ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαλαγουζιά 2023 - Οινοποιείο Τετράμυθος
Οινοποιείο Τετράμυθος

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

  Ελλάδα / Αιγιαλεία
€15,90
€13,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια αγνή έκφραση της ποικιλίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Ζουμερό φρούτο, καθαρότητα αρωμάτων και γεύσεων, φρεσκάδα και ομορφιά! Μια Μαλαγουζιά διαμάντι που θα καταναλώνεις και θα απολαμβάνεις καθημερινά. Πέρυσι το Decanter την χαρακτήρισε «the offbeat wine of the year»!
 
Εδώ και περίπου 15 χρόνια, το Οινοποιείο Τετράμυθος καλλιεργεί τα αμπέλια του στο Διακοπτό Αιγιάλειας, με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Τα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 1000 μέτρων, ενώ τα ασβεστολιθικά εδάφη δίνουν έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στα κρασιά τους. Η ανάδειξη του μοναδικού μικροκλίματος της περιοχής είναι ο βασικός σκοπός τόσο των αμπελουργών, όσο και των οινολόγων του κτήματος, ενώ οι ελάχιστες, σχεδόν μηδενικές παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, ενισχύουν τη μοναδικότητά τους. Η Μαλαγουζιά προέρχεται από καλλιέργεια χαμηλών στρεμματικών αποδόσεων, με κλασσική λευκή οινοποίηση μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, που οδηγεί σε μια βόμβα αρωμάτων, αλλά με μια τρομερή φινέτσα, χαρακτηριστική της επιρροής που έχει το δροσερό αεράκι του Κορινθιακού κόλπου στα αμπέλια!
 
Μια αγνή έκφραση της ποικιλίας, με μια πολύ απολαυστική και εκλεπτυσμένη δομή, που θα αρχίσει να εξαφανίζεται πολύ σύντομα και πρέπει να δράσεις!   

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι λεμονί με πρασινωπές ανταύγειες. Πλούσιος αρωματικός χαρακτήρας από γιασεμί, ανθό λεμονιάς, περγαμόντο, μανταρίνι, κίτρο, λευκό τριαντάφυλλο και νότες καρυδιού.
 
Στο στόμα είναι ιδιαίτερα φρέσκο και δροσερό. Πολύ κομψή δομή, με νεανική οξύτητα και αρώματα από περγαμόντο, lime και grapefruit. Απολαυστικές νότες βοτανικότητας και πράσινου τσαγιού, ισορροπούν τη διακριτική λιπαρότητα, δημιουργώντας ένα πιο πολύπλοκο αποτέλεσμα, με μια απαλή αλμυρή αίσθηση να καταλήγει σε μια απολαυστική και μεγάλης διάρκειας επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Αιγιαλεία
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα Γιασεμί, ανθός λεμονιάς, περγαμόντο, μανταρίνι, κίτρο, λευκό τριαντάφυλλο, καρύδι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΤΕΤΡΑΜΥΘΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ μόνο του σαν απεριτίφ ή με δροσερές σαλάτες, ριζότο γαρίδας, τάρτα τυριών με μυρωδικά.

Σαλάτα με κοτόπουλο και μάνγκο

Για το κοτόπουλο
1 μέτριο κομμάτι στήθος κοτόπουλου
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών για κρέας
3-4 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ


Για την σαλάτα
200 gr. μάνγκο
1 μικρή κίτρινη πιπεριά
1 μικρή πορτοκαλί πιπεριά
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
1 μέτριο κρεμμύδι
5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιανδρο


Για την βινεγκρέτ
1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας ζαχαρη
1 ολόκληρο λάιμ
4-5 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο


Επιπλέον θα χρειαστείτε
Σουσάμι για το σερβίρισμα

Για το κοτόπουλο.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκιές.
Ανακατεύουμε το μέλι, την μουστάρδα, τα μπαχαρικά και τον χυμό λάιμ.
Μαρινάρουμε το κοτόπουλο μέσα στη μαρινάδα για τουλάχιστον 10 λεπτά ή περισσότερο αν έχουμε χρόνο! 

Ετοιμάζουμε την βινεγκρέτ.
Σε ένα γουδί χτυπάμε την ζάχαρη και το τριμμένο  τζίντζερ. Προθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λάδι που επιλέξαμε, ανακατεύοντας ζωηρά με πιρούνι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. 

Ψήνουμε το κοτόπουλο στο γκριλ, το τηγάνι ή τη σχάρα.
Περιχύνουμε το κοτόπουλο, όσο είναι ζεστό, με 2 κουταλιές της σούπας βινεγκρέτ.
Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς μέχρι να ετοιμάσουμε την σαλάτα!

Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το βάζουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για 5 λεπτά.
Κόβουμε το μάνγκο και τις πιπεριές σε λεπτά στίκς.

Σε ένα μπολ βάζουμε το μάνγκο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, την βινεγκρέτ και ανακατεύουμε.

Στο πιάτο σερβιρίσματος, βάζουμε λίγο κοτόπουλο και προσθέτουμε την σαλάτα.
Τελειώνουμε με το υπόλοιπο κοτόπουλο, περιχύνουμε με λίγη ακόμη βινεγκρέτ και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}