ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Mi Ασύρτικο 2023 - Κτήμα Χατζηβαρύτη
Κτήμα Χατζηβαρύτη

MI ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ

  Ελλάδα / Γουμένισσα
€22,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα αντισυμβατικό Ασύρτικο από τη Γουμένισσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Mi Ασύρτικο 2023 της Χλόης Χατζηβαρύτη, είναι ένα “φυσικό” κρασί που αποτυπώνει την πρωτοποριακή ματιά του κτήματος στη σύγχρονη ελληνική οινοποιία. Μια avant-garde ερμηνεία της ποικιλίας, που συνδυάζει τη φιλοσοφία ελάχιστων παρεμβάσεων της Χλόης, με την πολύπλοκη και ευέλικτη έκφραση του Ασύρτικου. Ετοιμάσου να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικο!

Το Κτήμα Χατζηβαρύτη είναι μια οικογενειακή υπόθεση με ρίζες στη Γουμένισσα και αφετηρία το 1994, όταν ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης φύτεψε το πρώτο του αμπέλι. Η επιστροφή της Χλόης από τη Γαλλία έφερε νέα πνοή, συνδυάζοντας βιοδυναμική φιλοσοφία με καλλιτεχνική ευαισθησία. Η σειρά MiNiMus, είναι μια συλλογή ιδιαίτερων κρασιών που εκφράζουν τη φιλοσοφία της Χλόης γύρω από τις «φυσικές προσεγγίσεις» στην οινοποίηση.

Το ΜΙ Ασύρτικο 2023 αποτελείται κατά 100% από Ασύρτικο που καλλιεργείται βιολογικά στη Φιλυριά της Γουμένισσας. Η ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες σε παλαιά γαλλικά δρύινα βαρέλια ηλικίας 6 ετών, χωρίς επιπλέον πρόσθετα. Το κρασί ωριμάζει για 3 μήνες στο βαρέλι, εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα και στη συνέχεια παραμένει για ακόμα 6 μήνες στη φιάλη. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με τραγανή οξύτητα και την χαρακτηριστική ορυκτότητα της ποικιλίας, ενώ το βαρέλι του έχει δώσει βάθος και πολυπλοκότητα, χωρίς να επισκιάζει τον χαρακτήρα του terroir.

Το Mi Ασύρτικο 2023 της Χλόης Χατζηβαρύτη είναι απλά απολαυστικό!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στη μύτη έχει πολύ εκφραστικά αρώματα από ώριμο λεμόνι, λευκόσαρκα ροδάκινα και φλούδα νεραντζιού, που πλαισιώνονται από νότες καβουρδισμένου αμυγδάλου, μελιού και φρυγανιάς.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με τραγανή οξύτητα και διακριτικές ταννίνες. Λεμόνι, φλούδα κίτρου, γκρέιπφρουτ,  νεράντζι, brioche και μια αλμυρή ορυκτότητα δημιουργούν ένα πολύ απολαυστικό σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Γουμένισσα, Ελλάδα
Ποικιλία Ασύρτικο
Αρώματα ώριμο λεμόνι, λευκόσαρκα ροδάκινα, φλούδα νεραντζιού, καβουρδισμένο αμύγδαλο, μέλι, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 12-14°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MI ΑΣΥΡΤΙΚΟ 2023 - ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με φιλέτο πέρκας με σάλτσα λεμονιού και κάππαρη, ριζότο με σελινόριζα και παρμεζάνα, ή φάβα Σαντορίνης με καραμελωμένα κρεμμύδια.

Ριζότο με Κολοκύθα και Φασκόμηλο


200 gr. ρύζι για ριζότο (Vialone nano ή Arborio)
200 gr. πορτοκαλί κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
150 gr. βούτυρο
50 gr. παρμεζάνα
1 ξερό κρεμμύδι
800 ml. ζωμό κοτόπουλου καυτό
50 ml. κρασί λευκό ξηρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι


Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό, τον οποίο τον θέλουμε καυτό.
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα τηγάνι με 50 gr. βούτυρο και ένα κλωναράκι φασκόμηλο και σωτάρουμε για 5 λεπτά πασπαλίζοντας με την ζάχαρη.
Αφαιρούμε την μισή ποσότητα κολοκύθας και στην υπόλοιπη προσθέτουμε 200 ml. από τον ζωμό που έχουμε ζεστάνει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Την υπόλοιπη κολοκύθα την τοποθετούμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε για μερικά λεπτά στο γκρίλ.
Βάζουμε την βρασμένη κολοκύθα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 50 gr. Βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε 1 λεπτό, προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
Προσθέτουμε σταδιακά και με υπομονή σε μικρές δόσεις τον ζωμό και τον πουρέ από την κολοκύθα, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε το ριζότο μέχρι να χυλώσει.
Στο τελείωμα αλατοπιπερώνουμε το ριζότο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και 1-2 φύλλα φασκόμηλο.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ανεπιφύαλκτα μια Malvasia Aromatica του Κτήματος Καραβιτάκη γιατί τα φυτικά αρώματα του κρασιού θα δέσουν όμορφα με το φασκόμηλο του πιάτου. Από την άλλη η ελαφριά γλυκύτητα του πιάτου ζητάει ένα κρασί χωρίς τονισμένη οξύτητα και με κάποια υπολειμματικά σάκχαρα Οπότε η Μαλβάζια ειναι ο ιδανικός συνδυασμός. Εναλλακτικά, το Κτήμα Καμάρα Ροζέ που κι αυτό καλύπτει τα παραπάνω κριτήρια, θα ταιριάξει τέλεια 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}