Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μοσχάτο Αλεξανδρείας Nature 2017 - Oenos Nature
-

ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ NATURE 2017 - OENOS NATURE

  Ελλάδα / Λήμνος
€12,40
10.50
€10,50

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Μοσχάτο όχι σαν τα άλλα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Ξέχνα ότι ήξερες για το Μοσχάτο. Έφτασε το Μοσχάτο Αλεξανδρείας Nature! Το πρώτο Μοσχάτο Αλεξανδρείας χωρίς θειώδη και μάλιστα από το νησί της Λήμνου είναι εδώ και είναι έτοιμο να κερδίσει και τους πιο δύσπιστους.

Η συμβολή του Παντελή Τσιβόλα και του Ιωάννη Σαββόγλου (Limnos Organic Wines) είναι καθοριστική μιας και γνωρίζουν το Μοσχάτο και τη Λήμνο όσο κανείς! Με ελάχιστα θειώδη, μόνο κατά την εμφιάλωση και χωρίς λοιπές παραμβάσεις, μιλάμε για ένα κρασί φυσικό που αναδεικνύει στο έπακρο το terroir της περιοχής και υπογραμμίζει τον τυπικό χαρακτήρα της ποικιλίας. 

Από την πρώτη στιγμή που το δοκιμάσαμε μπήκε στην καρδιά μας και είμαστε σίγουροι πως θα μπει και στη δική σου.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο λεμονί.

Η μύτη είναι εντυπωσιακά έντονη. Αρώματα περγαμόντου, ξύσματος lime, φύλλων λεμονιάς, τριαντάφυλλου, μέντας και ανθών εσπεριδοειδών σε κατακλύζουν από την πρώτη στιγμή.

Στο στόμα είναι ισορροπημένο, με δροσιστική οξύτητα και ευχάριστη λιπαρή αίσθηση. Lime, λεμόνι, περγαμόντο, λευκόσαρκο ροδάκινο, άνθη λεμονιάς και τριαντάφυλλο γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά. Λουλουδάτη επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Λήμνος
Ποικιλία Μοσχάτο Αλεξανδρείας
Αρώματα περγαμόντο, ξύσμα lime, φύλλα λεμονιάς, τριαντάφυλλο, μέντα, άνθη εσπεριδοειδών.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΜΟΣΧΑΤΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ NATURE 2017 - OENOS NATURE

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με δροσερές σαλάτες, ζυμαρικά με θαλασσινά ή λευκά τυριά.

Ριζότο με Κολοκύθα και Φασκόμηλο


200 gr. ρύζι για ριζότο (Vialone nano ή Arborio)
200 gr. πορτοκαλί κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια
150 gr. βούτυρο
50 gr. παρμεζάνα
1 ξερό κρεμμύδι
800 ml. ζωμό κοτόπουλου καυτό
50 ml. κρασί λευκό ξηρό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Φρέσκο πιπέρι
Αλάτι


Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον ζωμό, τον οποίο τον θέλουμε καυτό.
Βάζουμε την κολοκύθα σε ένα τηγάνι με 50 gr. βούτυρο και ένα κλωναράκι φασκόμηλο και σωτάρουμε για 5 λεπτά πασπαλίζοντας με την ζάχαρη.
Αφαιρούμε την μισή ποσότητα κολοκύθας και στην υπόλοιπη προσθέτουμε 200 ml. από τον ζωμό που έχουμε ζεστάνει. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Την υπόλοιπη κολοκύθα την τοποθετούμε σε πυρέξ. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε για μερικά λεπτά στο γκρίλ.
Βάζουμε την βρασμένη κολοκύθα στο μπλέντερ και την πολτοποιούμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με 50 gr. Βούτυρο. Όταν λιώσει προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύουμε 1 λεπτό, προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμιστεί εντελώς.
Προσθέτουμε σταδιακά και με υπομονή σε μικρές δόσεις τον ζωμό και τον πουρέ από την κολοκύθα, χωρίς να σταματάμε να ανακατεύουμε το ριζότο μέχρι να χυλώσει.
Στο τελείωμα αλατοπιπερώνουμε το ριζότο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα, το βούτυρο και 1-2 φύλλα φασκόμηλο.
Σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστό.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ανεπιφύαλκτα μια Malvasia Aromatica του Κτήματος Καραβιτάκη γιατί τα φυτικά αρώματα του κρασιού θα δέσουν όμορφα με το φασκόμηλο του πιάτου. Από την άλλη η ελαφριά γλυκύτητα του πιάτου ζητάει ένα κρασί χωρίς τονισμένη οξύτητα και με κάποια υπολειμματικά σάκχαρα Οπότε η Μαλβάζια ειναι ο ιδανικός συνδυασμός. Εναλλακτικά, το Κτήμα Καμάρα Ροζέ που κι αυτό καλύπτει τα παραπάνω κριτήρια, θα ταιριάξει τέλεια 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}