Όταν είσαι ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία στην Ελλάδα και ένα από τα παλαιότερα, με ιστορία από το 1879, τότε ο πειραματισμός είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και το οφείλεις στον εαυτό σου. Κάτι που για το Οινοποιείο Μπουτάρης κάνει καλά με το Πειραματικό Μοσχοφίλερο να αποτελεί μέρος του dna του.
Η φυσική οινοποίηση, αυτή χωρίς θειώδη, αποτελούσε και αποτελεί πάντα πρόκληση. Υπάρχουν τόσα που μπορούν να πάνε στραβά όταν δεν επεμβαίνεις... Στο οινοποιείο της Μαντινείας, όπως ήταν φυσικό, πειραματίστηκαν με την παρασκευή ενός λευκού κρασιού από Μοσχοφίλερο, χωρίς θειώδη.
Ίσως να έχεις πέσει πάνω στο Πειραματικό Μοσχοφίλερο Μπουτάρη σε κάποια έκθεση. Ίσως να το δοκίμασες. Αν το έκανες σίγουρα ενθουσιάστηκες και αν ψάξεις τις σημειώσεις σου, σίγουρα θα έχεις πολλά θαυμαστικά δίπλα του.
Σκέψου τα φρέσκα, λεμονάτα αρώματα του Μοσχοφίλερου να έχουν αποκτήσει απρόσμενο βάθος, διάρκεια και πολυεπίπεδο χαρακτήρα που εκφράζει τόσο την ποικιλία στο έπακρο, όσο και την καλύτερη δυνατή εξέλιξη που μπορεί να έχει.
Το Πειραματικό Μοσχοφίλερο του Οινοποιείου Μπουτάρη είναι ένα από τα κρασιά που ότι κι αν σου πούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουμε όλη την εικόνα. Θα πρέπει να δοκιμάσεις.