ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μικρός Ταραξίας Βιδιανό 2020 - Αμπελώνες Θαλασσινός
Thalassinos Microwinery

ΜΙΚΡΟΣ ΤΑΡΑΞΙΑΣ ΒΙΔΙΑΝΟ 2020 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

  Ελλάδα / Κρήτη
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ποιος είπε πως δεν μπορείς να πίνεις Βιδιανό καθημερινά;

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

O Μικρός Ταραξίας από το Thalassinos Microwinery, είναι ένα ζουμερό Βιδιανό, που αντίθετα με αυτό που δηλώνει το όνομά του, είναι το καλύτερο παιδί του Ηρακλείου. Ισορροπημένο με δομή και χαρακτήρα που αναδεικνύει την ποικιλία με τον πιο φυσικό τρόπο.

Το Thalassinos Microwinery βρίσκεται στη Φοινικιά, μόλις 9χλμ έξω από το Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί δυο νέοι, ο Ισίδωρος Θαλασσινός και η Βιργινία, που ανήκουν στην 4η γενιά οινοποιών, αποφάσισαν να συνεχίσουν την παράδοση αλλά να αφήσουν τη φύση να τους δείξει το δρόμο. Μόνο οι καλύτεροι αμπελώνες της περιοχής καλλιεργούνται για την παραγωγή κρασιού και μάλιστα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, αφού ακολουθούν την μέθοδο της Permacultura. Αν σου φαίνεται άγνωστη η λέξη, είναι μια επιστήμη σχεδιασμού αυτόνομων και υγειών οικοσυστημάτων, που έχει σκοπό την αρμονική συμβίωσή όλων των οργανισμών που ζουν σε αυτά, ώστε να διατηρηθεί η ίδια ποιότητα και για τις επόμενες γενιές.

Τα σταφύλια για το Μικρό Ταραξία τρυγήθηκαν αποκλειστικά χειρωνακτικά, όπως έγιναν και οι περισσότερες εργασίες κατά την οινοποίησή τους. Το ενεργειακό αποτύπωμα ήταν σχεδόν μηδενικό και για τη ζύμωση χρησιμοποιήθηκαν μόνο αυθόρμητες ζύμες, μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές και πήλινα δοχεία. Φυσικά το αποτέλεσμα έδειξε πως η φύση γυρνάει πίσω τη χάρη, αφού το δυναμικό της ποικιλίας αποτυπώθηκε άριστα. Η μικρή παραμονή του με τα στέμφυλα καθώς και η 10μηνη παραμονή του με τις οινολάσπες έκανε τα χαρακτηριστικά του Βιδιανού να λάμψουν!

Ο Μικρός Ταραξίας είναι το κρασί που μπορείς να έχεις καθημερινά στο τραπέζι σου, οπότε καλύτερα εφοδιάσου με μερικές (αρκετές) φιάλες για να μην ξεμείνεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Ζωηρό λεμονί χρώμα με χρυσαφί ανταύγειες. Ανθικά αρώματα από νυχτολούλουδο, ανθισμένη αμυγδαλιά και εντυπωσιακά αρώματα βερίκοκου, mango, περγαμόντου, ροδάκινου και λεμονόχορτου. Μετά από λίγη ώρα τα αρώματα από φρεσκοψημένο brioche και καπνό έρχονται στην επιφάνεια.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, με δροσιστική οξύτητα. Τα αρώματα από μαρμελάδα λεμονιού και ώριμου ροδάκινου συνθέτουν ένα πολύ νόστιμο και ζουμερό κρασί με μακρά επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Ηράκλειο, Κρήτη
Ποικιλία Βιδιανό
Αρώματα Νυχτολούλουδο, ανθισμένη αμυγδαλιά, βερίκοκο, mango, περγαμόντο, ροδάκινο, λεμονόχορτο, brioche, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 9ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΙΚΡΟΣ ΤΑΡΑΞΙΑΣ ΒΙΔΙΑΝΟ 2020 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με θαλασσινά στα κάρβουνα, ψάρια, γλυκόξινο κοτόπουλου ή πλούσια τυριά.

Γεμιστό αρνί ψημένο σε αμπελόφυλλα

Για το ρολό αρνί

4000 γρ. αρνίσιο μπούτι, ξεκοκαλισμένο
1 συσκευασία αμπελόφυλλα σε άλμη 
3 ψητές πιπεριές 
300 γρ. κεφαλογραβιέρα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Για τη μαρινάδα

5 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας άνηθο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
80ml ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Επιπλέον θα χρειαστούμε

Λαδόκολλες για το ψήσιμο

Αρχικά, πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε καλά το αρνί από όλες τις πλευρές και αλείφουμε το εσωτερικό του με τη μαρινάδα.

Ανοίγουμε 2-3 λαδόκολλες, που να χωράνε μέσα το αρνί, απλώνουμε τα αμπελόφυλλα και ακουμπάμε το αρνί πάνω. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το τυρί, τις τοποθετούμε στη μέση, κατά μήκος και τυλίγουμε σε ρολό ανασηκώνοντας τη λαδόκολλα με τα αμπελόφυλλα. Κλείνουμε καλά, τοποθετούμε το ρολό σε ένα ταψί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 4 ώρες.

Σερβίρουμε το ρολό ζεστό ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Extra tips

-Μπορούμε να γεμίσουμε το αρνί με όποια άλλη γέμιση μας αρέσει όπως ρύζι ή κουκουνάρι
-Αν δεν μας αρέσει ο άνηθος μπορούμε να τον παραλείψουμε

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}