστηκε καιρό. Η χρονιά του 2017 του έδωσε αυτό που περίμενε και σήμανε τη λήξη της αναμονής για τον λευκό θρόνο που κατελήφθη. Ήταν σχεδόν αναμενόμενο, πως θα διάλεγε το Ασύρτικο, τον βασιλιά των ελληνικών λευκών ποικιλιών. Ένα Ασύρτικο, υπερώριμο όπως καλά φαντάζεσαι, τρυγήθηκε αργά, όσο πιο αργά γινόταν. Παρέμεινε σε ένα Γαλλικό βαρέλι Seguin Moreau 500lt δεύτερης χρήσης για 9 μήνες, με τακτικό batonnage, όπως αρέσει στον Γιάννη.

Στο Le Roi des Montagnes Ασύρτικο του Κτήματος Παπαργυρίου θα ανακαλύψεις τι θα πει συμπυκνωμένο φρούτο, κοφτερή οξύτητα και διάρκεια που την παίρνεις σπίτι μαζί σου. Η αλκοόλη όπως συνήθως ξεπερνάει τα όρια (14,5%) χωρίς όμως να φαίνεται καθόλου ούτε στο στόμα ούτε στη μύτη.

Οι ελάχιστες, αριθμημένες και κερωμένες με το χέρι φιάλες του Le Roi des Montagnes Ασύρτικο φαίνεται πως δε θα κρατήσουν για πολύ. Εμείς καλού κακού, πήραμε τις δικές μας σπίτι.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Έντονη και πολύπλοκη μύτη με κυρίαρχα τα αρώματα μελιού, φλούδας πορτοκαλιού, αποξηραμένου βερίκοκου, ώριμου ροδάκινου, λεμονιού και περγαμόντου. Το βαρέλι σχεδόν ανεπαίσθητο, χαρίζει νότες βανίλιας και καραμέλας βουτύρου, χωρίς να καλύπτει ούτε στο ελάχιστο στο πληθωρικό φρούτο.

Στόμα πληθωρικό που ακολουθεί τη μύτη, με αισθητές τανίνες (ναι, τανίνες), μέτριο (+) σώμα και κοφτερή οξύτητα. Το φρούτο και εδώ είναι πυκνό, ζουμερό, ώριμο. Πορτοκάλι, νεράντζι, γλυκό του κουταλιού λεμόνι, βερίκοκο, νεκταρίνι και κουμ κουάτ σε φόντο μελιού, βανίλιας και γλυκού του κουταλιού καρυδάκι. Έντονη αίσθηση λιπαρότητας και απολαυστική μακρά επίγευση εσπεριδοειδών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Μέλι, φλούδα πορτοκαλιού, σταφίδα, βερίκοκο, ώριμο ροδάκινο, λεμόνι, περγαμόντο, βανίλια, καραμέλα βουτύρου
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE ROI DES MONTAGNES ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με χοιρινό κότσι σε μπύρα και μέλι, πάπια με πορτοκάλι, γαλοπούλα γεμιστή ή ροφό φρικασέ με σταμναγκάθι.

Χοιρινό με Σελινόριζα Αυγολέμονο

  • 1200 γρ. χοιρινό (σπάλα ή ποντίκι ή μπούτι)
  • 2 σελινόριζες (περίπου 600 γρ.)
  • 2 κλωναράκια σέλινο
  • 2 πράσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 600 ml. νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2 λεμόνια
  • 2 αβγά

 

Κόβουμε σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια το χοιρινό και το αφήνουμε στο ψυγείο. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά. Κόβουμε τα πράσα και τα κοτσάνια του σέλινου σε ροδέλες ενώ τη σελινόριζα σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα φύλλα από το σέλινο.

Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά σε μια κατσαρόλα το κρέας με λίγο ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να πάρει κι αυτό χρώμα. Στη συνέχεια ροσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό τον οποίο έχουμε ζεστάνει. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα. Στην πορεία αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό ώστε να μην ξεμείνει από ζουμί το φαγητό. Όταν μείνει με το ¼ των υγρών, αποσύρουμε, προσθέτουμε το χυμό ενός λεμονιού και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.

Χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας το χυμό ενός λεμονιού και ελάχιστο ζουμί από το ζεστό φαγητό. Περιχύνουμε το χοιρινό με το αυγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι να αναμειχθεί το αυγολέμονο με το υπόλοιπο φαγητό.

Για το σερβίρισμα οπωσδήποτε λεμόνι, φρέσκο πιπέρι και φρέσκο ψωμί.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Το αυγολέμονο θέλει ένα κρασί με οξύτητα, για να σπάσει τον λιπαρό χαρακτήρα. Θέλεις και αρκετό φρούτο για να ισορροπήσει το αυγό ενώ φυτικός χαρακτήρας θα δέσει ωραία με τη σελινόριζα. Ασύρτικο όχι σαντορίνης θα έκανε τη δουλειά, ένα chardonnay με φυτικά στοιχεία ή ένα sauvignon blanc θα στεκόταν επάξια.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}