Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μαλαγουζιά 2017 - Οινοποιείο Αργυρίου
Οινοποιείο Αργυρίου

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

  Ελλάδα / Παρνασσός
€10,00
8.70
€8,70

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μια Μαλαγουζιά γεμάτη νάζι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στην Ελλάδα δεν τις χορταίνουμε τις Μαλαγουζιές. Και πως να τις χορτάσεις; Με τέτοια αρωματική και γευστική ένταση, φιγουράρουν πάντα στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των φίλων των φρέσκων, δροσερών λευκών και δείχνουν να αποκτούν σταθερό και φανατικό κοινό σε παγκόσμια κλίμακα.

Όταν όμως είναι και φρέσκια είναι πραγματικά ακαταμάχητη! Όπως και πέρυσι, μια Μαλαγουζιά θα είναι ανάμεσα στα κρασιά που θα ανοίξουν τον χορό της σοδειάς του 2017! Από τους πρόποδες του Παρνασσού, η Μαλαγουζιά 2017 του Οινοποιείου Αργυρίου είναι το απόλυτο αρωματικό πάρτι στο ποτήρι. Εκρηκτικά αρώματα φρούτων και λουλουδιών αγωνιούν να βγουν από το μπουκάλι και να μαγέψουν όποιον βρεθεί στον δρόμο τους. Όσο για το στόμα; Φρουτένια αίσθηση έως εκεί που δεν πάει και τραγανή οξύτητα που σπάει τον  κλασικό απεριτίφ χαρακτήρα της.

Το κλίμα των πλαγιών του Παρνασσού αρέσει στη Μαλαγουζιά κάνοντάς τη να νοιώσει στο σπίτι της. Εκφράζεται ελεύθερα ανοίγοντας όλες τις πτυχές του χαρακτήρα της. Άλλωστε με πρώτη ύλη μια υπέροχη για την περιοχή χρονιά, ο μετρ του είδους, πολύπειρος Νίκος Αργυρίου, δύσκολα δεν θα κατάφερνε να σε μαγέψει με μια από τις αγαπημένες του ποικιλίες.

Μήπως είναι και δική σου;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ανοιχτό πράσινο χρώμα με σταχύ ανταύγειες στο ποτήρι.

Αρωματικό πάρτι στη μύτη! Ροδάκινα, άγουρα βερίκοκα, νεκταρίνια, lime, άγουροι ανανάδες, γιασεμί, φρέζια και τριαντάφυλλο. Φυτικές νύξεις, τσιχλόφουσκα και μέλι συμπληρώνουν το εκρηκτικό μπουκέτο!

Στόμα με μέτριου όγκου σώμα με λιπαρή υφή και αίσθηση νεότητας. Η τονισμένη οξύτητα κάνει το φρούτο άγουρο στο στόμα, με το βερίκοκο, τον ανανά και το lime να ξεχωρίζουν σε ανθικό φόντο χαμομηλιού και τριαντάφυλλου. Η καλής διάρκειας επίγευση αφήνει λουλουδένια αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12 %
Προέλευση Πολύδροσο, Παρνασσός
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα ροδάκινο, άγουρο βερίκοκο, νεκταρίνι, lime, άγουρος ανανάς, γιασεμί, φρέζια, τριαντάφυλλο, φυτικότητα, τσιχλόφουσκα, μέλι
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με θαλασσινά, ψάρια τηγανιτά και λευκά τυριά.

Μύδια με μαύρο πιπέρι και λευκό κρασί

  • 1 kgr μύδια, ολόκληρα (με το κέλυφος) καθαρισμένα και ξυσμένα. Εναλλακτικά προτιμήστε κατεψυγμένα
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί κατά προτίμηση Ασύρτικο

 

Τοποθετήστε τα μύδια χωρίς νερό σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέστε άφθονο πιπέρι. Μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά έως ότου ανοίξουν. Πετάξτε τα μύδια που θα παραμείνουν κλειστά. Σβήστε με το κρασί και αφήστε στη φωτιά για 1 ακόμη λεπτό, μέχρι να πιει τα πολλά υγρά.

Στραγγίστε τα μύδια και κρατήστε το υγρό που έμεινε στο τηγάνι. Τοποθετήστε τα μύδια σε βαθιά πιατέλα. Σουρώνουμε τα υγρά που έβγαλαν τα μύδια σε ένα ψιλό σουρωτήρι με τουλπάνι και τα βάζουμε σε ένα μικρό μπολ. Προσθέτουμε στο μπολ το μαϊντανό, ανακατεύουμε, περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα μύδια, και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Τα μύδια είναι ένα έντονα γευστικό υλικό με φυσικά αλμυρή γεύση που σε συνδυασμό με το μαϊντανό δημιουργεί ένα εκρηκτικό αποτέλεσμα. Το κρασί που θα σταθεί δίπλα σε ένα τέτοιο πιάτο πρέπει να διαθέτει οξύτητα, ένταση και ίσως κάποια φυτικότητα. Ιδανικός συνδυασμός είναι ένα Ασύρτικο Σαντορίνης, ένα Μοσχοφίλερο ή ένα Sauvignon Blanc.

Οι προτάσεις μας: Terra Nera 2013 - Αρτέμης Καραμολέγκος, Σαντορίνη 2013 - Οινοποιείο Κουτσογιαννόπουλου, Sauvignon Blanc 2014 - Κτήμα Χαρλαύτη

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}