Η Μαλαγουζια Αποστολίδη είναι η βασίλισσα του κτήματος Αποστολίδη για πολλούς λόγους! Θηλυκά αρωματική και ζουμερά ροδακινένια, με υπεροπτικό ύφος, κοιτά τις υπόλοιπες ποικιλίες από ψηλά...μεταφορικά και κυριολεκτικά!
Το πρώτο αμπέλι του Κτήματος Αποστολίδη, ανέπνευσε το 1958 στο Διάλεκτο της Καβάλας. Και ενώ η αρχική του πορεία στο αμπέλι και στο κρασί ήταν ερασιτεχνική, η δεύτερη γενιά, το ανέδειξε όπως ακριβώς του άξιζε! Ο Γιάννης Αποστολίδης αποφάσισε να το «πάρει στην πλάτη» του και να του δώσει ταυτότητα! Από τότε εξελίσσεται συνεχώς με άλματα. Σήμερα, τα ηνία έχει αναλάβει η τρίτη γενιά, η Βασιλική και ο Ευθύμιος έχουν αναλάβει ολοκληρωτικά το οινοποιείο και το έχουν φτάσει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο, εφαρμόζοντας τις αρχές της βιοδυναμικης καλλιέργειας!
Η Μαλαγουζιά Αποστολίδη είναι παιδί του αμπελώνα Παλαιοχώρι, που θεωρείται ο υψηλότερος του κτήματος. Οι ρίζες των φυτών εισχωρούν βαθιά στο έδαφος, το οποίο κατακλύζεται από κοκκινόχωμα, το γνωστό Terra Rossa. Σε αυτό οφείλεται το πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό του κρασιού. Αυτή η Μαλαγουζιά μετά τη ζύμωση, παρέμεινε 4 επιπλέον μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, για να αποκτήσει ακόμα πιο πλούσιο σώμα.
Ξέρουμε ήδη ότι θα γίνει από τις αγαπημένες σου!