ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
La Salvacion 2022 - Cesar Marquez
Cesar Marquez

LA SALVACION 2022 - CESAR MARQUEZ

  Ισπανία / Bierzo
€30,50
€27,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

94pts από Robert Parker, για τα καλύτερα αμπελοτόπια Godello!  

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Godello είναι μια πολύ διάσημη γηγενής λευκή ποικιλία σταφυλιού, της βορειοδυτικής Ισπανία, που αν δεν την έχεις ακόμα δοκιμάσει, μη σκας, γιατί το La Salvation από τον Cesar Marquez, είναι η καλύτερη αφορμή για να το κάνεις και για πολλούς λόγους. Είναι 100% Godello, έχει μια κομψότατη ισορροπία ορυκτότητας, πλούσιων αρωμάτων εσπεριδοειδών και λουλουδιών και τέλος, έχει πάρει και 94pts από τον Robert Parker. Ακόμα ένας, είναι πως τα σταφύλια προέρχονται από τις κορυφαίες τοποθεσίες της περιοχής! Κινήσου αστραπιαία!
 
Ο Cesar Marquez καλλιεργεί τα αμπέλια του στο Bierzo του Valtuille de Abajo και είναι ένα πολλά υποσχόμενο όνομα της οινοποίησής, στην Ισπανία. Δίπλα στο θείο του Raul Pérez, που είναι ένας από  τους διασημότερους οινοποιούς της χώρας, έμαθε τα πάντα γύρω από τη βιοδυναμική οινοποίηση, στους αμπελώνες που διατηρεί το οικογενειακό οινοποιείο Castro Ventosa, που ιδρύθηκε το 1752. 
Μετά από τα ταξίδια του στις μεγαλύτερες οινοπαραγωγές χώρες του κόσμου, θέλησε να κάνει κάτι ξεχωριστό στον τόπο του και να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στους «νέου κύματος, Ισπανούς Vignerons». Το 2015, με το αποκλειστικά δικό του project, αποφάσισε να δημιουργήσει, στο Valtuille de Abajo, κρασιά με βάση το σύστημα ταξινόμησης της Βουργουνδίας. Έτσι, ανέλαβε τα πιο ηλικιωμένα αμπέλια (80-120 ετών) με Godello και Mencía, των καλύτερων τοποθεσιών της περιοχής, τα οινοποίησε ξεχωριστά, και τελικά έφτιαξε κρασιά που όχι μόνο μιλούν από μόνα τους, αλλά κάνουν και συμφωνίες με τους μεγαλύτερους κριτικούς οίνου, για τρελές βαθμολογίες! Βιολογική καλλιέργεια και μικρές αποδόσεις σταφυλιών, ανέδειξαν το terroir του Bierzo, ενώ τα κρασιά του στέκονται άνετα δίπλα σε θηρία.
 
Το La Salvation Godello είναι 100% Godello, ενός αμπελώνα ηλικίας 110 ετών και υψομέτρου 680m, στην περιοχή Arganza. Τα σταφύλια μετά το χειρωνακτικό τρύγο, πιέστηκαν και αφέθηκαν για 24 ώρες ώστε να αποστραγγιστεί ο χυμός τους, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, όπου με φυσικές ζύμες και χωρίς επιπλέον διεργασίες, ζύμωσε για 12 μήνες, πριν το κρασί εμφιαλωθεί αφιλτράριστο και ακολλάριστο! Ο Cesar Marquez, το ονόμασε Salvation, δηλώνοντας τη χαρά του, που τελικά η ποικιλία Godello, κατάφερε να επιβιώσει ανάμεσα στις καλλιέργειες της Mencía, στο ίδιο αμπελοτόπι.
 
Το La Salvation Godello, είναι ένα πολύ σπάνιο κρασί, αφού προέρχεται, από τον μεγαλύτερο σε έκταση αμπελώνα, τόσο μεγάλης ηλικίας, που είναι μόλις 10 στρέμματα! Και είναι ο μεγαλύτερος! Αλλά αυτό το ξαναείπαμε…
 
Αυτό όμως που δεν είπαμε, είναι πως η τόση σπανιότητα συνήθως γίνεται και ανάρπαστη!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί. Πλούσια αρώματα λεμονιού, κίτρου, ροδάκινο, αχλάδι, βούτυρο, αγιόκλιμα, βανίλια, κερήθρα και καπνό. Οι νότες ορυκτότητας, περισσότερο σε μορφή βρεγμένης πέτρας, είναι πολύ ιδιαίτερες και δίνουν μια επιπλέον πολυπλοκότητα.
 
