ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Le Vigneron Grec 2022 - Κτήμα Παπαργυρίου
Κτήμα Παπαργυρίου

LE VIGNERON GREC 2022 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Κορινθία
€20,40
€17,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Τόσο ιδιαίτερο όσο και όμορφο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Γιάννης Παπαργυρίου είναι ένας συνηθισμένος παραγωγός; Φανταζόμαστε οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν μαζί μας πως όχι. Καταλαβαίνεις πως ένα Ασύρτικο από το Λαλιώτη Κορινθίας στο οποίο έδωσε τον τίτλο Le Vigneron Grec, δηλαδή ο Έλληνας Αμπελουργός, κάθε άλλο παρά συνηθισμένο θα είναι.

Το Ασύρτικο αυτό καλλιεργημένο σε υψόμετρο 800μ στα Σοφιανά Κορινθίας, ζυμώθηκε μαζί με τις φλούδες επί 10 μέρες, χωρίς προσθήκη ζυμών. Σαν να μην έφτανε αυτό, στη ζύμωση συμμετείχαν στέμφυλα Μοσχάτου Ρίου που παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζύμωσης.

Στη συνέχεια φιλοξενήθηκε σε δρύινα βαρέλια 500lt πρώτης και δεύτερης χρήσης όπου παρέμεινε για 4 μήνες με batonage σε μηνιαία περίπου βάση. Χωρίς παρεμβάσεις και χωρίς φιλτράρισμα, εμφιαλώθηκε σε ελάχιστες φιάλες που σφραγίστηκαν στο χέρι με βουλοκέρι.

Τελείως διαφορετικό από ότι έχεις δοκιμάσει και έχεις συνηθίσει, το Le Vigneron Grec αποτελεί μια πρωτοποριακή προσέγγιση στο Ασύρτικο. Η απόλυτη αρωματική πολυπλοκότητα συναντά τις ζωντανές τανίνες και την ξυραφάτη οξύτητα σε ένα κρασί που είναι ακόμα εκκωφαντικά νέο και δεν προορίζεται για τους πολλούς. Οι περιορισμένες φιάλες του ούτως ή άλλως είχαν προπωληθεί πριν καλά-καλά κυκλοφορήσει.

Σίγουρα η παραμονή στη φιάλη θα το ωφελήσει αν μπορείς να περιμένεις. Γιατί του αξίζει.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Εντυπωσιακό χρυσοκίτρινο χρώμα με κεχριμπαρί ανταύγειες στο ποτήρι.

Μαγευτική μύτη, έντονη, με το περγαμόντο και το αχλάδι να ξεχωρίζουν αρχικά, δίνοντας σταδιακά τη θέση τους σε κομπόστα ροδάκινο, λουκούμι, πεπόνι και άνθη λεμονιάς. Αποξηραμένη γαρδένια και τριαντάφυλλο ενισχύουν τον ανθικό χαρακτήρα του ενώ φλούδα πορτοκαλιού κάνει την εμφάνισή της για να παραμείνει μέχρι το τέλος. Νύξεις τοστ, βανίλια, βούτυρο και μέλι αποκτούν αρωματική υπόσταση συμπληρώνοντας το εντυπωσιακό σύνολο.

Στο στόμα μέτριου+ όγκου σώμα με αισθητές τανίνες και κοφτερή οξύτητα. Το αχλάδι είναι άγουρο και συνδυάζεται με πράσινο μήλο, lime και γρασίδι. Η έντονη οξύτητα και η αναπάντεχη τανική αίσθηση δεν επιτρέπουν στην επίγευση να παραμείνει όσο θα ήθελε, γεγονός όμως που θα αλλάξει στην πορεία. Και η πορεία είναι μεγάλη.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Κορινθία
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Περγαμόντο, αχλάδι, κομπόστα ροδάκινο, λουκούμι, πεπόνι, άνθη λεμονιάς, αποξηραμένη γαρδένια, αποξηραμένο τριαντάφυλλο, φλούδα πορτοκαλιού, τοστ, βανίλια, βούτυρο, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 4 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LE VIGNERON GREC 2022 - ΚΤΗΜΑ ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λεμονάτο χοιρινό και λιπαρά ψάρια στα κάρβουνα

Λαβράκι στα κάρβουνα με πικάντικη σάλτσα σόγιας

  • 2 λαβράκια (των 500γρ) καθαρισμένα και ξεσπλαχνισμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • Μια χούφτα φρέσκα μυρωδικά (δενδρολίβανο, ρίγανη)
  • 2 λεμόνια ή 1 πορτοκάλι
  • 10 γρ φρέσκο ​​τζίντζερ, σε λεπτές φέτες
  • Επιπλέον φέτες λεμόνι ή λάιμ για το σερβίρισμα

 

Για τη σάλτσα

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/2 έως 1 φρέσκια καυτερή πιπεριά, σε λεπτές φέτες (εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας)
  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

 

Προθερμάνετε την ψησταριά σας ή ανάψτε τα κάρβουνα. Καθαρίστε το ψάρι καλά μέσα και έξω, και σκουπίστε το καλά. Κάνετε 3-4 κάθετες κάθετες στο κόκκαλο τομές  σε κάθε πλευρά του ψαριού. Αλοίψτε τα ψάρια μέσα και έξω με το ελαιόλαδο. Πασπαλίστε τα με αλάτι και πιπέρι μέσα και έξω. Γεμίστε τα με τα φρέσκα βότανα, φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού και τις φέτες τζίντζερ στις εγκοπές που ανοίξατε νωρίτερα.

Τοποθετήστε τα ψάρια μέσα σε μια σχάρα ψησίματος και ασφαλίστε τη καλά. Αφού έχουν κάτσει τα κάρβουνα ή αφού το grill αερίου έχει ζεσταθεί καλά, ψήστε για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια γυρίστε τη σχάρα από την άλλη πλευρά για άλλα 5 λεπτά.

Για τη σάλτσα, τοποθετήστε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και όταν κάψει, προσθέστε το σκόρδο και τις πιπεριές τσίλι. Μαγειρέψτε για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη και αφήστε στη φωτιά για 1 λεπτό.

Περιχύστε τα ψάρια με τη σάλτσα και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}