Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μοσχάτο Σπίνας 2017 - Αμπελώνες Καραβιτάκη
Αμπελώνες Καραβιτάκη

ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

  Ελλάδα / Χανιά
€12,60
11.30
€11,30

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Καλοκαιρινός μονόδρομος!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έκρηξη! Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάθε φορά που μιλάμε για αυτό το κρασί. Μην πάει ο νους σου στο κακό. Έκρηξη φρεσκάδας! Έκρηξη φρούτων και λουλουδιών. Πραγματικά, σκέψου όποιο καλοκαιρινό λευκό φρούτο ή λουλούδι θες και απλά ψάξε να το βρεις στο ποτήρι σου. Βάζουμε στοίχημα ότι κάπου εκεί θα είναι.

Το Μοσχάτο Σπίνας 2017 των Αμπελώνων Καραβιτάκη ήρθε να καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ του προκατόχου του. Ήταν μέχρι πέρυσι στο top 3 των προτιμήσεών σας. Φέτος στόχος του είναι μόνο η κορυφή. Και αν μας ρωτάτε, έχει όλα τα φόντα για να το καταφέρει.

Καλύτερο από κάθε άλλη χρονιά, το Μοσχάτο Σπίνας 2017 των Αμπελώνων Καραβιτάκη ήρθε για να εντυπωσιάσει. Η εμπειρία του Μανόλη Καραβιτάκη, το πάθος του γιου του Νίκου και η δυναμική της ποικιλίας έκπληξη των τελευταίων χρόνων, κλείνονται σε μια φιάλη κάνοντας τον συνδυασμό εκρηκτικό στο καλύτερο μάλλον Μοσχάτο Σπίνας της χρονιάς! Απόλυτα ισορροπημένο, υπέροχα δομημένο αλλά και περίπλοκο, το Μοσχάτο Σπίνας 2017 των Αμπελώνων Καραβιτάκη, είναι από τα λευκά κρασιά που σίγουρα θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις τη λίστα με τα αγαπημένα σου.

Και κανόνισε την πορεία σου γιατί δεν το βλέπουμε να βγάζει το καλοκαίρι…

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΛΑΦΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό χρυσαφί χρώμα εντυπωσιάζει στο ποτήρι.

Εκρηκτική μύτη με το τριαντάφυλλο και το γιασεμί να συμπληρώνονται από μάνγκο, πεπόνι και ροδάκινο. Νότες εσπεριδοειδών και αρμπαρόριζας κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους ενώ χαμομήλι και νύξεις βουτύρου ολοκληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Μέτριου όγκου σώμα με βελούδινη υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Ροδάκινο, πεπόνι, γιασεμί και αρμπαρόριζα ξεχωρίζουν στο στόμα ενώ το χαμομήλι επιμένει στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13 %
Προέλευση Χανιά, Κρήτη
Ποικιλία Μοσχάτο Σπίνας
Αρώματα τριαντάφυλλο, γιασεμί, μάνγκο, πεπόνι, ροδάκινο, εσπεριδοειδή, αρμπαρόριζα, χαμομήλι, βούτυρο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΣΧΑΤΟ ΣΠΙΝΑΣ 2017 - ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΚΑΡΑΒΙΤΑΚΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Απόλαυσέ το μόνο του σαν απεριτίφ, με πικάντικα πιάτα της Ασιατικής κουζίνας ή με μαλακά τυριά

Σολομός Τeriyaki με Noodles Ρυζιού

  • 2 φιλέτα σολομού με το δέρμα
  • 4-5 κουταλιές της σούπας sauce σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 50 gr. φρέσκια ρίζα τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι μπαλσάμικο 
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • μπούκοβο
  • 2 λάιμ
  • Φρέσκο κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σουσάμι
  • 400 gr. Noodles ρυζιού

 

:

Τρίβουμε το τζίντζερ με τρίφτη ή στο multi και πολτοποιούμε το σκόρδο, αφού πρώτα αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο.

Κόβουμε τα φιλέτα σολομού στα δύο και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ και στενό σκεύος. Σε ένα μπώλ αναμειγνύουμε τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, το ξύδι, το σησαμέλαιο, την σάλτσα σόγιας, το μπούκοβο και το μέλι. Περιχύνουμε τα φιλέτα και τα αφήνουμε στην άκρη για να προετοιμάσουμε τα noodles.

Σε ένα μεγάλο μπωλ τοποθετούμε τα noodles και τα περιχύνουμε με καυτό νερό. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα του σολομού, για ελάχιστα λεπτά.

Προσθέτουμε την σάλτσα με την οποία περιχύσαμε νωρίτερα τα φιλέτα και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να καλαραμέλωσει η σάλτσα.

Αφαιρούμε τα φιλέτα και προσθέτουμε στο κέντρο του τηγανιού τα noodles, στραγγισμένα. Ανακατεύουμε ελαφρά και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε το κόλιανδρο ψιλοκομμένο και τα φύλλα από τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι και σερβίρουμε με φέτες λάιμ.

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Συνδυασμός με κρασί

Τα βασικά υλικά της συνταγής μας είναι ο σολομός, το μέλι, η σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ. Φωνάζουν για λευκά και ροζέ κρασιά με φρουτένια αρώματα, οξύτητα αλλά και ελαφρά γλυκύτητα. Μοσχάτο Σπίνας, Sauvignon Blanc από λευκά και blends Αγιωργίτικου ή Μοσχάτου για τα ροζέ.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}