Στο στόμα έχει μέτριο (+) σώμα, με πολύ καλή οξύτητα, φρεσκάδα και κομψή λιπαρή αίσθηση. Νεράντζι, λεμόνι, πράσινο μήλο, ροδάκινο, αχλάδι, κερήθρα, βούτυρο, λουίζα, προζύμι και καπνός δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό αποτέλεσμα, με μια διακριτική αλμυρή επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12.5%
Προέλευση Bierzo, Ισπανία
Ποικιλία Godello
Αρώματα Λεμόνι, κίτρο, ροδάκινο, αχλάδι, βούτυρο, αγιόκλιμα, βανίλια, κερήθρα, καπνός, βρεγμένη πέτρα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 5+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

LA SALVACION 2022 - CESAR MARQUEZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα καλαμάρι σωτέ με beurre blanc, λαυράκι φιλέτο με μαντζουράνα, ρίγανη και λεμόνι ή ένα λευκό ραγού με παπαρδέλες.

Λιγκουίνι με φιλέτο μπαρμπουνιού, κάπαρη, πράσο, ντοματίνια και λεμόνι

  • 500 gr Λιγκουίνι
  • 4 μπαρμπούνια (600 gr)
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 πράσο
  • 60 gr κάπαρη
  • 250 gr  ντοματίνια βελανίδια
  • 60 ml χυμό λεμόνι
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Αλάτι, πιπέρι

 

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια από τα βράγχια, εντόσθια, λέπια και τα φιλετάρουμε. Κόβουμε το σέλερι, το καρότο και το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια.

Βάζουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, το αφήνουμε να κάψει καλά και σοτάρουμε τα κόκκαλα από τα ψάρια. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το μισό κρασί, αφήνουμε να βράσει για δύο λεπτά ώστε να φύγει το οινόπνευμα και προσθέτουμε 3 lt νερό να τα καλύψει. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα σε μέτρια φωτιά.

Περνάμε τον ζωμό από σουρωτήρι, τον βάζουμε σε ένα τηγάνι 30 εκ. διαμέτρου και βράζουμε εκεί τα λιγκουίνι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε σιγά σιγά λίγο νερό. Θα πρέπει τα ζυμαρικά να απορροφήσουν όλο τον ζωμό ώστε να μην χρειαστεί να τα σουρώσουμε και να χάσουμε το άμυλο τους.

Παράλληλα σε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε τα φιλέτα του μπαρμπουνιού αφού τα αλατοπιπερόσουμε. Ξεκινάμε από την μεριά της πέτσας πιέζοντας τα με μία σπάτουλα και μετά από την σάρκα. Η όλη διαδικασία κρατάει περίπου 2 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του φιλέτου. Αποσύρουμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με τα ντοματίνια, που τα έχουμε κόψει στη μέση, σοτάροντας τα πολύ ελαφρά. Συνεχίζουμε με το πράσο που το έχουμε κόψει σε σπιρτόξυλα. Σε αυτό το στάδιο χρειάζεται προσοχή γιατί το πράσο καίγεται εύκολα.

Προσθέτουμε την κάπαρη, αφού την έχουμε ξαρμυρίσει και σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε να βράσει για ένα λεπτό, ενσωματώνουμε στην σάλτσα τα λιγκουίνι και ανακατεύουμε. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα και 2 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε  καλά και σερβίρουμε.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ψάρι, κάπαρη, σέλερι και ντοματίνια! Λευκό κρασί, με μέτρια+ οξύτητα, αρωματικό αλλά όχι υπερβολικά για να μην καλύψει τα αρώματα. Λίγη φυτικότητα δεν θα έβλαπτε χωρίς όμως να είναι απαραίτητη.

 

Βασίλης Βασιλείου
Chef Mono Restaurant
Παλαιολόγου Μπενιζέλου 4,
Πλάκα, Αθήνα

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}