ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rioja Blanco Grand Reserva Capellanía 2019 - Marqués de Murrieta
Marqués de Murrieta

RIOJA BLANCO GRAND RESERVA CAPELLANÍA 2019 - MARQUÉS DE MURRIETA

  Ισπανία / Rioja
€120,10
€104,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ίσως η καλύτερη λευκή Rioja στον κόσμο, με 96 pts από Suckling & 95 από Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Capellanía 2019 του Marques de Murrieta  είναι ίσως η καλύτερη λευκή Rioja  του κόσμου, που στο όνομά της ορκίζονται sommeliers, Masters of Wine και οινοκριτικοί παγκοσμίως. Η Capellania  είναι ένα κρασί με δομή, βάθος και διάρκεια, που αποδεικνύει πως η Viura, όταν καλλιεργείται και οινοποιείται με σεβασμό, μπορεί να σταθεί δίπλα στα μεγάλα λευκά κρασιά του κόσμου. Αστρονομικές βαθμολογίες πέφτουν βροχή κάθε χρόνο. Για τη χρονιά του 2019 έχουμε, 96 pts από James Suckling, 95 pts από Robert Parker (Wine Advocate) και 95 pts από Tim Atkin MW. 

Το κρασί προέρχεται αποκλειστικά από τον ενιαίο αμπελώνα Capellanía, έκτασης 6 εκταρίων, φυτεμένο το 1945 στο υψηλότερο σημείο του Ygay Estate (485 μ.). Το ασβεστοαργιλώδες έδαφος και η χαμηλή στρεμματική απόδοση προσφέρουν φρούτο εξαιρετικής συμπύκνωσης και καθαρότητας. Το χαρμάνι αποτελείται από 100% Viura, που ζυμώνει και ωριμάζει 23 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (Allier) και 13 μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές. 

Η Capellanía 2019 είναι ένα κρασί που αξίζει να το απολαύσεις τώρα, αλλά και να το ξεχάσεις στο κελάρι σου για τα επόμενα 10–20 χρόνια. Είναι η λευκή φωνή της Rioja, με χαρακτήρα, διάρκεια και αριστοκρατική σιγουριά. 

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Capellanía 2019 του Marques de Murrieta ξεδιπλώνει ένα πολύπλοκο και εκλεπτυσμένο αρωματικό προφίλ με λευκά πυρηνόκαρπα φρούτα, κουκουνάρι, λεμόνι, δάφνη, φουντούκι, καπνό, βούτυρο, φρυγανιά και βανίλια.

Στο στόμα είναι γεμάτο, με κρεμώδη υφή και ζωηρή οξύτητα. Ένα κρασί με δομή κόκκινου, αλλά την κομψότητα ενός μεγάλου λευκού. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Viura
Αρώματα λευκά πυρηνόκαρπα, κουκουνάρι, λεμόνι, δάφνη, φουντούκι, καπνός, βούτυρο, φρυγανιά, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 23 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 13°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RIOJA BLANCO GRAND RESERVA CAPELLANÍA 2019 - MARQUÉS DE MURRIETA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασε το με ραβιόλι με μαύρη τρούφα και παλαιωμένη γραβιέρα, ταρτάρ γαρίδας με χαβιάρι και σάλτσα bisque, φιλέτο λαβράκι σωτέ με sauce beurre blanc 

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}