ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
60k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαλαγουζιά Παλαιοχώρι 2022 - Κτήμα Αποστολίδη
Κτήμα Αποστολίδη

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

  Ελλάδα / Καβάλα
€15,90
€13,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ξέρουμε ήδη ότι θα γίνει από τις αγαπημένες σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Μαλαγουζια Αποστολίδη είναι η βασίλισσα του κτήματος Αποστολίδη για πολλούς λόγους! Θηλυκά αρωματική και ζουμερά ροδακινένια, με υπεροπτικό ύφος, κοιτά τις υπόλοιπες ποικιλίες από ψηλά...μεταφορικά και κυριολεκτικά!

Το πρώτο αμπέλι του Κτήματος Αποστολίδη, ανέπνευσε το 1958 στο Διάλεκτο της Καβάλας. Και ενώ η αρχική του πορεία στο αμπέλι και στο κρασί ήταν ερασιτεχνική, η δεύτερη γενιά, το ανέδειξε όπως ακριβώς του άξιζε! Ο Γιάννης Αποστολίδης αποφάσισε να το «πάρει στην πλάτη» του και να του δώσει ταυτότητα! Από τότε εξελίσσεται συνεχώς με άλματα. Σήμερα, τα ηνία έχει αναλάβει η τρίτη γενιά, η Βασιλική και ο Ευθύμιος έχουν αναλάβει ολοκληρωτικά το οινοποιείο και το έχουν φτάσει σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο, εφαρμόζοντας τις αρχές της βιοδυναμικης καλλιέργειας!

Η Μαλαγουζιά Αποστολίδη είναι παιδί του αμπελώνα Παλαιοχώρι, που θεωρείται ο υψηλότερος του κτήματος. Οι ρίζες των φυτών εισχωρούν βαθιά στο έδαφος, το οποίο κατακλύζεται από κοκκινόχωμα, το γνωστό Terra Rossa. Σε αυτό οφείλεται το πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό του κρασιού. Αυτή η Μαλαγουζιά μετά τη ζύμωση, παρέμεινε 4 επιπλέον μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, για να αποκτήσει ακόμα πιο πλούσιο σώμα.

Ξέρουμε ήδη ότι θα γίνει από τις αγαπημένες σου!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει λεμονί χρώμα, ζωηρό στο ποτήρι. Η μύτη έχει μέτρια αρωματική ένταση με ζουμερά πυρηνόκαρπα φρούτα και λευκά άνθη να παίρνουν τον πρώτο ρόλο. Λευκόσαρκο ροδάκινο και φρέσκα εσπεριδοειδή κυρίως πορτοκάλι. Πλαγίως εκφράζεται και ένας βοτανικός χαρακτήρας θυμαριού.

Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα με ωραία οξύτητα και ίδιες εντάσεις και αρώματα με τη μύτη. Η επίγευση είναι μέτρια και φρουτώδης.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Διάλεκτο, Καβάλα
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Πυρηνόκαρπο φρούτο, λευκά άνθη, ροδάκινο, εσπεριδοειδή, πορτοκάλι, θυμάρι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ, συνδύασέ το με ψαράκι, καλαμαράκια τηγανιτά ή φιλέτο κοτόπουλο με λαχανικά.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}