ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Λούροι Πλατιά 2017 - Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος
Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος

ΛΟΥΡΟΙ ΠΛΑΤΙΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

  Ελλάδα / Σαντορίνη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

94 pts από Robert Parker και Ασημένιο μετάλλιο στο Decanter για την απίθανη Σαντορίνη με τη στόφα μεγάλου Riesling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Σαντορίνη Λούροι Πλατιά του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος είναι μια απίθανη έκφραση του Σαντορινιού Ασύρτικου, που περισσότερο θυμίζει μεγάλο Grosses Gewachs Kabinett Riesling, παρά τις αυστηρές, σκληροπυρηνικές Σαντορίνες που έχουμε συνηθίσει! Η αιθέρια φύση του, με την κρυστάλλινη οξύτητά του και το πλούσιο φρούτο, μάγεψαν και τον Robert Parker που του έδωσε 94pts αλλά και το Decanter που του έδωσε Ασημένιο μετάλλιο!

Το Οινοποιείο του Αρτέμη Καραμολέγκου είναι από τα πιο παλιά του νησιού και ασχολείται με κάποια από τα γηραιότερα αμπέλια της Σαντορίνης, αλλά και της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, η Σαντορίνη Λούροι Πλατιά προέρχεται από ένα και μόνο αμπελοτόπι στον Πύργο, με αμπέλια ηλικίας 150 ετών και πάνω. Τα αμπέλια αυτά έχουν σκληραγωγηθεί από την ξηρασία, τους δυνατούς αέρηδες και τον κυκλαδίτικο ήλιο και δίνουν ελάχιστα αλλά υπερσυμπυκνωμένα σταφύλια.

Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, με τις φίνες οινολάσπες του για 11 μήνες. Έπειτα, εμφιαλώνεται και αφήνεται να παλαιώσει για έναν χρόνο στη φιάλη. Η χρονιά του 2017 κυκλοφόρησε σε μόλις 1900 φιάλες και είναι πραγματικά ένα κρασί που αξίζει να δοκιμάσεις και να έχεις στη συλλογή σου για την επόμενη δεκαετία!

Η Σαντορίνη Λούροι Πλατιά του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος μπορεί να συνοδεύσει πολύπλοκα και ιδιαίτερα πιάτα αλλά με το σωστό ποτήρι και την κατάλληλη παρέα είναι μαγικό ακόμα και μόνο του!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Σαντορίνη Λούροι Πλατιά του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα και συγκλονιστική μύτη γεμάτη από αρώματα περγαμόντου, κίτρου, lime, αχλαδιού, λευκόσαρκου ροδάκινου, αγιοκλήματος, ανθών πορτοκαλιάς και χρυσάνθεμου. Νύξεις βρεγμένης πέτρας, τσακμακόπετρας και ζύμης συμπληρώνουν το υπέροχο σύνολο.

Στο στόμα έχει πλούσιο, γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα, υποψία γλυκύτητας και λιπαρή αίσθηση. Ζουμερά, ώριμα φρούτα όπως ροδάκινο, λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, κίτρο, πορτοκάλι, κερήθρα, ζύμη brioche, άνθη λεμονιάς και έντονος mineral χαρακτήρας εντυπωσιάζουν σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Σαντορίνη
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα Περγαμόντο, κίτρο, lime, αχλάδι, λευκόσαρκο ροδάκινο, αγιόκλημα, άνθη πορτοκαλιάς, χρυσάνθεμο, βρεγμένη πέτρα, τσακμακόπετρα, ζύμη, λεμόνι, γκρέιπφρουτ, κερήθρα, ζύμη brioche, άνθη λεμονιάς.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΛΟΥΡΟΙ ΠΛΑΤΙΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΤΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με φιλέτο κοτόπουλο με μάνγκο, τζίντζερ, lime και γάλα καρύδας, με spaghetti olio, aglio e peperoncino με γαρίδες, ή καραβιδάκι αχνιστό με βούτυρο και λεμόνι.


Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}