ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2019 & 2020
40k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.000.000 φιάλες
Εγγυημένη απόλαυση
Moschopolis 6 2018 - Οινοποιείο Μοσχόπολις
€16,00
13.70
€13,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1- 3 μέρες

Χρυσό Μετάλλιο και Best of Show στο διαγωνισμό Mundus Vini!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Ασύρτικο το αγαπάμε, αλλά το λίγο πειραγμένο Ασύρτικο, με το βαρελάκι του και μια τζούρα Ξινόμαυρο, το λατρεύουμε! Ναι καλά κατάλαβες, μιλάμε για το νέο Moschopolis 6 που κυκλοφόρησε και είναι απλά ακαταμάχητο! Και αν δεν πιστεύεις εμάς τότε χρυσό μετάλλιο στο Mundus Vini και η διάκριση Best of Show, ανάμεσα σε 4.500 χιλιάδες κρασιά έρχονται απλά για να επιβεβαιώσουν τα όσα λέμε αλλά και τον λόγο που αυτό το κρασί κάνει πάταγο όπου σταθεί!

Πλέον το ξέρεις με σιγουριά: ό,τι γράφει στην ετικέτα του Μoschopolis είναι καλό! Και πώς να μην είναι άλλωστε; Ο Γιώργος Γερμάνης, με την πολύχρονη εμπειρία στα μεγαλύτερα οινοποιεία της χώρας, δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Αντιθέτως ξέρει απέξω κι ανακατωτά όλα τα βήματα για τη γέννηση ενός μεγάλου κρασιού. Η Αλίκη Γερμάνη, ο Δημήτρης Παραλίδης και ο Θοδωρής Γερμάνης, η νέα και πολλά υποσχόμενη γενιά του oινοποιείου, παρακολουθούν μαζί του όλη την πορεία, από το αμπέλι μέχρι το βαρέλι. Για το Moschopolis 6, το Ασύρτικο μεγαλώνει και ωριμάζει στον ξερικό, παραθαλάσσιο αμπελώνα της οικογένειας και την κατάλληλη στιγμή μαζεύεται με το χέρι. Μόνο τα καλύτερα σταφύλια μπαίνουν στη λευκή ναυαρχίδα του οινοποιείου. Το χαρμάνι συμπληρώνεται από 10% Ξινόμαυρο, το οποίο οινοποιείται με τη μέθοδο Blanc de Noir (λευκό από κόκκινο) και δίνει έναν πολύ ενδιαφέρον βοτανικό χαρακτήρα. Έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες (για να δοθεί έμφαση στο terroir) σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, 1ης και 2ης χρήσης. Ωριμάζει εκεί για 6 μήνες και αυτό του δίνει και το όνομα του, 6. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και προορίζεται για πολύχρονη παλαίωση, μιας και έχει όλα τα φόντα γι’ αυτό: εντυπωσιακή συμπύκνωση φρούτου, κοφτερή οξύτητα και ατσάλινη δομή! Σίγουρα σε 5 χρόνια θα έχει γίνει ακόμα πιο συγκλονιστικό αλλά ποιος περιμένει;

Το Moschopolis 6 του Οινοποιείου Μοσχόπολις είναι ένα πλούσιο και έντονο λευκό κρασί που μπορεί να συνοδεύσει μέχρι και κρέας! Δε μασάει πουθενά!

ΧΡΩΜΑ

ΛΕΥΚΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Έχει μέτριο λεμονί χρώμα και έντονα αρώματα μελιού, ζαχαρωμένης φλούδας λεμονιού, καπνού, βανίλιας, φρυγανιάς, ροδάκινου, βουτύρου, λεμονανθών, γκρέιπφρουτ και βρεγμένης πέτρας. Εκφραστικό, πλούσιο σώμα με μέτριο προς γεμάτο σώμα, κοφτερή οξύτητα και λιπαρή αίσθηση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Λευκό
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Θεσσαλονίκη
Ποικιλία Ασύρτικο, Ξινόμαυρο
Αρώματα πεπόνι, μπανάνα, ροδάκινο, εσπεριδοειδή, χαμομήλι, αγιόκλημα, ζουμπούλι, λεμονανθός, βανίλια, καραμέλα βουτύρου, κερήθρα, βρεγμένη πέτρα, πετρέλαιο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 11°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MOSCHOPOLIS 6 2018 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΟΣΧΟΠΟΛΙΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πιάτα με καραβίδα ή αστακό, μεγάλα ψάρια στα κάρβουνα ή με πιάτα κοτόπουλου με λευκές σάλτσες.

Γαρίδες με μπιζέλια και τζίντζερ

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
  • 300 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
  • 1/3 φλιτζάνι μπιζελια με το λοβό
  • 8 μεγάλες γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο ginger
  • 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από λευκό κρασί

 


Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και αφήστε τα να μαλακώσουν ανακατεύοντας, περίπου 5 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σε ένα απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε τα μπιζέλια στο τηγάνι και μαγειρέψτε τα ανακατεύοντας, για περίπου 2 λεπτά. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και βάλτε τα μαζί με τα μανιτάρια στο απορροφητικό χαρτί.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας λάδι στο τηγάνι. Στη συνέχεια βάζουμε στο τηγάνι τις γαρίδες και το ψιλοκομμένο τζίντζερ. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι οι γαρίδες να γίνουν αδιαφανείς, περίπου 4 λεπτά.
Επιστρέψτε όλα τα λαχανικά στο τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα σόγιας και το ξίδι από λευκό κρασί. Μαγειρεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά, περίπου 4 λεπτά.


Συνδυασμός με κρασί
Οι umami γεύσεις του πιάτου είναι έντονες, ζητώντας ένα κρασί με έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Λευκό, με αρώματα φρούτων και λουλουδιών, με μια νότα γλυκύτητας αλλά και με σχετική οξύτητα που θα σταθεί όμορφα δίπλα στη σόγια και το ξίδι. Η πρότασή μας Sauvignon Blanc - Άγγελος Νούλας.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}