Το Mi Ασύρτικο 2023 της Χλόης Χατζηβαρύτη, είναι ένα “φυσικό” κρασί που αποτυπώνει την πρωτοποριακή ματιά του κτήματος στη σύγχρονη ελληνική οινοποιία. Μια avant-garde ερμηνεία της ποικιλίας, που συνδυάζει τη φιλοσοφία ελάχιστων παρεμβάσεων της Χλόης, με την πολύπλοκη και ευέλικτη έκφραση του Ασύρτικου. Ετοιμάσου να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικο!
Το Κτήμα Χατζηβαρύτη είναι μια οικογενειακή υπόθεση με ρίζες στη Γουμένισσα και αφετηρία το 1994, όταν ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης φύτεψε το πρώτο του αμπέλι. Η επιστροφή της Χλόης από τη Γαλλία έφερε νέα πνοή, συνδυάζοντας βιοδυναμική φιλοσοφία με καλλιτεχνική ευαισθησία. Η σειρά MiNiMus, είναι μια συλλογή ιδιαίτερων κρασιών που εκφράζουν τη φιλοσοφία της Χλόης γύρω από τις «φυσικές προσεγγίσεις» στην οινοποίηση.
Το ΜΙ Ασύρτικο 2023 αποτελείται κατά 100% από Ασύρτικο που καλλιεργείται βιολογικά στη Φιλυριά της Γουμένισσας. Η ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες σε παλαιά γαλλικά δρύινα βαρέλια ηλικίας 6 ετών, χωρίς επιπλέον πρόσθετα. Το κρασί ωριμάζει για 3 μήνες στο βαρέλι, εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα και στη συνέχεια παραμένει για ακόμα 6 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με τραγανή οξύτητα και την χαρακτηριστική ορυκτότητα της ποικιλίας, ενώ το βαρέλι του έχει δώσει βάθος και πολυπλοκότητα, χωρίς να επισκιάζει τον χαρακτήρα του terroir.
Το Mi Ασύρτικο 2023 της Χλόης Χατζηβαρύτη είναι απλά απολαυστικό!