ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 5 Έτη
70k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.800.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Meursault 2022 - Domaine Matrot
Domaine Matrot

MEURSAULT 2022 - DOMAINE MATROT

  Γαλλία / Burgundy
€107,80
€94,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα Chardonnay μέτρο σύγκρισης για όλα τα υπόλοιπα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Meursault 2022 από το Domaine Matrot, είναι ένα πολύπλοκο και αυθεντικό Chardonnay από το Meursault με πυκνό φρούτο, τραγανή οξύτητα και πλούσια υφή, που καθηλώνει με την λεπτή ισορροπία μεταξύ κομψότητας και έντασης. Η υποδειγματική ύπαρξη βαρελιού
δίνει δομή και βάθος, καταμετρώντας έναν έναν τους λόγους για τους οποίους τα Chardonnay του Meursault αποθεώνονται, ως τα πιο εμβληματικά Chardonnay στον κόσμο!

Το Domaine Matrot είναι ένα από τα παλαιότερα οινοποιεία του Meursault στην Cote de Beaune της Βουργουνδίας, με ιστορία που ξεκινά το 1835. Σήμερα έχει περάσει στα χέρια της 6ης γενιάς της οικογένειας, με τον Thierry και την Pascale Matrot να το διοικούν μαζί με τις κόρες τους, Adele και Elsa. Το οινοποιείο διαθέτει μερικούς από τους πιο σημαντικούς και μεγάλους σε έκταση αμπελώνες του Mersault, με μέσο όρο ηλικίας πάνω από 30 χρόνια, οι οποίοι καλλιεργούνται βιολογικά από το 2000. Το Domaine Matrot φημίζεται για τις άριστες τεχνικές που χρησιμοποιεί σε κάθε στάδιο της παραγωγής, με απόλυτο σεβασμό στο terroir του Meursault, εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές.

Το Meursault 2022 από το Domaine Matrot, συνδυάζει σταφύλια Chardonnay από 12 διαφορετικά αμπελοτόπια, μέσης ηλικίας 35 ετών. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι και μόνο όταν τα σταφύλια βρίσκονται στο ιδανικό επίπεδο ωριμότητας. Στη συνέχεια πιέζονται απαλά και το πιο ποιοτικό μέρος του μούστου μεταφέρεται σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 1-5 ετών, όπου ξεκινά η ζύμωση με γηγενείς ζύμες. Μετά τη ζύμωση το κρασί παραμένει σε επαφή με τις οινολάσπες για 12 μήνες όπου αποκτά πολυπλοκότητα και κρεμώδη υφή. Στο τελικό στάδιο και πριν εμφιαλωθεί, παραμένει για 3 επιπλέον μήνες, μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές για να σταθεροποιηθεί φυσικά και να διατηρήσει την πολυπλοκότητα και τη φινέτσα του!

Το Meursault 2022 από το Domaine Matrot είναι ένα κρασί που ενσαρκώνει όλα όσα έχουν αναδείξει το Meursault σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το Chardonnay, και τους λόγους για τους οποίους sommelier και συλλέκτες το λατρεύουν σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν αγαπάς τα μεγάλα, εκφραστικά λευκά κρασιά με  χαρακτήρα, βάθος, φινέτσα και αξεπέραστη ισορροπία, δοκίμασέ το!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Πλούσια αλλά κομψά αρώματα από ώριμο ροδάκινο, κίτρο, λεμόνι, περγαμόντο, λεμονανθό, σε μια κομψή ισορροπία με νότες δρυός, φουντουκιού, μοσχοκάρυδου, brioche και βανίλιας.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, κρεμώδη υφή και τραγανή οξύτητα, που προσδίδει 
ισορροπία. Ζουμερά ροδάκινα, γλυκό μήλο, φλούδες περγαμόντου, ξύσμα λεμονιού, βούτυρο, ψημένο αμύγδαλο, κρέμα βανίλιας και λευκά άνθη, συμπληρώνονται από νότες δρυός, μοσχοκάρυδου και μια αλμυρή αίσθηση που φανερώνει τον τόπο παραγωγής.
 
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Βουργουνδία, Γαλλία
Ποικιλία Chardonnay
Αρώματα Ροδάκινο, κίτρο, περγαμόντο, λεμόνι, λεμονανθός, λουλούδια ακακίας, αγιόκλημα, νότες δρυός, μοσχοκάρυδο, brioche, φουντούκι, βανίλια
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14°C
Παλαίωση 4+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MEURSAULT 2022 - DOMAINE MATROT

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με λαζάνια με κρέμα παρμεζάνας και φρέσκο πιπέρι, κυδώνια ή καραβίδες αχνιστά με βούτυρο και παλιωμένα τυριά.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}