ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019, 2020 & 2021
48k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μαρμαριάς 2019 - Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

ΜΑΡΜΑΡΙΑΣ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

  Ελλάδα / Αρκαδία
€19,10
€14,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ελληνικό Chardonnay με αέρα Βουργουνδίας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ο Μαρμαριάς από το Κτήμα Τσέλεπου είναι ένα κλασικό, λιπαρό, βαρελάτο Chardonnay με εσανς Βουργουνδίας μιας και ο Γιάννης Τσέλεπος έχει ακολουθήσει το πρωτόκολλο των Γάλλων οινοποιών. Και πρόσεξε δεν το λέμε αυτό μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη. Μόλις το δοκιμάσεις θα καταλάβεις!

Ναι το Κτήμα Τσέλεπου είναι σίγουρα περισσότερο γνωστό για τα πλούσια και εντυπωσιακά κόκκινα κρασιά του και αν σου πούμε για λευκό από το Κτήμα τότε το μυαλό σου πάει σίγουρα σε Μοσχοφίλερο. Καλά είναι όλα αυτά αλλά η «δύναμη» του οινοποιείου είναι ο Μαρμαριάς, ένα ρωμαλέο Chardonnay με αποδεδειγμένη αντοχή στο χρόνο και απαράμιλλη φινέτσα. Τα σταφύλια προέρχονται από το αμπελοτόπι Μαρμαριάς, σε υψόμετρο 750 μέτρων. Η ζύμωση ξεκινά στη δεξαμενή αλλά ολοκληρώνεται σε δρύινα γαλλικά βαρέλια όπου και παραμένει το κρασί για 4-5 μήνες με θεαματικά αποτελέσματα.

Αν αντέχεις μπορείς να κρατήσεις τον Μαρμαριά από το Κτήμα Τσέλεπου για μια 5ετία στο συντηρητή σου και να ζήσεις το απόλυτο.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ο Μαρμαριάς από το Κτήμα Τσέλεπου έχει μέτριο λεμονί χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βανίλιας, βουτύρου, μελιού, βερίκοκου, λεμονιού, περγαμόντου, ροδάκινου και φρυγανιάς.

Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, δροσιστική οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ώριμο ροδάκινο, ανανάς, λεμόνι, φλούδα περγαμόντου, κερήθρα, brioche, καπνός και φουντούκι γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Αρκαδία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα βανίλια, βούτυρο, μέλι, βερίκοκο, λεμόνι, περγαμόντο, ροδάκινο, φρυγανιά
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 5 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΑΡΜΑΡΙΑΣ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πένες με καπνιστό σολομό και κρέμα γάλακτος, λαβράκι με σάλτσα βουτύρου, κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μαστίχας σε φωλιά καταΐφι

Ταλιατέλες με σάλτσα μανιταριών

  • ½ κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κιλό Ταλιατέλες
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού των κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα και όσο χρειαστείτε για το σερβίρισμα

 

Καθαρίστε τα μανιτάρια με μια νωπή πετσέτα. Κόψτε τις άκρες και στη συνέχεια τεμαχίστε τα σε φέτες, περιχύστε τα με τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε τα.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέστε το ελαιόλαδο και βάλτε το στο μάτι σε μέτρια – υψηλή θερμοκρασία και όταν κάψει καλά προσθέστε το σκόρδο ανακατεύοντας καλά για να μην κολλήσει και να μην καούν. Προσθέστε τα μανιτάρια, ανακατέψτε καλά και καλύψτε το τηγάνι με ένα καπάκι. Αφήστε τα στη φωτιά για 4 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Αφαιρέστε το καπάκι και προσθέστε το αλάτι και όσο πιπέρι επιθυμείτε. Ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα να πιουν τα ζουμιά τους και να γίνουν καφέ (περίπου 5 λεπτά).

Ταυτόχρονα, σε μια κατσαρόλα βράστε νερό και ετοιμάστε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σβήστε τα μανιτάρια με ένα ποτήρι λευκό κρασί, κατά προτίμηση αυτό με το οποίο θα το συνοδεύσετε.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και αφήστε το να σιγοβράσει χαμηλώνοντας τη φωτιά για 3 -4  λεπτά έως ότου δέσει. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε και προσθέστε τον μαϊντανό. Σερβίρετε με τριμμένη παρμεζάνα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}