ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Albariño 2024 - Mar de Frades
Mar de Frades

ALBARIÑO 2024 - MAR DE FRADES

  Πορτογαλία / Rias Baixas
€30,70
€26,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Φρεσκάδα και καθαρότητα γεύσεων , στην χαρακτηριστική μπλε φιάλη!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Mar de Frades Albariño 2024, από το φημισμένο οινοποιείο Mar de Frades, είναι ξεκάθαρα το κρασί που θα θέλεις να απολαμβάνεις ξανά και ξανά φέτος το καλοκαίρι. Η χαρακτηριστική μπλε φιάλη κλείνει μέσα ζωηρά αρώματα από λευκά άνθη και τροπικά φρούτα, λεμονάτη φρεσκάδα και μια αναζωογονητική θαλασσινή αύρα που σε ταξιδεύει στον Ατλαντικό! Αν σου αρέσουν τα κομψά λευκά κρασιά, με καθαρή αποτύπωση της ποικιλίας και του τόπου τους, βρήκες μόλις το κατάλληλο!

Το οινοποιείο Mar de Frades ιδρύθηκε το 1987 και βρίσκεται στην καρδιά της κοιλάδας Val do Salnés (η πιο ψυχρή περιοχή της ζώνης), στη ζώνη Rias Baixas της Γαλικίας. Είναι χτισμένο σε έναν γρανιτένιο λόφο με μαγευτική θέα τη διάσημη Ria de Arousa και μοναδική γεωγραφία, που δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την καλλιέργεια του Albarino. Η θαλασσινή αύρα και η εγγύτητα στον Ατλαντικό είναι από τα χαρακτηριστικά που διαμορφώνουν το μικροκλίμα της περιοχής, που σε συνδυασμό με τα γρανιτικά εδάφη είναι υπεύθυνα για το χαρακτηριστικό στυλ κρασιών της περιοχής. Το οινοποιείο καλλιεργεί 60 εκτάρια ιδιόκτητων αμπελώνων, ενώ συνεργάζεται με 200 ανεξάρτητους αμπελουργούς, με μοναδικό στόχο τη δημιουργία κρασιών που αποτυπώνουν με αυθεντικότητα αυτό το ξεχωριστό terroir.

Για το Mar de Frades Albariño 2024, τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι, με πολύ αυστηρή διαλογή που απορρίπτει το 20% αυτών. Στη συνέχεια ακολουθούν απαλές πιέσεις και παραμονή με τα στέμφυλα για περίπου 10-20 ώρες. Η ζύμωση γίνεται με γηγενείς ζύμες, μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές που διατηρούν ζωντανά τα αρώματα της ποικιλίας, ενώ πριν εμφιαλωθεί παραμένει για 6 μήνες σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες, που ενισχύουν ακόμα περισσότερο την πολυπλοκότητα και τη δομή του.

Αν δεν σου φτάνουν όλα τα παραπάνω για να εντυπωσιαστείς όσο εμείς, θα πρέπει να γνωρίζεις πως όταν το κρασί φτάσει στην ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος, στην ετικέτα εμφανίζεται ένα μικρό μπλε καράβι πάνω από τα κύματα του λογότυπου, υποδεικνύοντας ότι το κρασί είναι έτοιμο να καταναλωθεί στην ιδανική του θερμοκρασία! Πόση εμμονή στην λεπτομέρεια πια;

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Mar de Frades Albarino 2024 στη μύτη έχει πλούσια αρώματα από τροπικά φρούτα, κυρίως από ανανά και μάνγκο, συνοδευόμενα από νότες lime, λεμονανθών και πράσινου μήλου, που δίνουν ένα πολύ φρέσκο και αναζωογονητικό χαρακτήρα.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα. Καθαρές γεύσεις από λεμόνι, lime, γκρέιπφρουτ, πράσινο μήλο, μάνγκο και ροδάκινο γεμίζουν τον ουρανίσκο. Οι διακριτικές νότες αλμύρας και ορυκτότητας χαρίζουν πολυπλοκότητα και χαρακτήρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2024
Αλκοόλ 12,6%
Προέλευση Rias Baixas, Πορτογαλία
Ποικιλία Albariño
Αρώματα ανανάς, μάνγκο, lime, λεμονανθός, πράσινο μήλο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8–10°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Γυάλινο πώμα
Βιολογικό Όχι

ALBARIÑO 2024 - MAR DE FRADES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το με ceviche λαβράκι, μύδια αχνιστά με λεμόνι και πράσινες σαλάτες.

Ριζότο με θαλασσινά

  • 500 gr. θαλασσινά (ή έτοιμο mix με μύδια, χταπόδι, καβούρι, γαρίδες, καραβίδες)
  • κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • πράσινη πιπεριά κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες<em class="not
  1. Αφήνουμε τα θαλασσινά να βράσουν για 5 λεπτά σε περίπου 2 φλυτζάνια νερό.
    Τα καθαρίζουμε από τσόφλια και άμμο και κρατάμε ζεστό τον ζωμό αφού τον περάσουμε από σίτα.
  2. Ρίχνουμε μέσα στο κρασί το σαφράν. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε αυτό το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα θαλάσσινά. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για 2 ακόμη λεπτά, έως ότου απορροφήσει το ρύζι όλο το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον ζωμό των θαλασσινών και του κοτόπουλου.
  4. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τον ζωμό σταδιακά, 1 φλυτζάνι τη φορά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το υγρό. Όταν απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε ξανά, έως ότου να τελειώσει όλη η ποσότητα του ζωμού. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και αφήνουμε να βράσει μεχρι να χυλώσει το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς! Όταν χυλώσει καλά, το κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε αμέσως!

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}