Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μαλαγουζιά 2017 - Ανατολικός Vineyards
93
Ανατολικός Αμπελώνας

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS

  Ελλάδα / Άβδηρα
€15,40
13.60
€13,60

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μόνο 1.000 φιάλες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Καταλαβαίνεις ότι αυτό είναι μεγάλο νέο!

Ας ξεκινήσουμε από μία σημαντική λεπτομέρεια: κυκλοφόρησε σε μόνο 1.000 φιάλες.

Μαλαγουζιά 2017 – Ανατολικός Αμπελώνας ή αλλιώς, τι περιμένεις να γίνει αν η πιο αγαπημένη ελληνική ποικιλία πέσει στα χέρια δύο από τους πλέον ανερχόμενους οινοποιούς της Ελλάδας, του Μάριου και του Σάκη Νικολαΐδη. Πολύ θα θέλαμε να σου πούμε αλλά πραγματικά θα σου χαλάσουμε μια μεγάλη έκπληξη. Καλά, θα σου πούμε. Έκρηξη αρωμάτων και πολυπλοκότητας!

Με την εμμονή των αδερφών Νικολαΐδη στην τελειότητα να έχει γίνει σχεδόν παροιμιώδης, όταν πια αποφάσισαν να ασχοληθούν με τη Μαλαγουζιά το μόνο σίγουρο ήταν πως το αποτέλεσμα θα ήταν θεαματικό. Κανείς όμως δεν φανταζόταν πόσο.

Αρχικά μιλάμε για αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας, όπως πάντα. Ο πρόρωγος ζυμώνει με τις γηγενείς ζύμες και έπειτα παραμένει με τις φίνες οινολάσπες για 6 μήνες. Για έξτρα όγκο και πολυπλοκότητα το 1/3 παραμένει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια δεύτερης χρήσης για 3 μήνες. Το μυστικό της συνταγής όμως είναι αυτό το 1% Ασύρτικο. Και λογικό είναι να αναρωτηθείς κι εσύ τι μπορεί να κάνει 1% Ασύρτικο. Η απάντηση είναι, αυτοί ξέρουν καλύτερα! Το  αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Η Μαλαγουζιά 2017 – Ανατολικός Vineyards θέτει, με ευκολία, τον πήχη πολύ ψηλά. Ζουμερή, λιπαρή και εκφραστική, ήρθε με σοβαρές αξιώσεις για να διεκδικήσει τον τίτλο της καλύτερης της χρονιάς.

Θυμήσου. Μόνο 1.000 φιάλες.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι απαλό λεμονοπράσινο χρώμα.

Μύτη έντονα φρουτώδης και λουλουδάτη. Πληθωρικά αρώματα πεπονιού, κίτρου, λευκού τριαντάφυλλου, βερίκοκου, ροδάκινου, μέντας, γκρέιπφρουτ, ανθών λεμονιάς και μοσχολέμονου κατακλύζουν τη μύτη.

Στο στόμα είναι λιπαρό, με μέτριο σώμα και ισορροπημένη οξύτητα. Το φρούτο είναι πυκνό και ζουμερό. Πεπόνι, μάνγκο, γλυκολέμονο,  lychee, νεκταρίνι, ροδάκινο, βούτυρο, άνθη λεμονιάς, δροσιστική μέντα και πικραμύγδαλο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Η απολαυστική λεμονάτη επίγευση θα μείνει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Άβδηρα, Θράκη
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα πεπόνι, κίτρο, λευκό τριαντάφυλλο, βερίκοκο, ροδάκινο, μέντα, γκρέιπφρουτ, άνθη λεμονιάς, lime
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ VINEYARDS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με γαρίδες στα κάρβουνα, κοτόπουλο στο γκριλ ή λευκά τυριά με λιπαρότητα. 

Σαλάτα με Ζυμαρικά, Γαρίδες και Πέστο Κόλιανδρου με Ταχίνι


  • 250 γρ. τριβερλάκι
  • 10-12 καθαρισμένες μεγάλες γαρίδες
  • 1 μέτρια ρίζα φινόκιο
  • 7-8 ντοματίνια
  • 1/2 μπρόκολο
  • 1 μικρό αγγουράκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το πέστο

  • 30 γρ. φύλλα κόλιανδρου
    20 γρ. Ταχίνι
    2 σκελίδες σκόρδο
    70 ml. ελαιόλαδο

 

Πλένουμε τα λαχανικά μας και κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, το φινόκιο και το αγγουράκι σε πολύ λεπτές φέτες, το μπρόκολο σε φουντίτσες και τα ντοματίνια στη μέση.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, τα στραγγίζουμε και τους προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.

Για το πέστο, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα φύλλα του κόλιανδρου. Τα πολτοποιούμε μαζί με το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το Ταχίνι, αναμειγνύουμε καλά και αφήνουμε το πέστο στην άκρη.

Ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό σχαροτήγανο για 2 λεπτά, καρυκεύουμε με πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό από το λάιμ. Ταυτόχρονα στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τις φουντίτσες του μπρόκολου για 1-2 λεπτά.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το πέστο και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού.
Αν θέλουμε δροσίζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες πριν τη σερβίρουμε. Είναι όμως το ίδιο νόστιμη και ζεστή!

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Μία έντονα αρωματική σαλάτα με ζυμαρικά, πολύχρωμα λαχανικά και γαρίδες στη σχάρα ταιριάζει απόλυτα με λευκά κρασιά ήπιας έντασης με ορυκτώδη χαρακτήρα ή με ροζέ με απαλή μύτη και πιπεράτη επίγευση.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}