Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μαλαγουζιά 2017 - Κτήμα Μπουγιούρη
Κτήμα Μπουγιούρη

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

  Ελλάδα / Αττική
€7,90
6.30
€6,30

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μια Μαλαγουζιά όνειρο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η σταρ που όλοι αγαπήσαμε φοράει τα καλά της και επιστρέφει νέα, φρέσκια και φυσικά εκρηκτική. Η σοδειά του 2016 εξαντλήθηκε πριν από το καλοκαίρι και μας άφησε να ανυπομονούμε για περισσότερη Μαλαγουζιά του Κτήματος Μπουγιούρη. Η σοδειά του 2017 είναι εδώ και είναι πιο αρωματική από ποτέ. Με ελαφρώς αλλαγμένη ετικέτα αλλά με το περιεχόμενο που αγαπάμε όσο κανένα, επανέρχεται δίνοντας για ακόμα μια φορά μαθήματα σχέσης ποιότητας – τιμής.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις για τι μιλάμε, πολύ συνοπτικά θα σου πούμε πως η Μαλαγουζιά 2017 του Κτήματος Μπουγιούρη είναι ένα κρασί από τις Πλαγιές Κιθαιρώνα, από 3 νεαρά αδέρφια. Κάθε χρόνο σαρώνει βραβεία σε Ελλάδα και εξωτερικό κάνοντας την τιμή του να φαίνεται πραγματικά ελάχιστη συγκριτικά με τις διακρίσεις και την ποιότητά του. Και κάτι ακόμα. Είναι το κρασί που θα χαροποιήσει τους πάντες σε ένα τραπέζι, από απαιτητικούς οινόφιλους μέχρι δύσκολους τύπους που δεν βάζουν γουλιά κρασί στο στόμα τους.

Φέτος ο Γιάννης, ο Κώστας και ο Δημήτρης Μπουγιούρης είναι σίγουροι ότι αυτή είναι η καλύτερή τους χρονιά έως τώρα και είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι με την αρωματική βόμβα που δημιούργησαν.

Δε θα σου πούμε άλλα παρά μόνο πως έχουν απόλυτο δίκιο!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό κίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Στη μύτη το πάρτι αρωμάτων ξεκινά από νωρίς, πριν ακόμη πλησιάσεις το ποτήρι. Ροδάκινο, μοσχολέμονο, πεπόνι, περγαμόντο, passion fruit, ανανάς, γιασεμί και άνθη λεμονιάς έχουν την τιμητική τους, συνοδευόμενα από βοτανικά και φυτικά αρώματα με χαρακτηριστικότερα το χαμομήλι και τον δυόσμο.

Μέτριου όγκου σώμα με χαρακτηριστική λιπαρότητα και ισορροπημένη οξύτητα που του προσδίδει ενέργεια. Έντονα αρώματα πεπονιού, μάνγκο, passion fruit, γλυκολέμονου, ροδάκινου και δυόσμου. Η μακράς διάρκειας επίγευση ξεχειλίζει φρεσκάδα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Αττική
Ποικιλία Μαλαγουζιά
Αρώματα ροδάκινο, μοσχολέμονο, ανανάς, περγαμόντο, passion fruit, πεπόνι, γιασεμί, άνθη λεμονιάς, δυόσμος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με σούσι, θαλασσινά με λεμόνι και ντομάτες γεμιστές

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}