ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Μελισσόπετρα 2019 - Κτήμα Τσέλεπου
Κτήμα Τσέλεπου

ΜΕΛΙΣΣΟΠΕΤΡΑ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

  Ελλάδα / Μαντίνεια
€16,40
14.00
€14,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Κυρίες και κύριοι, είναι εδώ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
H Μελισσόπετρα 2019 από το Κτήμα Τσέλεπου είναι το Gewurztraminer που έθεσε τον πήχη πολύ ψηλά, για όλα όσα ακολούθησαν. Έχει καταφέρει και έχει φανατικό κοινό που την περιμένει κάθε χρόνο με ανυπομονησία! Γιατί; Γιατί η Μελισσόπετρα είναι ένα Gewurztraminer τόσο αρωματικό και τυπικό που θα το ζήλευαν ακόμα και στην Αλσατία!

Τα σταφύλια προέρχονται από ένα μόνο αμπελοτόπι, αυτό με το όνομα Μελισσόπετρα του οποίου η απόδοση δεν ξεπερνά τα 360 κιλά/στρέμμα. Το συμπυκνωμένο σταφύλι μαζεύεται την κατάλληλη στιγμή και μετά σειρά έχει το μαγικό άγγιγμα του Γιάννη Τσέλεπου. Η εμπειρία του λάμπει μέσα από ζόρικες ποικιλίες, όπως το Gewurztraminer! H προζυμωτική εκχύλιση και η ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενες θερμοκρασίες, είναι τα βασικά σημεία που διατηρούν και ενισχύουν τα εκρηκτικά αρώματα της ποικιλίας!

Η Μελισσόπετρα 2019 από το Κτήμα Τσέλεπου είναι ένα κρασί που κυριολεκτικά σε τραβάει από τη μύτη!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει απαλό λεμονοπράσινο χρώμα. Στη μύτη γίνεται αρωματικό πάρτι, με τα τυπικά αρώματα της ποικιλίας να πρωταγωνιστούν. Τριαντάφυλλο, lychee, λουκούμι, αχλάδι, περγαμόντο, πεπόνι, μοσχολέμονο και ροδάκινο ξεχειλίζουν από το ποτήρι. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με μέτρια οξύτητα και λιπαρή αίσθηση. Ζουμερό, ώριμο ροδάκινο, τριαντάφυλλο, ροζ γκρέιπφρουτ, lime, lychee, βούτυρο, λεμόνι και βερίκοκο γεμίζουν το στόμα και ιντριγκάρουν τον ουρανίσκο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 12,5 %
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Gewurztraminer
Αρώματα Τριαντάφυλλο, lychee, λουκούμι, αχλάδι, περγαμόντο, κάρδαμο, μπανάνα, πεπόνι, μοσχολέμονο, ροδάκινο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΕΛΙΣΣΟΠΕΤΡΑ 2019 - ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μια σαλάτα σολομού, ταϊλανδέζικο pad thai, μανιτάρια σωτέ με λεμόνι, ομελέτα με σπαράγγια και μαγειρευτά πιάτα της ελληνικής κουζίνας.

Μαροκινή Πικάντικη Καροτόσουπα

  • 300 γρ καρότα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα χαρίσα (harissa)
  • 1 ¼ κουταλάκι του γλυκού ρας ελ χανούτ*
  • 600 ml. ζωμό λαχανικών ή βοδινού (καυτό)
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • Στραγγιστό Γιαούρτι
  • Ροδόνερο
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρη ζάχαρη

 

:

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες. Σε μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε τα καρότα για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τη μαύρη ζάχαρη και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον ζωμό και όσο αλάτι επιθυμούμε. Αφήνουμε τα καρότα να βράσουν για 10 λεπτά περίπου.

Πολτοποιούμε το μείγμα στο blender και το επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ελέγχουμε την σούπα και αν χρειάζεται αραιώνουμε με επιπλέον καυτό ζωμό ή νερό. Προσθέτουμε την σάλτσα χαρίσα και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Στο σερβίρισμα χρησιμοποιούμε στραγγιστό γιαούρτι, ανθόνερο, κύμινο και φρέσκο κόλιανδρο. 

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Πικάντικες γεύσεις με βάση το καρότο ζητάνε ροζέ κρασιά με ελάχιστη γλυκύτητα που θα σβήσει το κάψιμο και θα δροσίσει το σύνολο. 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}