Ο Λύχνος από το Οινοποιείο Ντουράκη είναι ένα πληθωρικό λευκό κρασί από την ποικιλία Βιδιανό, που ξεχειλίζει από αρώματα πυρηνόκαρπων και εσπεριδοειδών. Λεμόνι, ροδάκινο, διακριτικές νότες δρυος και η χαρακτηριστική λιπαρότητα της ποικιλίας, δημιούργησαν ένα κρασί που θα γίνει καθημερινή απόλαυση. Φέτος απέσπασε και 92pts από το Decanter!
Η ιστορία του οινοποιείου εκτυλίσσεται στα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ο έγκριτος οινολόγος Ανδρέας Δουράκης επέλεξε να ιδρύσει το δικό του οινοποιείο στον Αλίκαμπο της Κρήτης, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων. Με τον καιρό εξελίχθηκε σε μια οικογενειακή επιχείρηση, με τα παιδιά του Ανδρέα, Εύη και Αντώνη, να συνεισφέρουν σε διάφορες πτυχές της λειτουργίας, αποτυπώνοντας το καθένα το μοναδικό του στυλ. Το οινοποιείο έχει πια κερδίσει μεγάλη αναγνώριση, μετά από οινοποιήσεις που έφεραν στην επιφάνεια για πολλά συναπτά έτη την αέναη γοητεία της οινοποιητικής ικανότητας της Κρήτης.
Ένα από αυτά είναι και ο Λύχνος, που το όνομά του αποτίνει φόρο τιμής στον παππού Ανδρέα, που με το λύχνο του, την παραδοσιακή κριτική λάμπα, επισκεπτόταν τα βαρέλια με το κρασί του, που ήταν αποθηκευμένα σε σκοτεινά κελάρια. Ο Λύχνος προέρχεται από τα μικρά αμπελάκια Βιδιανού, που περιβάλουν το οινοποιείο και μετά τη ζύμωση που διαρκεί 10 ημέρες, παλαιώνουν για 6 μήνες σε ανοξείδωτες δεξαμενές και βαρέλια από δρυ. Το κρασί διατηρεί τη φρεσκάδα των αρωμάτων του, ενώ η παραμονή με τις οινολάσπες προσδίδουν μια κομψή πολυπλοκότητα.
Απόλαυσε το Λύχνο από το Οινοποιείο Ντουράκη δίπλα σε πιάτα με έντονες γεύσεις, με λιπαρές λευκές σάλτσες.