ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Lluerna 2022 - Els Vinyerons Vins Naturals
Els Vinyerons Vins Naturals

LLUERNA 2022 - ELS VINYERONS VINS NATURALS

  Ισπανία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα από τα καταλανικά θαύματα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Lluerna - Els Vinyerons Vins Naturals είναι ένα κρασί ξεκάθαρα για τους φαν της ορυκτότητας και εύκολα μπορούμε να το αποκαλέσουμε και ένα από τα καταλανικά θαύματα!

Πιθανά θα έχεις ακούσει την ισπανική ποικιλία Xarel-lo, που χρησιμοποιείται στο παραδοσιακό αφρώδες κρασί τους, την Cava.  Εδώ, η ομάδα της Els Vinyerons έφτιαξε ένα μονοποικιλιακό Xarel-lo (τσα-ρέ-γιο) που μάλιστα ανήκει και στα natural wines. Το πρότζεκτ Vinyerons Vins Naturals ξεκίνησε σαν πρόκληση για τους δυο φίλους, με στόχο την πλήρη έκφραση της ποικιλίας με φυσική οινοποίηση! Ο πρώην φαρμακοποιός, Amós Bañeres και ο απόγονος πολλών γενεών οινοπαραγωγών, Alex Ruiz Masach, με γνώμονα την κοινή «μινιμαλιστική» φιλοσοφία τους, ανέδειξαν τις τοπικές ποικιλίες και το ιδιαίτερο έδαφος της Sarroca. Οι αμπελώνες τους καλλιεργούνται σε ασβεστολιθικό έδαφος, το οποίο κατακλύζεται από πληθώρα απολιθωμένων στρειδιών, που σχηματίστηκαν κατά την Νεογενή περίοδο, πριν 18 εκατομμύρια χρόνια. Να περιμένεις λοιπόν ένα απόλυτα mineral κρασί με το τσακμάκι και την αλμύρα του!

Για το Lluerna - Els Vinyerons Vins Naturals τα σταφύλια μαζεύτηκαν χειρωνακτικά και πιο νωρίς από τις τυπικές ημερομηνίες τρύγου, για να διατηρήσουν την τραγανή οξύτητα της ποικιλίας και χαμηλά τα σάκχαρα. Αυτό θα οδηγήσει σε ένα χαμηλόβαθμο και αναζωογονητικό κρασί, που σίγουρα θα σε δροσίσει μια ζεστή καταλανική μέρα! Ζυμώθηκε με γηγενείς ζύμες και παρέμεινε στις δεξαμενές για 4 μήνες, ενώ αναμείχθηκε με το 10% του προηγούμενου τρύγου του Xarel-lo, που ωρίμασε για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα μικρά βαρέλια.

Δοκίμασέ το τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι λεμονί με χρυσές ανταύγειες. Στη μύτη η πρώτη έκφραση είναι αυτή της ορυκτότητας, δηλαδή της βρεγμένης πέτρας με μια φρεσκάδα εσπεριδοειδών με βοτανικές νύξεις. Ξεδιπλώνονται σιγά σιγά τα λευκά άνθη και ο μάραθος ενώ το λαιμ υπερισχύει.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, ισορροπημένο, με υψηλή οξύτητα και αφήνει μια υπόνοια αλμυρότητας. Επίγευση απαλή.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 11.5%
Προέλευση Penedes, Ισπανία
Ποικιλία Xarel-lo
Αρώματα Ορυκτότητα, βρεγμένη πέτρα, εσπεριδοειδή, βοτανικές νύξεις, λευκά άνθη, μάραθος, λαιμ
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες (10%)
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LLUERNA 2022 - ELS VINYERONS VINS NATURALS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα θαλασσινών, λαχανοντολμάδες ή με ψάρια στη σχάρα

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}