ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μοσχοφίλερο 2021 - Μπουτάρη Naturally
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 2021 - ΜΠΟΥΤΑΡΗ NATURALLY

  Ελλάδα / Μαντίνεια
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Πειραματικό, σπάνιο, απίθανο!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όταν είσαι ένα από τα μεγαλύτερα οινοποιεία στην Ελλάδα και ένα από τα παλαιότερα, με ιστορία από το 1879, τότε ο πειραματισμός είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και το οφείλεις στον εαυτό σου. Κάτι που για το Οινοποιείο Μπουτάρης κάνει καλά με το Πειραματικό Μοσχοφίλερο να αποτελεί μέρος του dna του.

Η φυσική οινοποίηση, αυτή χωρίς θειώδη, αποτελούσε και αποτελεί πάντα πρόκληση. Υπάρχουν τόσα που μπορούν να πάνε στραβά όταν δεν επεμβαίνεις... Στο οινοποιείο της Μαντινείας, όπως ήταν φυσικό, πειραματίστηκαν με την παρασκευή ενός λευκού κρασιού από Μοσχοφίλερο, χωρίς θειώδη.

Ίσως να έχεις πέσει πάνω στο Πειραματικό Μοσχοφίλερο Μπουτάρη σε κάποια έκθεση. Ίσως να το δοκίμασες. Αν το έκανες σίγουρα ενθουσιάστηκες και αν ψάξεις τις σημειώσεις σου, σίγουρα θα έχεις πολλά θαυμαστικά δίπλα του.

Σκέψου τα φρέσκα, λεμονάτα αρώματα του Μοσχοφίλερου να έχουν αποκτήσει απρόσμενο βάθος, διάρκεια και πολυεπίπεδο χαρακτήρα που εκφράζει τόσο την ποικιλία στο έπακρο, όσο και την καλύτερη δυνατή εξέλιξη που μπορεί να έχει.

Το Πειραματικό Μοσχοφίλερο του Οινοποιείου Μπουτάρη είναι ένα από τα κρασιά που ότι κι αν σου πούμε, δεν υπάρχει περίπτωση να σου δώσουμε όλη την εικόνα. Θα πρέπει να δοκιμάσεις.

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Μέτριο λεμονί με πορτοκαλί ανταύγειες. Από το ιδιαίτερο χρώμα του στο ποτήρι καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ένα κρασί τελείως διαφορετικό από ότι έχεις δοκιμάσει.

Μύτη έντονη και εκφραστική με νότες κυδωνιού, γλυκού πορτοκαλιού, βερίκοκου, νεραντζιού αλλά και αποξηραμένων λουλουδιών. Δάφνη, φασκόμηλο, πάπρικα, κάρδαμο και ginger δημιουργούν ένα πραγματικά πολύπλοκο μπουκέτο.

Στο στόμα είναι φινετσάτο με χαμηλό αλκοόλ, μέτριο σώμα και οξύτητα αλλά πραγματικά υψηλή αρωματική ένταση. Πάρτυ αρωμάτων και εδώ με καλεσμένους τη ζαχαρωμένη φλούδα πορτοκαλιού, τη μαρμελάδα βερίκοκο, το κυδώνι, το νεράντζι, το μοσχοκάρυδο, το κάρδαμο, το ginger, τη βύνη και τη φρυγανιά. Επίγευση ατελείωτη σε ένα κρασί αρωματικών εκρήξεων.

Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 12.2%
Προέλευση Μαντινεία
Ποικιλία Μοσχοφίλερο
Αρώματα Κυδώνι, γλυκό πορτοκάλι, βερίκοκο, νεράντζι, αποξηραμένα λουλούδια, δάφνη, φασκόμηλο, πάπρικα, κάρδαμο, ginger
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 3 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 10°C
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ 2021 - ΜΠΟΥΤΑΡΗ NATURALLY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο μανιταριών, με ένα ψητό λιπαρό ψάρι ή ακόμη και με ένα λεμονάτο χοιρινό.

Κακαβιά η αγαπημένη

  • 1200 γρ. μικρά ψαράκια φρέσκα για σούπα (tip: χρησιμοποιήστε διαφορετικά μεταξύ τους ψάρια)
  • 250 γρ. πατάτες
  • 2 μέτριου μεγέθους κρεμμύδια
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι κατά προτίμηση θαλασσινό
  • 6-7  κόκκους μαύρου πιπεριού
  • Mια μικρή καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

Αρχικά καθαρίζουμε τα ψάρια καλά από τα λέπια και τα εντόσθια. Τεμαχίζουμε τις πατάτες κατά πλάτος, με συμμετρικό τρόπο και στίβουμε τα λεμόνια.

Σωτάρουμε τις πατάτες σε μια βαθιά κατσαρόλα τις πατάτες με το ελαιόλαδο. Χαράζουμε τα κρεμμύδια ελαφρά από την κάτω πλευρά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με τον χυμό του ενός λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο αλάτι, το πιπέρι, την πιπερίτσα (προαιρετικά), περιχύνουμε με 600 ml. νερό και αφήνουμε το μίγμα να βράσει για περίπου 8-10 λεπτά.

Στη συνέχεια τοποθετούμε στην κατσαρόλα τα ψάρια και τα σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, χωρίς ανακάτεμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε με τον χυμό του άλλου λεμονιού και ανακινούμε την κατσαρόλα προσεκτικά για να μην θρυμματιστούν τα ψάρια. Αφήνουμε την κακαβιά 10 λεπτά να κρυώσει λίγο πριν σερβίρουμε.

Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα ψάρια με τις πατάτες και το κρεμμύδι, τα οποία περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Όσο ζωμό βγάλει η σούπα τον μοιράζουμε στα πιάτα.

Συνδυασμός με κρασί

Η λεμονάτη αίσθηση της σούπας ζητά ένα κρασί με οξύτητα που θα σταθεί δίπλα της χωρίς να υστερεί σε ένταση. Παρότι κάποιοι παραξενεύονται από τον συνδυασμό σούπας με κρασί, ένα Ασύρτικο, χαρμάνια του αλλά και ένα Βιδιανό θα σας εκπλήξουν. 

Οι προτάσεις μας: Νασίτης - Οινοποιείο Βασάλτης, Σαββατιανό - Οινοποιείο ΆωτονKlima Βιδιανό - Αμπελώνες Καραβιτάκη

 

Εύα Μονοχάρη
Food blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}