Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Malvasia Aromatica 2017 - Οινοποιία Κορωνιώτη
89
Οινοποιείο Κορωνιώτη

MALVASIA AROMATICA 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ

  Ελλάδα / Νεμέα
€11,55
10.40
€10,40

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ακαταμάχητη αρωματική γοητεία!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Φρεσκάδα και στυλ!

Είναι αναμφίβολα μια από τις λευκές ποικιλίες που πάντα εντυπωσιάζουν μόνες τους ή σε blends. Η σπιρτάδα, η οξύτητά της και ο έντονα αρωματικός χαρακτήρας της την κάνουν ακαταμάχητη όπου κι αν τη συναντήσεις. Με καταγωγή που διχάζει, η Malvasia di Candia Aromatica αναμφίβολα ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους κλώνους της διεθνώς διαδεδομένης λευκής Malvasia χάρη στην οξύτητα και τον δυναμικό αρωματικό χαρακτήρα της.

Για τον Κυριάκο Κορωνιώτη το μικρό boutique οινοποιείο στην περιοχή Πανόραμα της Βορειοανατολικής Πελοποννήσου, στρατηγικά τοποθετημένο στην Αργολίδα, ανάμεσα στις ζώνες Νεμέας και Μαντινείας, αποτελεί μοναδικό τρόπο έκφρασης της δημιουργικότητας και της αγάπης του για το κρασί. Πειραματικά αρχικά αλλά στη συνέχεια με απόλυτη συνέπεια και επίγνωση, επέλεξε τη Malvasia di Candia Aromatica, σε μια σχετικά άγνωστη για την ποικιλία περιοχή, λίγο έξω από το Άργος. Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ακόμη και του ίδιου!

Σε πολύ περιορισμένο πλήθος φιαλών, κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες με το γνωστό δεινοσαυράκι (αδυναμία του γιου του) στην ετικέτα, και ευτυχώς αυτή τη φορά έφτασε έγκαιρα στα ποτήρια δοκιμών μας. Η Malvasia Aromatica 2017 του Οινοποιείου Κορωνιώτη σε αφοπλίζει με τη φρεσκάδα και την τσαχπινιά της. Δεν είναι τυχαίο ότι η ποικιλία έχει ήδη κατάκτησει τον πλανήτη και έχει πολλά ακόμη να δείξει.

Βάζεις στοίχημα ότι δεν θα μπορέσεις να της αντισταθείς;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Αχνοκίτρινο χρώμα με ελαφρώς πρασινωπές ανταύγειες στο ποτήρι.

Πλούσια, εξελλικτικά αρώματα λευκών λουλουδιών, λεμονανθού, βερίκοκου, ροδάκινου, lime και αχλαδιού εντυπωσιάζουν στη μύτη. Κυδώνι, περγαμόντο, νύξεις ακτινιδίου και διάχυτη μεταλλική αίσθηση ολοκληρώνουν το γεμάτο φρεσκάδα σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, με γεμάτο σώμα και δροσιστική οξύτητα που το κάνει ανάλαφρο. Η ανεπαίσθητη γλυκύτητα τονίζει το φρούτο, με το ροδάκινο, το lime και το αχλάδι να κυριαρχούν ενώ η μακράς διάρκειας επίγευση αφήνει λεμονάτη αίσθηση στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Άργος, Πελοπόννησος
Ποικιλία Malvasia di Candia Aromatica
Αρώματα λευκά λουλούδια, λεμονανθός, ροδάκινο, lime, αχλάδι, λουκούμι τριαντάφυλλο, ακτινίδιο, μεταλλικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MALVASIA AROMATICA 2017 - ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του, συνδύασέ το με δροσερές σαλάτες, ψάρια στο τηγάνι, πουλερικά στο φούρνο με πατάτες ή λευκά τυριά.

Δροσερή σαλάτα ταμπουλέ

1 φλιτζάνι κουσκούς
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
χυμό ενός λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δυόσμο
2 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα


Ζεσταίνουμε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα νερό αφού πρώτα το αλατίσουμε και το αφήνουμε έως ότου βράσει. Προσθέτουμε το κουσκούς και τοα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 7 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε το κουσκούς και το αφήνουμε να κρυώσει. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο έως ότου δέσουν. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το κουσκούς, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο, τον δυόσμο, τις ντομάτες και τα κρεμμυδάκια. Περιχύνουμε με το μίγμα χυμού λεμονιού και ελαιόλαδου και αλατοπιπερώνουμε. Το αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά πριν σερβίρουμε έτσι ώστε να δέσουν τα συστατικά μεταξύ τους.

Συνδυάστε με λευκά κρασιά.

Δες πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}