ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαλαγουζιά 2024 - Κτήμα Γεροβασιλείου
Κτήμα Γεροβασιλείου

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

  Ελλάδα / Θεσσαλονίκη
€19,60
€17,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Αν θες κάτι κλασικό, τότε η Μαλαγουζιά του Κτήματος Γεροβασιλείου είναι για σένα

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν ακούς τη λέξη Μαλαγουζιά, έρχεται αυτόματα στο μυαλό το όνομα του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και η Μαλαγουζιά από το  Κτήμα Γεροβασιλείου.

Μην ξεχνάς ότι είναι ο άνθρωπος που βοήθησε στην αναβίωση της σταχτοπούτας του ελληνικού κρασιού, όπως την αποκαλούν, της Μαλαγουζιάς, όταν δούλευε σαν οινολόγος στο κτήμα Πόρτο Καρράς. Αργότερα δημιούργησε το δικό του οινοποιείο και φυσικά η Μαλαγουζιά δε γινόταν να λείπει.

Η Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου προέρχεται αποκλειστικά από ένα μόνο αμπελοτόπι και αφού αρχικά ζυμώσει σε ανοξείδωτες δεξαμενές, μια ποσότητα (20% περίπου) μπαίνει και ωριμάζει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Το υπόλοιπο παραμένει με τις οινολάσπες για κάποιους μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ένα γεμάτο, φρουτώδες και ταυτόχρονα πολύπλοκο και ζουμερό λευκό κρασί.

Αν δε θες να εξερευνήσεις κάτι νέο και ψάχνεις ένα κλασικό κρασί, τότε η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι για σένα.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Η Μαλαγουζιά Γεροβασιλείου 2024 έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα, κομψή μύτη με αρώματα λεμονιού, άγουρου ανανά, άγουρου βερίκοκου, lime, γκρέιπφρουτ και λεμονανθών. Διακριτικές νύξεις ζύμης και δυόσμου συμπληρώνουν το σύνολο. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και δροσιστική οξύτητα. Πράσινο μήλο, ροδάκινο, λεμόνι, κίτρο, μέντα και αγιόκλημα γεμίζουν το στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Λεμόνι, άγουρος ανανάς, άγουρο βερίκοκο, lime, γκρέιπφρουτ, λεμονανθός, αγιόκλημα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2024 - ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ τη με σπανακόπιτα, ζυμαρικά με πέστο ρόκας, κοτόπουλο λεμονάτο, ή sushi.

Κριθαράκι με σπανάκι, γιαούρτι και γραβιέρα

  • 250 γρ. κριθαράκι
  • 150 γρ. σπανάκι
  • 100 γρ. σέσκουλα
  • 1 πράσο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι 
  • 1 μικρό ματσάκι μυρώνια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 1100 ml. ζεστό ζωμό λαχανικών
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 
  • 250 γρ. γραβιέρα Κρήτης
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι

 

Πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια και το πράσο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 30 ml. ελαιόλαδο, σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι, για περίπου 1 λεπτό.

Προσθέτουμε το κριθαράκι στο τηγάνι και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Βάζουμε το πράσο και τα κρεμμυδάκια, ανακατεύουμε για λίγο ακόμη και προσθέτουμε ¼ από το ζεστό ζωμό, αφού χαμηλώσουμε τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα μυρωδικα και όσο πιπέρι και αλάτι θέλουμε. Ανακατεύουμε συχνά, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό μέχρι να βράσει το κριθαράκι. Φροντίζουμε να είναι σπυρωτό αλλά όχι στεγνό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, λίγο ελαιόλαδο, την τριμένη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με επιπλέον γιαούρτι και γραβιέρα.

 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Ανάλαφρη γεύση, φυτική λόγω του σπανακιού, ζητάει ένα κρασί με φρεσκάδα και φυτικές νύξεις. Θέλεις και αρκετό φρούτο για τη φρεσκάδα. Ένα blend λευκών ελληνικών ποικιλιών όπως το Αηδάνι και η Μονεμβασιά, ένα Ασύρτικο Μαλαγουζιά ή και ένα Sauvignon blanc θα έκαναν τέλεια τη δουλειά.

Δες τις προτάσεις του mySommelier παρακάτω. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}