Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Malvasia Aromatica 2017 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
92
Αμπελώνες Καραβιτάκη

MALVASIA AROMATICA 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€9,35
8.30
€8,30

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Αδύνατο να αντισταθείς!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Μια Malvasia με τα όλα της!

Αν σκέφτεσαι το καλοκαίρι όλες τις εποχές του χρόνου, τότε η Malvasia Aromatica 2017 του Κτήματος Καραβιτάκη είναι ο καλύτερος και γρηγορότερος τρόπος για να μεταφερθείς εκεί! Με αρώματα που θα σου πάρουν το μυαλό και εκρηκτικό στόμα, η ποικιλία Malvasia Aromatica αποδεδειγμένα λατρεύει την Κρήτη, και αυτή είναι μάλλον η καλύτερη εκδοχή της!

Ο πολύπειρος Μανόλης Καραβιτάκης και η οικογένειά του πειραματίζονται εδώ και χρόνια αναζητώντας τις ποικιλίες που ταιριάζουν καλύτερα στο ιδιαίτερο terroir του νησιού. Στο μικρό αλλά υπερσύγχρονο οικογενειακό οινοποιείο στα Ποντικιανά της περιοχής Κολυμβαρίου στα Χανιά, δοκίμασαν την οινοποίηση της χαρισματικής Malvasia Aromatica με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν ακόμη και τα πιο τρελά όνειρά τους. Δίνοντας έμφαση στον φρουτένιο χαρακτήρα της ποικιλίας εκμαίευσαν όλο το αρωματικό δυναμικό της χωρίς όμως να χάσουν σε ένταση και πολυπλοκότητα στο στόμα, κάνοντας το Malvasia Aromatica 2017 του Κτήματος Καραβιτάκη ακαταμάχητο.

Απόλαυσε την καλύτερη ίσως εκδοχή της ποικιλίας που έχει γίνει μια από τις αγαπημένες μας!

Εσένα;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Φωτεινό πρασινοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι, χαρακτηριστικό ζωντάνιας και φρεσκάδας.

Στη μύτη πλούσια αρώματα γιασεμιού, μήλου και ροδάκινου συνδυάζονται με ώριμο αχλάδι σε ένα φόντο διάχυτης φυτικότητας.

Στο στόμα έντονο, με μέτριο σώμα και τονισμένη οξύτητα που χαρίζει νεύρο. Ο σχετικά υψηλός αλκοολικός βαθμός χαρίζει ελαφρά γλυκύτητα που βοηθάει το φρούτο να εκφραστεί, με το αχλάδι και το γιασεμί να συνοδεύονται στο στόμα από γλυκολέμονο και γρασίδι. Το μακράς διάρκειας τελειώμα αφήνει διακριτική αίσθηση πικραμύγδαλου που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Malvasia Aromatica
Αρώματα γιασεμί, μήλο, ροδάκινο, ώριμο αχλάδι, φυτικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MALVASIA AROMATICA 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με δροσερές σαλάτες, οστρακοειδή ή ψητά ψάρια.

Αρωματικές καραβίδες με πουρέ αρακά

Για τις καραβίδες:

1 κιλό καραβίδες

1 φινόκιο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μάραθο

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνιθο

6 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

Τον χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι και ένα λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού ανάμικτο ξύσμα από λεμόνι και λάιμ

1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοσπασμένο κάρδαμο

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο

 

Για τον πουρέ αρακά:

½ κιλό αρακά καθαρισμένο

2 πατάτες

αλάτι

ελαιόλαδο

 

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια (το λευκό και το πράσινο μέρος), το σκόρδο, και το φινόκιο. Σε μια πλατιά κατσαρόλα,τα τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο. Τα αφαιρείτε από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα, και τσιγαρίζετε τις καραβίδες με το κέλυφος. Μόλις τις δείτε να παίρνουν χρώμα, προσθέτε τον χυμό από το λεμόνι και το λάιμ, αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμένο πιπέρι, κλέινετε το καπακι, και κατεβάζετε την θερμοκρασία στο μισό.

Εντωμεταξύ βράζετε, σε αλατισμένο νερό τον αρακά μαζί με τις δυο πατάτες σε κομμάτια, μέχρι να λιώσουν οι πατάτες. Κρατάτε μία κούπα από το ζεστό νερό μέσα στο οποίο βράσανε.

Μόλις οι καραβίδες είναι έτοιμες - δεν θέλουν πάνω απο 10 λεπτά - τις βγάζετε με την τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Αφήνετε την κατσαρόλα στην φωτιά να συνεχίσει να βραζει η σάλτσα από τους ζωμούς των καραβιδων και τον χυμό του λεμονιού και του λάιμ, ενώ προσθέτε το μίγμα από τα τσιγαρισμένα κρεμμυδάκια, το φινόκιο και τα σκόρδα. Προσθέτε και τον ψιλκομμένο μάραθο και τον άνιθο. Ενώ σιγοβράζει η σάλτσα σας, καθαρίζετε τις καραβίδες και τις επαναφέρετε στην κατσαρόλα, μαζί με ό,τι ζωμό τους έχει το μπωλ. Προσθέτετε το κάρδαμο και το μισό ξύσμα των εσπεριδοειδών, και σβήνετε την φωτιά.

Στον μύλο του πουρέ ή σε μια κουζινομηχανή, περνάτε τον αρακά και τις πατάτες, στάζοντας λίγο λίγο το νερό που κρατήσατε από την βράση τους, έως ότου έχετε έναν βελούδινο πουρέ.

Σε μια πιατέλα στρώνετε τον πουρέ του αρακά, και περιχύνετε την πλούσια σάλτσα με τις καραβίδες. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο ξύσμα εσπεριδοειδών, και προσθέτετε λίγες σταγόνες αγουρέλαιου.

 

Αργυρώ Κουτσού
Chef          

Συνδυασμός με κρασί

Σκεφτείτε τις πρώτες ύλες μας. Καραβίδα, πράσινα μυρωδικά και αρακάς. Στο μυαλό έρχονται λευκά και ροζέ κρασιά με φρέσκα, έντονα αρώματα, σώμα άνω του μετρίου και νύξεις φυτικότητας που θα δέσει με τον αρωματικό χαρακτήρα του πιάτου.

Δείτε πιο κάτω τις προτάσεις του mySommelier

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}