Το Botilia.gr χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Με τη χρήση αυτού του ιστοτόπου, αποδέχεστε τη χρήση τους και την Πολιτική Cookies. Κλείσιμο

ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι
Λήξη Καλαθιού:

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΟ.
ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΕΣ ΜΕΡΙΚΑ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ;

Μοσχάτο Τυρνάβου Blanc de Noir 2017 - Κτήμα Μίγας
Κτήμα Μίγας

ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ BLANC DE NOIR 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

  Ελλάδα / Τύρναβος
€8,30
7.05
€7,05

Διαθέσιμο μόνο για μέλη του botilia.gr

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ή ΕΙΣΟΔΟΣ

Ένα πολύ ξεχωριστό Μοσχάτο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μοσχάτο Αμβούργου είναι μια ερυθρωπή ποικιλία. Μετά από σχεδόν 100 χρόνια καλλιέργειας στην περιοχή του Τυρνάβου, όχι μόνο ενσωματώθηκε πλήρως στο περιβάλλον της, αλλά πλέον έχει μετονομαστεί και επίσημα σε Μοσχάτο Τυρνάβου.

Ο Δημήτρης Μίγας από την άλλη είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τον τόπο του. Τρανταχτή απόδειξη η τεράστια για τα δεδομένα της περιοχής επένδυση σε ένα οινοποιείο από τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά στην Ελλάδα. Σύμμαχός του το ήπιο κλίμα της περιοχής και η ιδανική αποστράγγιση του έκτασης 120 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα.

Η εμπειρία του, το ιδιαίτερο terroir και μια μοναδικά αρωματική ποικιλία, έδωσαν στον Δημήτρη Μίγα το έναυσμα για την παραγωγή ενός λευκού αρωματικού έπους. Η εφαρμογή της μεθόδου blanc de noir, δηλαδή της παραγωγής λευκού κρασιού από κόκκινη ποικιλία γέννησε το λευκό Μοσχάτο Τυρνάβου Blanc de Noir 2017 του Κτήματος Μίγα.

Πως το έκανε αυτό; Αφαιρώντας τις φλούδες των σταφυλιών αμέσως μετά τη σύνθλιψη, οι χρωματικές ουσίες της φλούδας δεν προλαβαίνουν να περάσουν στον μούστο, αφήνοντας το κρασί λευκό.

Αν σου έχει λείψει η Άνοιξη, εδώ θα την βρεις στο ποτήρι σου. Αν θέλεις πραγματικά φρουτένια και λουλουδάτη φρεσκάδα, χωρίς όμως τους λυρισμούς του παρελθόντος και με πρωτόγνωρη για το είδος πολυπλοκότητα, τότε το Μοσχάτο Τυρνάβου Λευκό 2017 του Κτήματος Μίγα είναι από αυτά που δεν πρέπει να λείψουν από το ποτήρι σου. Άλλωστε με αυτή την τιμή, δεν υπάρχει λόγος.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑ

ΠΟΛΥ ΦΡΟΥΤΩΔΕΣ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Φωτεινό αχνοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.

Πλούσια, ολόφρεσκη μύτη, γεμάτη αρώματα αχλαδιού, γλυκολέμονου, μπανάνας, βερίκοκου και ανανά. Γιασεμί, κρίνο και δικριτικές νύξεις τριαντάφυλλου χαρίζουν ανθικό χαρακτήρα. Βοτανικές νότες ρίγανης και χαμομηλιού καθώς και ελαφρά φυτικότητα με τη μορφή χλόης συμπληρώνουν το πλούσιο αρωματικό σύνολο.

Μέτριου όγκου στόμα με ισορροπημένη οξύτητα και έντονα φρουτώδη γεύση. Το βερίκοκο και το γλυκολέμονο κυριαρχούν και διατηρούνται στο στόμα στη μακράς διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα λευκό
Τύπος ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Τύρναβος
Ποικιλία Μοσχάτο Τυρνάβου
Αρώματα αχλάδι, γλυκολέμονο, μπανάνα, βερίκοκο, ανανάς, γιασεμί, κρίνος, ρίγανη, χαμομήλι, χλόη
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 8°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΣΧΑΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ BLANC DE NOIR 2017 - ΚΤΗΜΑ ΜΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε το με πιάτα θαλασσινών, λευκά κρεατικά ή και παραδοσιακά πιάτα της ελληνικής κουζίνας όπως ένα σπανακόρυζο.

Παραδοσιακό Σπανακόρυζο

  • Σπανάκι 750 γρ.
  • 1 Κρεμμύδι φρέσκο
  • 1/2 κουτί κονκασέ
  • 1 ντομάτα
  • 1/2 μικρή κόκκινη πιπεριά (τουρκάκι)
  • 1 κουτάλα λάδι
  • 1/2 φύλλο δάφνης
  • Λίγο άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτάλα ρύζι γλασσέ
  • Αλάτι
 

Πλένουμε καλά το σπανάκι και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη μισή κουτάλα λάδι.Καβουρδίζουμε ελαφρώς το ψιλικομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι.

Προσθέτουμε  το υπόλοιπο λάδι, μισό κουτί κονκασέ, μία φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη, μισή κόκκινη πιπεριά μικρή (τουρκάκι) και μισό φύλο δάφνης. Βάζουμε νερό ώστε να καλυφθεί το σπανάκι. Αλατίζουμε.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να μαλακώσει το σπανάκι. Προσθέτουμε μια κουτάλα ρύζι γλασσέ και το αφήνουμε να βράσει για 15΄.

Δύο (2) λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε τον άνιθο για να δώσουμε άρωμα.
Συνδυασμός με κρασί
Το σπανάκι ζητάει λευκά κρασιά με φυτικά αρώματα ενώ το λεμόνι θέλει οξύτητες για να το ισοσταθμίσουν.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}