Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μαλαγουζιά 2017  - Οινοποιείο Σωτηρίου
Οινοποιείο Σωτηρίου

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Αιτωλοακαρνανία
€9,00
7.80
€7,80

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Απολαυστικό όπως οφείλει να είναι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέρεις από που κρατάει η σκούφια της Μαλαγουζιάς, της πιο αγαπημένης ποικιλίας των Ελλήνων; Από την Αιτωλοακαρνανία. Ναι, εκεί γύρω από το Μεσολόγγι. Καταλαβαίνεις βέβαια ότι μια Μαλαγουζιά από τη γενέτειρά της δεν είναι καθόλου τυχαία υπόθεση. Η Μαλαγουζιά 2017 του Οινοποιείου Σωτηρίου είναι μια από τις πιο φινετσάτες εκδοχές της ποικιλίας, με ισορροπία μεταξύ φυτικού και ανθικού στοιχείου που εντυπωσιάζει.

Το Οινοποιείο Σωτηρίου βρίσκεται στο Λεσίνι Μεσολογγίου και οι αμπελώνες του είναι γύρω από τον ποταμό Αχελώο. Η Μαλαγουζιά συγκεκριμένα καλλιεργείται στην περιοχή των Οινιαδών, σε ένα πολύ πλούσιο περιβάλλον, καθώς ο Αχελώος χαρίζει πλουσιοπάροχα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την σωστή ωρίμαση των σταφυλιών. Η οικογένεια Σωτηρίου δίνει μεγάλη έμφαση στο αμπέλι, εφαρμόζοντας διαφορετικές τεχνικές σε κάθε ποικιλία ώστε να πετύχει την καλύτερη έκφρασή της. Αυστηρό κλάδεμα και πράσινος τρύγος για να περιοριστεί η ζωηρή παραγωγικότητα της Μαλαγουζιάς, δίνουν χαμηλή στρεμματική απόδοση και ένα τραγανό, ζουμερό κρασί. Άσε που στα χωράφια της, η Μαλαγουζιά δεν είναι καθόλου ντροπαλή. Του δίνει και καταλαβαίνει!

Εμάς το σίγουρο είναι πως μας κατέκτησε, εσύ θα αντισταθείς;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Απαλό λεμονί με σταχτί  ανταύγειες στο ποτήρι.

Μέτρια (+) αρωματική ένταση με ευχάριστα αρώματα γλυκού λεμονιού, πεπονιού, ροδάκινου αλλά και κάποιες βοτανικές νύξεις δυόσμου και μέντας που του δίνουν φρεσκάδα και ζωντάνια.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα με λιπαρή αίσθηση, χαρακτηριστικό της σωστής έκφρασης της ποικιλίας, με την έντονη αλλά δροσιστική οξύτητα να ισορροπεί περίτεχνα το σύνολο. Αρώματα εσπεριδοειδών και πιο συγκεκριμένα λεμονιού και λαϊμ συναντιούνται με λευκόσαρκο ροδάκινο και νεκταρίνι δημιουργώντας ένα ευχάριστο γευστικό σύνολο. Η μακράς διάρκειας επίγευση  εσπεριδοειδών παραμένει στο στόμα για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Μεσολόγγι
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα λεμόνι, πεπόνι, ροδάκινο, δυόσμος, μέντα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΩΤΗΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με μικρά ψάρια στο φούρνο, πιάτα θαλασσινών ή δροσερές σαλάτες. Εναλλακτικά απολαύστε το μόνο του σαν απεριτίφ.

Σαλάτα κινόα με αβοκάντο και πιπεριές

▪   1 φλιτζάνι κινόα

▪   2 φλιτζάνια νερό

▪   1 κούπα κόκκινες και πράσινες πιπεριές κομμένες σε κυβάκια

▪   1/2 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες

▪   2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο

▪   2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

▪   2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη

▪   Αλάτι 

▪   Μαύρο πιπέρι

▪   Κρέμα μπαλσάμικο

 

Βράζουμε την κινόα σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις βράσει το νερό καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει έως ότου να απορροφήσει όλο το νερό (περίπου 10 λεπτά).

Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει.

Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.

Γαρνίρουμεμε 5-6 φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε με κρέμα μπαλσάμικο.

 

Γαβριήλ Νικολαϊδης
food & fashion blogger

Συνδυασμός με κρασί

Λεπτεπίλεπτες γεύσεις στη σαλάτα, λεπτεπίλεπτο και το κρασί που θα πρέπει να συνδυάσεις.

Τι θα έλεγες για ένα μοσχάτο Σάμου, ένα Sauvignon Blanc ή ένα blend Μοσχοφίλερου με Ροδίτη;

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}