ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Majoros Tokaji Muscat 2024
Majoros Estate

MAJOROS TOKAJI MUSCAT 2024

  Tokaj, Ουγγαρία
€17,30
€15,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φρεσκάδα και ζωντάνια από Tokaji!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Muscat Blanc 2024 από το Majoros Estate, είναι ένα λευκό κρασί που κρύβει όλη τη φρεσκάδα, ζωντάνια και ζουμερό φρούτο της ποικιλίας, αλλά με το ειδικό βάρος της περιοχής από την οποία προέρχεται. Δεν πρόκειται να σε αφήσει ασυγκίνητο, αυτό είναι σίγουρο.  

Ο Laszlo Majoros διατηρεί το οικογενειακό οινοποιείο στην ιστορική περιοχής του Tarcal. Η εμπειρία του στην οινοποίηση είναι αδιαμφισβήτητη, αφού από παιδί ακόμα μπήκε στα βαθιά, δηλαδή στην καλλιέργεια των αμπελώνων. Η περιοχή κουβαλάει μια τεράστια παράδοση στην παραγωγή κρασιών και αυτή, στην περίπτωσή του, συνδυάστηκε με σύγχρονες τεχνικές οινοποίησης, ώστε να διατηρηθεί και να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τον πλούτο του terroir  του Tokaj. Στο οινοποιείο εκτός από τα κρασιά terroir, δημιουργούν και κρασιά που πλυμμηρίζουν φρεσκάδα φρούτου, δροσερή οξύτητα, με λίγα λόγια, τα κρασιά που δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο. Το Muscat Blanc 2024 είναι ένα από αυτά και αποτελείται κατά 100%, από την ποικιλία Sarga Muskotaly, που οινοποιήθηκε μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές ώστε να διατηρήσει τα αρώματα και το φρέσκο χαρακτήρα της.

Δεν χρειάζεται να το σκεφτείς πολύ, είναι η μόνιμη 6αδα που πρέπει να υπάρχει μόνιμα στο συντηρητή σου!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονί. Αρώματα από τροπικά φρούτα κυρίως ανανά, αποξηραμένη μπανάνα, πεπόνι, λεμόνι, κίτρο, lime, elderflower, γιασεμί, λεμονανθό, κυδώνι και γκαζόν.

Στο στόμα έχει ελαφρύ σώμα, με δροσιστική οξύτητα. Λεμόνι, lime, ανανάς, ψημένη καραμέλα και κυδώνι, δημιουργούν ένα πολύ ευχάριστο και απολαυστικό αποτέλεσμα.  

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Tokaj, Ουγγαρία
Ποικιλία Sargamuskotaly
Αρώματα Ανανάς αποξηραμένη μπανάνα, άνθος λεμονιάς, πεπόνι, λεμόνι, κίτρο, lime, elderflower, κυδώνι, γκαζόν
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

MAJOROS TOKAJI MUSCAT 2024

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του ή συνδύασέ το με δροσερές σαλάτες, σαλάτα με prosciutto και ποικιλίες λευκών τυριών

Σολομός Τeriyaki με Noodles Ρυζιού

  • 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα
  • 4-5 κουταλιές της σούπας sauce σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 50 gr. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • μπούκοβο
  • 2 λάιμ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • 400 gr. Noodles ρυζιού

 

:

Τρίβουμε το τζίντζερ με τρίφτη ή στο multi και πολτοποιούμε το σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.

Κόβουμε τα φιλέτα σολομού στα δύο και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ και στενό σκεύος. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, το ξύδι, το σησαμέλαιο, την σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο και το μέλι. Περιχύνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη για να προετοιμάσουμε τα noodles.

Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα noodles και τα περιχύνουμε με καυτό νερό. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα του σολομού, για ελάχιστα λεπτά.

Προσθέτουμε την σάλτσα με την οποία περιχύσαμε νωρίτερα τα φιλέτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καλαραμέλωσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα φιλέτα και προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού τα noodles, στραγγισμένα. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι ο σολομός, το μέλι, η σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ. Φωνάζουν για λευκά και ροζέ κρασιά με φρουτένια αρώματα, οξύτητα αλλά και ελαφρά γλυκύτητα. Μοσχάτο Σπίνας, Sauvignon Blanc από λευκά και blends Αγιωργίτικου ή Μοσχάτου για τα ροζέ.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}