ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λύχνος 2022 - Οινοποιείο Ντουράκη
Οινοποιείο Ντουράκη

ΛΥΧΝΟΣ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ

  Ελλάδα / Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια πολύ κομψή πολυπλοκότητα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ο Λύχνος από το Οινοποιείο Ντουράκη είναι ένα πληθωρικό λευκό κρασί από την ποικιλία Βιδιανό, που ξεχειλίζει από αρώματα πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών. Λεμόνι, ροδάκινο, διακριτικές νότες δρυος και η χαρακτηριστική λιπαρότητα της ποικιλίας, δημιούργησαν ένα κρασί που θα γίνει καθημερινή απόλαυση. Φέτος απέσπασε και 92pts από το Decanter!
 
Η ιστορία του οινοποιείου εκτυλίσσεται στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ο έγκριτος οινολόγος Ανδρέας Δουράκης επέλεξε να ιδρύσει το δικό του οινοποιείο στον Αλίκαμπο της Κρήτης, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Με τον καιρό εξελίχθηκε σε μια οικογενειακή επιχείρηση, με τα παιδιά του Ανδρέα, Εύη και Αντώνη, να συνεισφέρουν σε διάφορες πτυχές της λειτουργίας, αποτυπώνοντας το καθένα το μοναδικό του στυλ. Το οινοποιείο έχει πια κερδίσει μεγάλη αναγνώριση, μετά από οινοποιήσεις που έφεραν στην επιφάνεια για πολλά συναπτά έτη την αέναη γοητεία της οινοποιητικής ικανότητας της Κρήτης.
 
Ένα από αυτά είναι και ο Λύχνος, που το όνομά του αποτίνει φόρο τιμής στον παππού Ανδρέα, που με το λύχνο του, την παραδοσιακή κριτική λάμπα, επισκεπτόταν τα βαρέλια με το κρασί του, που ήταν αποθηκευμένα σε σκοτεινά κελάρια. Ο Λύχνος προέρχεται από τα μικρά αμπελάκια Βιδιανού, που περιβάλουν το οινοποιείο και μετά τη ζύμωση που διαρκεί 10 ημέρες, παλαιώνουν για 6 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και βαρέλια από δρυ. Το κρασί διατηρεί τη φρεσκάδα των αρωμάτων του, ενώ η παραμονή με τις οινολάσπες προσδίδουν μια κομψή πολυπλοκότητα.
 
Απόλαυσε το Λύχνο από το Οινοποιείο Ντουράκη δίπλα σε πιάτα με έντονες γεύσεις, με λιπαρές λευκές σάλτσες.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, βερίκοκο, λεμόνι, ανανά, βανίλια και άνθη πορτοκαλιού.
 
Στο στόμα είναι ξηρό, γεμάτο, με ισορροπία λιπαρότητας και δροσιστικής οξύτητας. Αρώματα από ώριμο βερίκοκο, λεμόνι, γλυκό λεμοναναθό, μέλι, βανίλια. Διακριτική επίγευση από μανταρίνι και χαμομήλι.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα Ροδάκινο, βερίκοκο, λεμόνι, ανανάς, βανίλια, λεμοναναθός, μέλι, μανταρίνι, χαμομήλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΛΥΧΝΟΣ 2022 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΝΤΟΥΡΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με λιπαρά ψάρια στη σχάρα, χοιρινό με λεμονάτες σάλτσες και ζυμαρικά με κρεμώδεις λευκές σάλτσες

Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα dijon

 

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 χοιρινές μπριζόλες ή ψαρονέφρι, με ή χωρίς κόκαλα, πάχους περίπου 2,5 εκατοστών
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 3/4 φλιτζανιού ζωμός κότας
  • 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

 

 

Ξεπλύνετε τις χοιρινές μπριζόλες με νερό και στεγνώστε τις με απορροφητικό χαρτί. Πασπαλίστε τις με αλάτι και πιπέρι. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ανακατέψτε το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέστε τις χοιρινές μπριζόλες στο τηγάνι και τσιγαρίστε τις για περίπου 2-3 λεπτά σε κάθε πλευρά. Μειώστε τη θερμότητα ελαφρώς αν οι μπριζόλες γίνουν καφέ υπερβολικά γρήγορα.

Αφαιρέστε τις μπριζόλες από το τηγάνι και αφαιρέστε με κουτάλι το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που έχει εκλυθεί από αυτές. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι αφήστε το σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει (περίπου 1 λεπτό). Προσθέστε μισό φλιτζάνι από το κρασί και αφήστε το να πάρει βράση. Προσθέστε το ζωμό και βάλτε και πάλι τις μπριζόλες στο τηγάνι. Μόλις πάρει βράση η σάλτσα, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε το στους 100° C μέχρι να ψηθούν, περίπου 10 με 15 λεπτά.

Αφαιρούμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί η θερμοκρασία τους. Προσθέστε το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι του κρασιού. Αυξήστε τη θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα για να πιεί χυμούς. Όταν μειωθεί η σάλτσα στο μισό (περίπου 3 λεπτά), προσθέστε την κρέμα γάλακτος και βράστε για 3 ακόμα λεπτά, μέχρι η σάλτσα να πυκνώσει. Καθ΄όλη αυτή τη διάρκεια, ξύνετε το τηγάνι με ένα ξύλινο κουτάλι ώστε να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τη μουστάρδα και τον μαϊντανό.

Σερβίρετε τις μπριζόλες πάνω σε μια στρώση σάλτσας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}