Στο Botilia.gr αγαπάμε το κρασί και ... τα cookies. Τα χρησιμοποιούμε για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Στα κρατάμε για:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Best Online Wine Shop 2019 & 2020
37k+ Happy Members
Free Returns
Immediate delivery
More than 1.000.000 bottles sold
Buy only wines you love
Muscadet "Les Dabinières" 2018 - Domaine Bonnet-Huteau
Domaine Bonnet-Huteau

MUSCADET "LES DABINIÈRES" 2018 - DOMAINE BONNET-HUTEAU

  Γαλλία / Λίγηρας
€20,70
17.70
€17,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Εμφαντικό παράδειγμα ενός μεγάλου terroir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Muscadet Les Dabinières του Bonnet Huteau είναι ένα κρασί εμπειρία όπως λίγα κρασιά είναι. Είναι αρωματικό αλλά παράλληλα τόσο mineral και νόστιμο που με κάθε γουλιά φτάνεις όλο και πιο κοντά σε μια μαρίνα, να τρως φρέσκα όστρακα το ηλιοβασίλεμα, μυρίζοντας τα ανθισμένα γιασεμιά. 

Το οινοποιείο Bonnet Huteau βρίσκεται στην καρδιά του Sevre et Maine. Το πανέμορφο μεσαιωνικό κτίριο του οινοποιείου ανήκει στην κοινότητα του Chapelle-Heulin, που κάνει Muscadet για πάνω από 150 χρόνια. Βιολογική και βιοδυναμική καλλιέργεια, μηδαμινές παρεμβάσεις και γηγενείς ζύμες δημιουργούν κρασιά με μοναδικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Το Muscadet Les Dabinières προέρχεται από ένα αμπελοτόπι με αμπέλια της ποικιλίας Melon de Bourgogne, ηλικίας 15-30 ετών και σχιστολιθικό έδαφος. Το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα ωριμάζει με τις οινολάσπες του για 9 μήνες. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα πλούσιο αλλά και κομψό λευκό κρασί, με έντονο mineral χαρακτήρα και κοφτερή οξύτητα.

Όστρακα, ηλιοβασιλέματα και θάλασσα, θες κι άλλα;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Μέτριο λεμονί χρώμα και κομψά αρώματα λεμονιού, πράσινου μήλου, αχλαδιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, λευκών λουλουδιών, γκρέιπφρουτ και κίτρου. Νότες ζύμης και βρεγμένης πέτρας συμπληρώνουν το εντυπωσιακό σύνολο. Νόστιμο στόμα με κοφτερή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Muscadet Sèvre-et-Maine, Λίγηρας
Ποικιλία Melon de Bourgogne
Αρώματα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

MUSCADET "LES DABINIÈRES" 2018 - DOMAINE BONNET-HUTEAU

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μύδια αχνιστά, ceviche λαυράκι, spaghetti alle vongole ή μικρά τηγανιτά ψαράκια.

Μύδια αχνιστά με κουρκουμά

  • 700 γρ. μύδια
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 ποτήρι νερού λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι (προαιρετικά)
  • Πιπέρι
 

Πλένουμε τα μύδια κάτω από άφθονο νερό, αφαιρώντας την άμμο και τα φύκια και καθαρίζοντας καλά το κέλυφος.

Σωτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο και  προσθέτουμε τα μύδια. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 κουτ.  γλυκού κουρκουμά. και σβήνουμε με ένα (1) νεροπότηρο κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί  λίγο το αλκοόλ και σκεπάζουμε την κατσαρόλα να βράσει για 5’-6’.

Ανακοινούμε  την κατσαρόλα, ανοίγουμε και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι  (αλάτι βάζουμε προαιρετικά) και γαρνίρουμε με ένα κλαδάκι φρέσκο θυμάρι.

TIP : Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος πετάμε τα ανοιχτά μύδια. Μετά το μαγείρεμα πετάμε όσα μύδια έχουν παραμείνει κλειστά.

από το σεφ Σάββα Λάμπρου

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}

ΒΡΕΣ ΤΑ ΚΡΑΣΙΑ
ΠΟΥ ΣΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ!

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΟΥ