ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
44k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Μαλαγουζιά Orange 2018 - Κτήμα Τάτση
Κτήμα Τάτση

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ORANGE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

  Ελλάδα / Γουμένισσα
€20,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η εκφραστικότητα της Μαλαγουζιάς και το μοναδικό στυλ των αδερφών Τάτση, σε πορτοκαλί εκδοχή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Μαλαγουζιά Orange από το Κτήμα Τάτση είναι μια Μαλαγουζιά διαφορετική από τις άλλες, αφού φέρει το μοναδικό στυλ και τη φιλοσοφία των αδερφών Τάτση και μάλιστα σε πορτοκαλί εκδοχή! Αν τους γνωρίζεις, καταλαβαίνεις τι εννοούμε, αν όχι, τότε μια δοκιμή σίγουρα θα σε πείσει.

Ο Στέργιος και ο Περικλής Τάτσης ήταν από τους πρώτους Έλληνες οινοποιούς που ασχολήθηκαν με τη βιοδυναμική καλλιέργεια και την ήπια οινοποίηση. Στο οινοποιείο τους στην Γουμένισσα, δε σταματάνε ποτέ να πειραματίζονται με τις τοπικές ποικιλίες. Έχοντας φτάσει τη Νεγκόσκα σε πραγματικά άλλο επίπεδο, είπαν να καταπιαστούν και με την αγαπημένη λευκή, αρωματική ποικιλία, τη Μαλαγουζιά. Βιοδυναμική καλλιέργεια, ζύμωση με γηγενείς ζύμες, παραμονή με τα στέμφυλα για 30 μέρες, ωρίμαση για 18 μήνες σε παλιά δρύινα βαρέλια, καθόλου φιλτράρισμα και απειροελάχιστα θειώδη (μόνο αυτά που παράγονται με φυσικό τρόπο από τη διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης) θέτουν τη βάση για μια πολύ ιδιαίτερη έκφραση της Μαλαγουζιάς.

Η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Τάτσης δε μοιάζει με όσες έχεις δοκιμάσει γι’ αυτό της αξίζει μια θέση στο ποτήρι και την καρδιά σου.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Τάτση έχει βαθύ πορτοκαλί χρώμα και έντονα αρώματα εσπεριδοειδών όπως λεμόνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ και ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκάλι. Νύξεις κρέμας λευκού βαλσάμικου, αποξηραμένου βερίκοκου, λωτού, και αποξηραμένων λουλουδιών συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και ήπια τανική δομή. Ώριμο πορτοκάλι, κυδώνι, μανταρίνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ και κουμκουάτ, συναντιούνται σε ένα ξηροκαρπάτο φόντο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Πορτοκαλί
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Γουμένισσα
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, αποξηραμένο βερίκοκο, λωτός, αποξηραμένα λουλούδια, ώριμο πορτοκάλι, κυδώνι, μανταρίνι, κίτρο, γκρέιπφρουτ, κουμκουάτ.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ ORANGE 2018 - ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΣΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κολοκυθόσουπα με μαροκινά μπαχαρικά, τζίντζερ και γιαούρτι, κοτόπουλο satay ή χταπόδι με μέλι και βαλσάμικο.

Γαρίδες, σουβλάκι, τυλιγμένες με προσούτο σε μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού μαρμελάδα πορτοκάλι

1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί

4 κουταλάκια του γλυκού φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

20 γαρίδες jumbo ή μεσαίου μεγέθους ξεφλουδισμένες (μπορείτε να αφήσετε την ουρά)

10 φέτες προσούτο κομμένες σε 2 φέτες κατά μήκος

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι

10 καλαμάκια για σουβλάκια βουτηγμένα σε νερό για 20 λεπτά

αλάτι

πιπέρι

 

Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέυουμε τη μαρμελάδα, το λευκό κρασί, το χυμό λεμονιού, το τζίντζερ, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Βουτάμε τις γαρίδες και τις γυρίζουμε για να καλυφθούν πλήρως με το μίγμα. Τις αφήνουμε για 20 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά το πέρασμα των 20 λεπτών, στραγγίζουμε τις γαρίδες.

Τυλίγουμε κάθε μια από τις γαρίδες με μια φέτα προσίουτο, περίπου στη μέση. Περνάμε 2 γαρίδες σε κάθε καλαμάκι και φροντίζουμε νε τις καρφώσουμε έτσι ώστε να μην ξετυλιχτεί το προσούτο.

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μεσαία προς ψηλή θερμοκρασία. Αν τα κάνουμε στα κάρβουνα φροντίζουμε να έχουμε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα σουβλάκια στη μαρινάδα και τα ψήνουμε έως ότου το προσούτο γίνει τραγανό και οι γαρίδες αδιαφανείς και ελαφρά κόκκινες, περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

 

Μυστικό

Μουλιάζουμε τα ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια σε νερό (κατά προτίμηση ζεστό) πριν τα βάλουμε στο φούρνο ή στα κάρβουνα για να μην καούν και μαυρίσουν κατά το ψήσιμο.

 

Συνδυασμός με κρασί

Θαλασσινά, προσούτο και μαρμελάδα πορτοκάλι συνδυάζονται με το έντονο κάπνισμα του ψησίματος στη σχάρα. Λευκά κρασιά μεγάλης έντασης με πέρασμα από βαρέλι, ελαφριά κόκκινα με μέτριες - τανίνες και δροσερά ροζέ με οξύτητα θα αποδώσουν καλύτερα τον γευστικό πλούτο αυτής της συνταγής.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}