Ζουμερό φρούτο, καθαρότητα αρωμάτων και γεύσεων, φρεσκάδα και ομορφιά! Μια Μαλαγουζιά διαμάντι που θα καταναλώνεις και θα απολαμβάνεις καθημερινά. Πέρυσι το Decanter την χαρακτήρισε «the offbeat wine of the year»!
Εδώ και περίπου 15 χρόνια, το Οινοποιείο Τετράμυθος καλλιεργεί τα αμπέλια του στο Διακοπτό Αιγιάλειας, με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Τα αμπέλια βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 1000 μέτρων, ενώ τα ασβεστολιθικά εδάφη δίνουν έναν πολύ ιδιαίτερο χαρακτήρα στα κρασιά τους. Η ανάδειξη του μοναδικού μικροκλίματος της περιοχής είναι ο βασικός σκοπός τόσο των αμπελουργών, όσο και των οινολόγων του κτήματος, ενώ οι ελάχιστες, σχεδόν μηδενικές παρεμβάσεις κατά την οινοποίηση, ενισχύουν τη μοναδικότητά τους. Η Μαλαγουζιά προέρχεται από καλλιέργεια χαμηλών στρεμματικών αποδόσεων, με κλασσική λευκή οινοποίηση μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές, που οδηγεί σε μια βόμβα αρωμάτων, αλλά με μια τρομερή φινέτσα, χαρακτηριστική της επιρροής που έχει το δροσερό αεράκι του Κορινθιακού κόλπου στα αμπέλια!
Μια αγνή έκφραση της ποικιλίας, με μια πολύ απολαυστική και εκλεπτυσμένη δομή, που θα αρχίσει να εξαφανίζεται πολύ σύντομα και πρέπει να δράσεις!