Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Lugana 2017 - Cà dei Frati
€14,20
12.70
€12,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μεγάλη Έκπληξη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Cà dei Frati είναι ένα ιστορικό οινοποιείο στην Lugana της Ιταλίας. Από το 1782 υπήρχε ένα σπίτι εκεί που ήταν γνωστό για το κελάρι του. Το 1939 πέρασε στα χέρια του αμπελουργού Felice dal Gero ο οποίος σχεδόν αμέσως κατάλαβε τι δυνατότητες είχε η γη του. Μετά από 30 χρόνια σκληρής δουλείας στο αμπέλι, ο γιος του, ο Pietro, εμφιάλωσε το πρώτο κρασί με το όνομα της περιοχής, Lugana - Cà dei Frati. Από τo 2012 το κτήμα ανέλαβαν η σύζηγός του και ο γιός του, που συνέχισαν με την ίδια αγάπη την οικογενειακή παράδοση.
Η εμβληματική Lugana 2017 - Cà dei Frati, είναι άξιος συνεχιστής της ιστορίας και σίγουρα ένα από τα καλύτερα κρασιά της περιοχής. Η ποικιλία, τόσο σπάνια και ιδιαίτερη, που στοιχηματίζουμε πως δεν την έχεις ακούσει ξανά. H Turbiana είναι κλώνος του Trebbiano και έχουν παρόμοιο αρωματικό προφίλ. Με την 6μηνη παραμονή με τις λεπτές οινολάσπες αποκτά μεγαλύτερη πολυπλοκότητα και λιπαρότητα που ισορροπεί άψογα την υψηλή του οξύτητα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΑ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί.

Μύτη μέτριας αρωματικής έντασης με αρώματα ζουμερών φρούτων όπως γερμάς, γλυκολέμονο, νεράντζι, γκρέιπφρουτ. Νύξεις λευκών λουλουδιών συμπληρώνουν το αρωματικό μπουκέτο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Κουμ κουατ, νεράντζι, ώριμο ροδάκινο, αχλάδι και γλυκό λεμόνι δημιουργούν ένα νόστιμο και ισορροπημένο σύνολο. Λεμονάτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Ιταλία
Ποικιλία Turbiana
Αρώματα γερμάς, γκρέιπφρουτ, λευκά λουλούδια, κουμ κουατ, νεράντζι, ροδάκινο, αχλάδι, lime
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LUGANA 2017 - CÀ DEI FRATI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με όστρακα, ψάρια και λεμονάτα πιάτα

Σπαγγέτι με γαρίδες, λεμόνι και μάραθο

1 πακέτο σπαγγέτι Νo6 
800 γρ. γαρίδες
2 λεμόνια ακέρωτα
5-6 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό ματσάκι μάραθο
Φρέσκο πιπέρι
Χοντρό αλάτι
Μπούκοβο
Ελαιόλαδο

Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες και αφοιρούμε τα κεφάλια. Τα βάζουμε να βράσουν, σε μια κατσαρόλα με 300 ml. νερό και 3 σκελίδες σκόρδο, για 15 λεπτά. Κατόπιν περνάμε το ζωμό από σίτα, πιέζοντας καλά τα κεφάλια, και τον κρατάμε ζεστό.

Ταυτόχρονα βράζουμε  al dente το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό. Παίρνουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και ψιλοκόβουμε το μάραθο.

Σε ένα αρκετά μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, περίπου 20 ml. και το υπόλοιπο σκόρδο, μόλις ζεσταθεί το ελαιόλαδο αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε το μπούκοβο.

Σωτάρουμε στο λάδι τις καθαρισμένες γαρίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά. Καρυκεύουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε λίγο μάραθο, λίγο ξύσμα λεμονιού και σβήνουμε με το χυμό των λεμονιών.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το σπαγγέτι απευθείας από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την θερμοκρασία. Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε, το άμυλο που θα βγάλουν τα ζυμαρικά θα αρχίσει να «δένει» τη σάλτσα.

Όταν η σάλτσα ελαττωθεί πασπαλίζουμε με μάραθο, πιπέρι και το υπόλοιπο ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε αμέσως το σπαγγέτι με τις γαρίδες

 

Σημειώσεις για την συνταγή:
– Αν θέλουμε περισσότερη γεύση προσθέτουμε στον ζωμό από τις γαρίδες ένα μικρό μπουκέ γκαρνί (1 φύλλο πράσο το πράσινο μέρος, 1 φύλλο δάφνη, 1 κλωναράκι θυμάρι, 3 κλωναράκια μαϊντανό και 1 κλωναράκι σέλινο).
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και καραβίδες.

 

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}